Skip to content

Home Актуелно Активности у вртићу пре и у току пандемије грипа
Активности у вртићу пре и у току пандемије грипа ПДФ Штампа Eл. пошта

Активности у вртићу пре и у току пандемије грипа

    Васпитно – образовно веће донело је акциони план везан за превенцију појаве новог грипа:

1. Одређен је координатор активности у централном објекту и издвојеним одељењима – сестра за превентивну и здравствену заштиту;

Појачана је јутарња тријажа,обилазак свих група и идентификовање деце са евентуалним здравственим променама,опремање собе за изолацију са већим бројем креветића.

2. Упознавање Управног одбора,Дома здравља у Лајковцу, Савета родитеља,школске управе у Ваљеву као и локалне самоуправе о активностима које се спроводе.

3. Свакодневно вођење евиденције о одсуствовању деце и обавештавање школске управе у Ваљеву и Завода за јавно здравље у Ваљеву.

4. Појачано одржавање хигијене централног објекта,издвојених одељења и дворишта вртића – чешће брисање брава на вратима, гилендера, славина, континуирано допуњавање дозера течним сапуном и дезинфекционим средствима, постављање санитарних прагова као и постављање апарата за суву дезинфекцју руку.

5. Стручна предавања и едукација запослених из области превенције новог грипа од стране Дома здравља у Лајковцу и Завода за јавно здравље у Ваљеву.

6. Укључивање директора вртића у штаб за реаговање на нивоу локалне самоуправе – формирано је координационо тело за превенцију,заштиту и праћење евентуалне појаве новог грипа.

 

 

 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране