Skip to content

Home Актуелно Еколошка бајка – поклон „Лептирића“ акцији „Очистимо Србију“
Еколошка бајка – поклон „Лептирића“ акцији „Очистимо Србију“ ПДФ Штампа Eл. пошта

У петак су у великој сали Општине деца ПУ „Лептирић“ извела позоришну игру „Еколошка бајка“, за коју је сценарио написала васпитачица Верица Јаковлјевић. Циљ представе је промоција здравих стилова живота, тако да се на овај начин вртић „Лептирић“ придружио акцији „Очистимо Србију. У маштовитој бајци, костимима који су дочаравали добру вилу, Снежану; Марицу, принца, шумску вилу, играло се и рецитовало, а приказана  је и модна ревија.

Према речима Миле Митровић, ПУ „Лептирић“ се први пут ове године укључила у кампању Министарства за заштиту животне средине, али су у вртићу редовно присутни еколошки садржаји. Део активности односи се на реализацију Локалног еколошког акционог плана, чији је значајан део посвећен деци школског и предшколског узраста на тему промовисања здравог начина живота.

- Поводом Светског дана заштите животне средине и акције „Очистимо Србију“ желели смо да прикажемо све продукте настале у родитељским радионицама. Предшколско доба је најповољнији период за постављање еколошке културе јер се у најмлађем узрасту најлакше стварају навике.

Милош Катић, координатор ЛЕАП-а, рекао је да је програм показао колико јасне поруке деца могу да пошаљу. ЛЕАП предвиђа и едукацију, при чему је битан акценат стављен на акције деце школског и предшколског узраста. По његовим речима, деца су јако добра публика и најбољи тумачи проблематике своје средине.

албум са сликама можете погледати овде
 

Регистрација



Анкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране