Skip to content

Home Актуелно Предшколци отворили Халу спортова
Предшколци отворили Халу спортова ПДФ Штампа Eл. пошта
Након што су на почетку програма отпевали химну свог вртића, стотинак лајковачких предшколаца протрчали су паркетом и својим телима пресекли црвену траку, чиме су симболично отворили Халу спортова у Лајковцу. Било је прелепо видети преко 400 раздрагане деце из ПУ "Лептирић" и препуне трибине новоотвореног спортског објекта, савременог и комфорног, али и непретенциозног - изграђеног према потребама Лајковчана.
Малишанима и суграђанима обратио се председник Општине Лајковац Живорад Бојичић:
 
- Врата Хале спортова данас су широм отворена за све вас, осам година од почетка градње. Надам се да ће и убудуће свих 820 места бити испуњено публиком, а 4500 квадрата служити грађанима Лајковца. Да се вратим нашим најмлађим суграђанима, због којих смо се овде окупили. човек је најближи себи када достигне овакву озбиљност коју има дете када се игра. Дечја озбиљност и труд који су уложили да би нам се представили треба да нам буду узор у животу и раду јер: наша деца - то су наше сутрашње судије. Од 1. септембра крупним корацима закорачиће у пзбиљнији део живота и безбрижно детињство заменити школским обавезама и зато, ако вас као родитеље понекад и не слушају, не очајавајте. Јер, само деца која мисле својом главом могу постати боља од својих родитеља. А бољи су сигурно када су успели да заједно са њиховим васпитачима припреме богат програм који ће вечерас извести. И зато: препуштавам вас нашим распеваним и разиграним "лептирићима"!
 
У име организатора, добродошлицу на још једну традиционалну завршну приредбу предшколаца пожелела је и директорка ПУ "Лептирић" Мила Митровић:
- Изузетна ми је част и задовољство што вас поздрављам из нове спортске хале која ће приредбом предшколаца бити свечано отворена. Наша деца и публика коначно имају одговарајући простор да нас гледају, као што су нас пратили годинама. Драги предшколци, желим вам да останете овако насмејани, срећни и задовољни као што сте на овој приредби, да будете добри у школи као што сте били у вртићу и да будете успешни у школовању и даљем животу. Честитам вам успешно завршени припремни предшколски програм. Родитељима желим да сваког дана буду поносни на своју децу као што смо у вртићу поносни на ову генерацију јер нас је годинама представљала ван нашег места, оставила сјајан утисак о свом "Лептирићу" и о свом Лајковцу. Овом приликом честитала бих и васпитачима и медицинским сестрама на дугогодишњем труду и улагању у ову генерацију, на професионализму и педагошком умећу које су уткале у ову децу. Ова генерација има 155 предшколаца са читаве територије општине Лајковац. Имајући у виду таленте које ће данас показати сигурно ће неко од њих постати успешан спортиста, глумац или музичар и користиће ову спортску халу, а надам се да ће бити лепа и препуна као што је данас. На приредби наступа 440 малишана и у музичким играма које ће представити сигурно ће показати лепоту одрастања у вртићу. Нама остаје да уживамо у њиховом програму.
 
У програму под називом "Лепо нам је у вртићу било"  различитим кореографијама праћеним музиком представило се свих 440 деце - од најмлађе јаслене групе, преко целодневног боравка до 155 предшколаца из централног вртића и издвојених објеката. Родбина и суграђани могли су да виде и овогодишње фестивалске тачке којима су предшколци наступили на "Бејби Егзиту" на Петроварадину, на Раковичком карневалу и Фестивалу музичког стваралаштва деце у Смедереву. Програм је водила глумица "Пулс театра" Јелена Цвијетић уз асистенцију предшколаца Јулије Лончар и Јоване Милосављевић, које су се одлично снашле у овој улози. Пре почетка званичног програма малишане је забавља познати кловн Марко (глумац Марко Илић). Као гости су наступали млађи и старији дечји фолклорни ансамбл КУД "Железничар" са "Играма из Србије" и "Играма из Мачве".
 
И док су се малишани заједно са својим васпитачима сплели у једно велико коло изводећи завршни део програма, са свода Хале просуло се на стотине разнобојних балона чиме је, уз радосне узвике и махање, стављена најлепша тачка на традиционалну завршну приредбу ПУ "Лептирић". Овог пута значајна не само због тога што смо испратили будуће ђаке прваке, већ и зато што је приредбом отворен будући храм физичког васпитања и спорта у Лајковцу.
Изградња спортске хале започета је  2006. и коштала је око два милиона евра. Финансирана је средствима Националног инвестиционог плана и општинског буџета. Површине је 4500 квадратних метара, са 820 седишта на трибинама. Предвиђена је за тренинге и утакмице клубова дворанских спортова, као и за наставу физичког васпитања основаца и средњошколаца. Предвиђени су и пратећи садржаји: простор за фитнес, стони тенис, трим кабинет, свлачионице, бифе, простор за медицинске раднике у управу. Уређен је паркинг простор, зелене површине и јавна расвета. 
 
Галерију фотографија са отварања можете погледати овде
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране