Skip to content

Home Актуелно Потписан уговор за доградњу вртића
Потписан уговор за доградњу вртића ПДФ Штампа Eл. пошта

Јуче је у кабинету председника општине Лајковац потписан уговор о доградњи вртића „Лептирић“ односно изградњи новог објекта у комплексу предшколске установе. У присуству предсседника Душана Живановића, руководства Општине и директорке ПУ „Лептирић“ Миле Митровић, уговор су потписали директор Дирекције за изградњу и уређење Лајковца Александар Мештеровић и директор предузећа „Колубара грађевинар“ из Лазаревца Славољуб Павловић.

Рок за завршетак котларнице и новог објекта површине преко 2000 квадратних метара је 245 радних дана, а вредност инвестиције 135 милиона и 641 хиљада динара.

-  Данас затварамо један инвестициони циклус на радост свих грађана Лајковца, али и Лазаревца јер ће посао добити „Колубара грађевинар“ које има преко 500 радника у сталном радном односу  који од тога живе.  Због сложеног поступка јавних набавки цео подухват изградње новог вртића у Лајковцу био је доведен у питање. Разумевањем људи добре воље, на опште задовољство успели смо да ову јавну набавку доведемо до краја –истакао је председник Живановић.

Директор „колубаре грађевинар“ рекао је да је за њих ово један од битнијих уговораЧ

- Осим око 500 стално запослених, имамо још 250-400 повремених радника током године, што је скоро хиљаду људи, од чега је 30 одсто са подручја општине Лајковац. Драго нам је што радимо овакав објекат, честитам општини Лајковац јер ко не мисли на младе, не мисли на свој опстанак. С тог аспекта желим да сваки регион више пажње посвети свом подмлатку, новим генерацијама. Ако време дозволи, кренућемо што пре буде могуће, чим се заврше административни поступци.

Задовољство није крио ни директор Дирекције Александар Мештеровић:

- Велик олакшање за целу општину, поступак је трајао годину и по дана. Овим уговором завршићемо реализацију споразума о пресељењу објеката из Малог Борка и Скобаља са РБ „Колубара“. Драго нам је што ради предузеће из комшилука, у којем је запослено доста наших грађана, а убеђен сам да ће посао урадити у предвиђеном року.

У име родитеља и деце тренутно смештене у вртићу као и будућих корисника услуга Предшколске установе , обратила се директорка Мила Митровић.

- Добићемо амбијентално леп и функционалан објекат од 2980 квадратних метара са свим испоштованим нормативима, са 12 нових соба, фискултурном салом, новом кухињом и другим садржајима. Новим објектом растеретићемо постојеће велике групе, а децу коју смо довозили сваки други дан у вртић због недостатка простора сада ћемо доводити сваки дан. Планирамо да формирамо и групу деце ометене у развоју, познато је да они сада одлазе у Лазаревац. На захтев родитеља отворићемо продужени боравак основаца. Дакле покрићемо све потенцијалне потребе корисника и наравно сместити у вртић све за које није било места. Ова инвестиција прати и демографско кретање становништва јер смо имали исељавање насеља због ширења угљенокопа и прилив становништва у град – закључила је Мила Митровић.

У првој фази градиће се нова котларница за грејање зиданог објекта од 800 квадрата који остаје у функцији, а затим ће бити срушена монтажна зграда и почеће изградња нове. Већ је направљен план за премештање деце и на градском и на сеоском подручју, тако да ће се у добрим условима реализовати предшколски програм.

албум са плановима је овде 

 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране