Skip to content

Home Активности Активности Дан вртића и Светски дан хране
Дан вртића и Светски дан хране ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 16. октобра у предшколској установи "Лептирић" организована је велика радионица за децу и родитеље средње васпитне групе под називом "Чаробно путовање". Овај прелепи догађај био је посвећен 16. октобру као Дану вртића "Лептирић" и Светском дану храну. Радионицу су водиле васпитачи Јасмина Спасојевић и Александра Милутиновић.
Од 1934. године постоји прво дечје обданиште на територији општине Лајковац, у просторијама тзв. селске куће у Словцу. То прво обданиште основали су чланови Здравствене задруге, а рад учитељица које су радиле са децом финансирао је Централни хигијенски завод из Београда. Деца су доносила храну од куће, а припрема за школу била је бесплатна.
Општина Лајковац 16. октобра 1980. године уводи организовану друштвену бригу о деци оснивајући дечји вртић "Лептирић" са целодневним и полудневним боравком. Тим поводом у вртићу је организована породична играоница у којој су родитељи показали велико педагошко умеће и децу путем прича уводили у свет земаља које су представљали и дочарали костимима, музиком, играма, храном. Сви присутни су уживали а на крају дегустацијом јела из разних земаља обележен је и Светски дан хране.
Истог дана у Дому младих предшколци су славили уз плесни студио РПМ из Лазаревца и незаобилазну маскоту вртића меду Мишка који је деци доделио слаткише.
 
Слике можете погледати овде
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер

Врх стране