Skip to content

Home Актуелно Дан безбедног Интернета 2014
Дан безбедног Интернета 2014 ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Створимо бољи Интернет заједно је тема једанаестог Дана безбедног Интернета који прослављамо 11. фебруара ове године.

Од иницијативе ЕУ која је започела 2004. године, током последњих десет година Дан безбедности Интернета (енг. Safer Internet Day – SID) је прерастао границе ЕУ и постао глобални феномен који се прославља на свим континентима.

У преко 100 земаља широм света у прослави учествују државни органи, невладине oрганизације, школе и појединци.

Циљ прославе је усмерен на промоцију безбедније и одговорније употребе информационо-комуникационих технологија. Традиционално, посебна пажња је посвећена заштити деце. У већини земаља одржавају се радионице и друге активности усмерене на образовање младих.

Посебна категорија биће посвећена правима и обавезама деце у онлајн окружењу односно пружању конкретних, практичних савета родитељима. Неке од тема о којима ће бити речи су заштита права на приватност, заштита података о личности на социјалним мрежама, као и узнемиравање, ризици и насиље путем Интернета.

За координацију активности током Дана безбедног Интернета у Србији задужен је комитет за прославу,  организован око пројеката „Кликни безбедно“ и „Safer Internet Center Serbia“.

Имајући у виду да је прошлогодишњу прославу подржало преко 10 милиона учесника и преко 16150 школа, надамо се да ће овогодишња акција имати још богатији садржај и доживети још већи успех.

У обележавању једанаестог Дана безбедног Интернета који прослављамо 11. фебруара ове године учествовала је и ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац, где су ученици седмог разреда на часовима Информатике и рачунарства правили сајтове на тему „Сајт за безбедан интернет“.

Сајтове можете погледати на линковима Безбедан клик и Сурфуј сигурно.

 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране