Skip to content

Home Актуелно Друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе
Друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе ПДФ Штампа Eл. пошта

 Ових дана је започета друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе „Лептирић“, за коју су Општина Лајковац и Министарство привреде издвојили по 18 милиона динара. Градилиште су у петак обишли председник општине Андрија Живковић и заменик председника Ненад Џајевић, са сарадницима. 

-Ова фаза подразумева изградњу котларнице и ограде око нове зграде, следи изградња канализационе мреже, интерних саобраћајница и паркинга, а онда партерно уређење, односно уређење стаза и дворишта. Очекујемо да почетком лета све буде завршено, како би на јесен лајковачки малишани и запослени у установи добили 400 квадрата новог простора. Ово је још један показатељ да последњих пар година Општина Лајковац пуно новца улаже у образовне установе и образовање. У току ове године очекујемо потпуну реконструкцију средње школе „17. септембар“ и основне школе у Бајевцу. У припреми је тендер за партерно уређење основне школе у Ратковцу, за грејање школе у Марковој цркви и хале школе у Ратковцу. Ушли смо у поступак израде пројекта за фискултурну салу у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју. Све ове инвестиције планиране за 2018. годину прелазе цифру од 150 милиона динара, претежно из општинског буџета, а део ће финансирати Влада Србије. Осим тога, ове године повећали смо буџет за стипендије ученика и студената за 40 одсто, износиће око 15.000 динара и мислим да смо по томе први у Колубарском округу. Први пут ове школске године опредељене су стипендије и за ђаке генерације. У 2018. очекујем да коначно решимо питање амифитеатра у ОШ „Миле Дубљевић“ у Лајковцу. Урадићемо пресек стања тог објекта, који је одавно започет, па се надам да ћемо од јесени кренути с реализацијом како би школа коначно добила простор адекватан за одржавање приредби и других већих догађаја. Мислим да оштинска власт даје значајан допринос да се ниво образовања у нашој општини подигне на знатно виши ниво. То су улагања која се враћају кроз дужи период, што је показатељ да општинско руководство брине о будућности најмлађих суграђана – закључио је Андрија Живковић.

Постојећи капацитети Предшколске установе пребукирани су већ неколико година, што је решено формирањем издвојеног одељења у Дому младих, као и ангажовањем трећег радника у прекобројним групама, у јасленој групи и четвртог, изјавила је директорка „Лептирића“ Мила Митровић. 
-Радујемо се отварању новог објекта јер решавамо три ствари: укидамо листу чекања, решавамо проблем прекобројних група и укидамо издвојено одељење у Дому младих.  Значајно ћемо растеретити постојеће прекобројне групе, које су тренутно 20 одсто преко норматива. На тај начин рад са децом биће хуманији, квалитетнији и безбеднији. Деца која тренутно бораве у издвојеном одељењу Предшколске установе у Дому младих, њих 105 који похађају припремни предшколски програм, такође ће бити смештена у нови објекат с обзиром да има 10 соба. Предшколска установа ће смањити трошкове, а свој деци биће доступни садржаји који постоје у централном објекту. Нови објекат има нову кухињу, која ће у потпуности задовољити све потребе, као и вишенаменски простор који ће бити и фискултурна сала и играоница за децу. У новом објекту биће смештено 250 до 300 деце.
Нова котларница Предшколске установе дислоцирана је из круга вртића, гради се поред оближње зграде Дома здравља. То ће омогућити рушење старе котларнице и  монтажног објекта вртића и спајање старе зидане зграде вртића пасарелом (топлом везом) са новим објектом. Предшколска установа је добила нових 19 ари неискоришћеног плаца између вртића и Дома здравља, тако да ће нови вртић имати пуно зеленила и простора за игру малишана.

 

 

Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
  

 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране