Skip to content

Home Актуелно „Лептирићи“ били специјални гости другара у Зрењанину
„Лептирићи“ били специјални гости другара у Зрењанину ПДФ Штампа Eл. пошта

У организацији Предшколске установе Зрењанин у тамошњем Културном центру крајем прошле недеље одржана је традиционална манифестација “Смотра музичког драмског стваралаштва”. Малишани из 15 зрењанинских вртића  приказали су најзанимљивије програме које су са својим васпитачима кроз и игру и песму стварали ове образовно-васпитне године. Специјални и једини  гости зрењанинских вршњака била су деца из наше Предшколске установе „Лептирић“. Публици се представила припремна предшколска група која је за „Грозницу Лептирићеве вечери“  освојила прву награду за најбољи перформанс на недавном Фестивалу музичког стваралаштва у Смедереву. Одушевљени тим наступом, колеге из ПУ Зрењанин позвали су наш вртић да учествује на њиховој сјајној смотри.

Група је освојила и награду за групну маску на Фестивалу хумора у Лазаревцу, а прошле година победила на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Параћину. Припремали су их васпитачи Дајана Танић и Биљана Савковић и приправник Гордана Селенић. Лајковачки малишани биће гости и на Ђурђевданском карневалу, који ће 6. маја бити организован у Крагујевцу поводом Дана града. Спремају се и за Фестивал традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу, где су прошле године били победници, а који се одржава 27. маја. Представиће се тачком „Лептирићев лет кроз Србију“, уз атрактивне костиме и музику...
Учешће на фестивалу је искоришћено да се деци организује мала екскурзија: осим што су разгледали центар Зрењанина, највећег града у Банату, уживали су и у специјалном резервату природе „Царска бара“. Био је то још један леп и успешан дан за најмлађе Лајковчане и ПУ „Лептирић“.

Галерију фотографија можете погледати овде

 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране