Skip to content

Home Актуелно Дечји меморандум и филм „Корак до дна“
Дечји меморандум и филм „Корак до дна“ ПДФ Штампа Eл. пошта

На почетку Дечје недеље предшколци су у шетњи градом делили суграђанима „дечји меморандум“ посетили Пошту и Железничку станицу и разгледали изложбу  кућних љубимаца у ОШ „Миле Дубљевић“. Савет за борбу против наркоманије општине Лајковац организовао је у великој сали Општине пројекцију документарног филма  „Корак до дна“, у продукцији удружења „Добри људи“ из Ваљева, уз разговор са ученицима.

Овај документарно-играни филм едукативног карактера гледали су ученици првог разреда средње школе „17. септембар“ и ученици осмог разреда основних школа „Миле Дубљевић“ и „Димитрије Туцовић“. У пет кратких прича коришћене су изјаве бивших зависника, чиме су показане карактеристичне ситуације, проблеми опасности које прати злоупотреба психоактивних супстанци. Циљеви пројекције су превенција болести зависности и вршење едукација.

Обраћајући се ученицима, председник Савета Мила Митровић рекла је да Савет у оквиру Дечје недеље организује ову пројекцију као једну од активности којима жели да упозна младе са врстама психоактивних супстанци, да објасне њихово штетно дејство и утицај на организам младог човека, као и да промовишу здраве стилове живота.

Мила Митровић је најавила да Савет до краја године планира још програма: трибину „Очување репродуктивног здравља“ на којој ће говорити гинеколог др Драган Суботић, радионицу „Професионална оријентација“ коју ће водити педагог Јасмина Вулетић, у плану је и позоришна представа „Никад хероин“ намењена родитељима итд.

На овом догађају минутом ћутања одата је пошта несрећно преминулом Стефану Биљићу, ученику осмог разреда ОШ „Миле Дубљевић“, чије је ликовно решење победило на конкурсу за лого кампање „Ни мало... Ни једном... Ни понекад... Никад дрога!!!“.

албум са сликама можете погледати овде
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране