Skip to content

Home Актуелно Нова радна година у ПУ "Лептирић"
Нова радна година у ПУ "Лептирић" ПДФ Штампа Eл. пошта
Капацитет ПУ "Лептирић" тренутно није довољан, упркос великим напорима локалне самоуправе и руководства вртића, с обзиром да се и даље чека адаптација и проширење централног објекта. Тако на почетку ове васпитне године на слободно место чека 38 деце. Уписано их је 295 у три јаслене и седам васпитних група док ће припремни предшколски програм похађати 130 деце.
 
Због тога ће и ове године, осим у централном објекту и издвојеним одељењима на сеоском подручју, деца боравити и у изнајмљеном простору у центру Лајковца, а можда и у делу поростора Хале спортова. Захваљујући Општини, цена није мењана од почетка 2013. године и износи 3.870 динара, за друго дете истих родитеља 3.024 динара, за треће и четврто дете и као и малишане из хранитељских породица обданиште је бесплатно, док деца самохраних родитеља плаћају 50 одсто цене.
 
- Дуго нисмо имали листе чекања, али више фактора је утицало да их сада имамо, рецимо исељење породица из Малог Борка и Скобаља и то што све више деце са села долази у централни вртић. И без тих 38 који чекају на пријем, групе су прекобројне - за 20 одсто их је више по групи тако да је ангажован и трећи запослени, било да је васпитач или медицинска сестра. Адаптирали смо пратеће просторије, радимо у изнајмљеним групама, али све то није довољно. Уговор о адаптацији и проширењу вртића поптисан је 13. октобра 2011. године, али још увек чекамо на то због нерешених питања између инвеститора Дирекције за уређење и изградњу општине Лајковац и извођача "Колубаре грађевинар" из Лазаревца. У сваком случају, ми смо се већ тада организовали за смештај и рад током адаптације, тако да се васпитно-образовни рад наставља по плану, без обзира на све околности - каже директорка ПУ "Лептирић" Мила Митровић.
 
Последње недеље августа, централни објекат је генерално сређен и припремљен за почетак нове васпитне године. Осим уобичајених радова, поправљен је кров који је прокишњавао због обилних падавина и олујног ветра, све собе, кухиња, купатила и остале просторије очишћени су и дезинфиковани за безбедан боравак деце од 1. септембра.
 
Поред редовних програмских активности, старије васпитне групе очекују и учешћа на међународним дечјим приредбама, на Фестивалу музичко-сценског стваралаштва у Зворнику и дечјем карневалу у Пожаревцу. 
 
Добророшлицу новим предшколцима пожелео је и меда Мишко маскота вртића "Лептирић" а слике са догађаја налазе се овде.
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране