Skip to content

Home Актуелно Наши нови пријатељи
Наши нови пријатељи ПДФ Штампа Eл. пошта

Поводом Дана деце ометене у развоју, представници Предшколске установе „Лептирић“ посетили су Центар за децу ометену у развоју у Лазаревцу. Посета представља први корак у сарадњи ове две институције. Деца из „Лептирића“ вршњацима у Лазаревцу уручила су  разноврсне поклоне – играчке, слаткише, предмете које су направили у вртићу, али и један групни цртеж, специјално припремљен за ову прилику. Посета Центру за децу ометену у развоју диван је гест ПУ „Лептирић“, а колеге и децу предводила је Мила Митровић.

- Да би процес одрастања био успешан , потребно је да деца буду окружена љубављу, пажњом и топлином. Такође је важно да најмлађи науче да и они пруже подршку онима којима је то потребно у свакодневном животу, а то су деца са смањеним способностима. Овим дружењем  обогатио се живот и деце Вртића и деце из Центра, али и живот њихових породица. На овај начин најмлажи уче да уважавају различитости, развијају толеранцију, да схвате да свако има право на образовање  без обзира на здравствено стање – истакла је Мила Митровић. Ово је већ трећи пут  да лајковачки малишани посећују вршњаке у домовима за незбринуту децу или децу ометену у развоју, претходне две посете са поклонима биле су београдским установама у Звечанској и на Вождовцу.

Дневни боравак у Лазаревцу почео је са радом крајем 2006. године, као једна од организационих јединица Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Београд. Боравак дневно збрињава 32 корисника различитог узраста и степена ометености. Програми рада Боравка састоје се од: васпитно-образовног рада, радно-окупационих активности, физичке рекреације, при чему је нагласак на социјализацији и осамостаљивању. Програми и садржаји рада се планирају индивидуално и групно на дневном, недељном, месечном и годишњем нивоу. Организација рада и Дневном боравку темељи се на начелима индивидуализације, континуираности, прогресивности, као и коришћењу преосталих способности, активном приступу и тимском раду.  

албум са сликама можете погледати овде
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране