Skip to content

Home Актуелно Да нам вртић мирише на чисто
Да нам вртић мирише на чисто ПДФ Штампа Eл. пошта

  У оквиру пројекта „Да нам вртић мирише на чисто“, у васпитним групама реализоване су еколошке – породичне радионице. У најстаријој васпитној групи од природног и рециклажног материјала урађен је лого вртића, као и „Оживљавање слова и израда словарица“ (васпитачи Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић).

  У старијој мешовитој групи кроз породичну радионицу добијено је доста играчака и дидактичког материјала, насталих од рециклажног материјала (васпитачи Јасмина Петровић и Милка Спасић).

  У припремној предшколској групи, кроз радионицу настале су украсне кутије и накит. Родитељи су показали велику креативност и инвентивност, што се могло видети и на изложби ових продуката (васпитач Светлана Живковић).

  Млађа мешовита група  извела је еколошку модну ревију, а након тога уследио је и еко бал у који су поред браће и сестара из млађих или старијих група, учешће узели и родитељи. Порука коју су деца послала са ове ревије је „Одрасли свете, послушај дете – брини о сваком делу планете“ (васпитачи Дајана Танић и Биљана Савковић).

  Зашто еколошке активности у вртићу?

  Зато што...

-  је еколошка криза претња опстанка људске врсте.

-  је детињство најповољнији период за постављање еколошке културе.

-  са формирањем еколошке свести као дугог и постепеног процеса треба започети од најранијег узраста.

-  се код деце ствара навика за што чешћим боравком у природи (посете, излети) који доприносе доживљавању лепоте, разумевању појава  у природи као и повољном деловању природних фактора на здравље деце (ваздух, сунце, вода).

-  је Лајковац варошица очуване природе са богатом и подстицајном средином за развој и учење деце, тако да је чешћим боравком  у природи ублажен проблем великог повећања броја деце у групама.

 

албум са сликама можете погледати овде

 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране