Skip to content

Home Актуелно "Лептирићи" наступили у Дому синдиката
"Лептирићи" наступили у Дому синдиката ПДФ Штампа Eл. пошта

У суботу, 19. новембра ,  деца из ПУ"Лептирић" ,која су полазници плесне школе "Ритам, покрет, музика " наступили су у препуној дворани Дома синдиката у Београду , која прима више од хиљаду посетилаца , поводом манифестације "Плешимо заједно" , уприличену поводом Светског дана детета (20.новембар) у организацији Соколског друштва из Београда.

Тим поводом , министар за рад , запошљавање , борачка и социјална питанја , г.Александар Вулин и директорка канцеларије за људска и мањинска права г-ђа СУзана Пануновић присустовали су мултимедијалној интерактивној радионици , која је била саставни део манифестације.

Светски дан детета проглашен је 20.новембра 1954, године на Генералној скупштини Уједињених нација. Пет година касније , 20.новембра 1959.године УН су усвојиле Декларацију о правима детета , а тачно 30 година потом и Конвецију о правима детета , коју је прихватила и Република Србија.
Дечја права која су утврђена Конвецијом о правима детета , коју су ратификовале 193 земље , истичу да је основни принцип , право на живот , опстанак и развој , приоритетни интерес детета као и право на партиципацију и право на недискриминацију.
Упркос огромном напретку који је остварен за децу од усвајања Конвенције о правима детета , права милиона деце се крше сваког дана. Скоро 50 милиона деце је расељено из својих домова , 250 милиона деце живи у земљама које су погођене сукобима , а скоро 385 милиона деце живи у естремном сиромаштву, само су неки од података које је објавио УНИЦЕФ.
Деца из наше установе ПУ "Лептирић" били су најмлађи учесници ове манифестације. Уживајући у наступу побрали су бројне симпатије, а слободно време по завршетку наступа искористили су за разгледање престонице.
Предшколска установа "Лептирић" је изузетно поносна што је узела учешће у овако значајној манифестацији и на најбољи могући начин презентовала нашу општину Лајковац.

 

Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране