Skip to content

Home Актуелно Лептирић на стучном скупу
Лептирић на стучном скупу ПДФ Штампа Eл. пошта
У понедељак и уторак, 3.и 4.јула у Београду , у организацији "Министарства просвете ,науке и технолошког развоја" , "УНИЦЕФ-а" и "Центра образовне политике" одржана је стручна трибина на тему "Укљуцивање у формално образовање деце избеглица/миграната на територији Ребублике Србије".

Представници Тима за укључивање деце миграната у систем образвовања представили су пројекат који је реализовала предшколска установа под називом 'Сад знам да нисам сам".

Пројекат је реализован са децом миграната који су смештени у Црвеном крсту у Боговађи од новембра 2016.до јуна 2017.године.
На овом стручном скупу своја искуства су представиле три основне школе из Србије - "Бранко Пешић", "Јован Ристић" и "Раде Драинац" све три из Београда, а ПУ "Лептирић" је једина  предшколска установа у Србији која је реализовала ове активности,па је узета као пример позитивне васпитно-образовне праксе. Ово је други пут у року од месец дана - подсећамо да је предшколска установа "Лептирић" била пример инспиративне и позитивне праксе у "Обухвату деце припремно -предшколским програмом" за подручје Западне Србије,што се десавало у Чачку. Обухват деце је и преко 100%,обзиром да се због органозације бесплатног превоза у насу установу уписују и деца из села  рубних општина-Мионице(Наномир и Вировци,Уб ,Паљуви и Руклада),Љиг(Латковиц и Бошљановици и Лазаревац(Петка). Ово је најбољи пример обухвата деце на територији наше државе јер се постигло скоро немогуће , да обувхат деце буде преко 100%.
Уједно је истакнута и реализација специјализованих облика рада,радионица и трибина за родитеље,културних и јавних манифестација,бесплатних позоришних представа и ужина за децу из маргинализованих група. Велики број стручних сардника,постојање педагошког асистента и стално стручно усавршавање такође су наведени као квалитет рада наше Предшколске установе.
Визија рада установе јесте да изврши потпун обухват деце и пре поласка у припремни предшколски програм и то не само специјализованим програмима и играоницама,вец целодневним боравком, што се оцекује пресељењем у новоизградјени објекат.

Позивно учешће на стручном скупу наша установа схвата као велико признање од стране Министраства просвете , признање за рад, труд и иновације које смо унели у систем образовања , истакла је директорка ПУ "Лептирић" госпођа Мила Митровић.
 
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
 
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране