Skip to content

Home Актуелно VAŽNO OBAVEŠTENJE
VAŽNO OBAVEŠTENJE ПДФ Штампа Eл. пошта
Vrtic spremno ocekuje malisane!

U skladu sa instrukcijama od strane Ministarstva prosvete nauke i tehnoloskog razvoja i Ministarstva zdravlja,predskolska ustanova “Leptiric” iz Lajkovca od 11.5.2020.godine pocinje sa radom,postupajuci u skladu sa propisanim merama  za rad vrtica u doba epidemije COVID-19.
Predskolska ustanova se blagovremeno pripremila za otvaranje objekta i ponovni prijem odredjenog broja dece ,u skladu sa iskazanim potrebama roditelja u ovom trenutku.
Postujuci instrukcije nadleznog Ministarstva, vaspitaci i medicinske sestre su preko viber grupa sproveli  anketu  vezanu sa potrebe roditelja za predskolskom ustanovom kao jedinom mogucnoscu za zbrinjavanje i boravak dece u ovom periodu.
Anketiranje se odnosilo na roditelje dece  iz celodnevnog boravka,dok ce pripremni predskolski program ove radne godine biti zavrsen kroz  online  rad,obzirom da ae nacin i vreme rada vezuje za rad u skoli i skolski kalemdar.
Vaspitna godina za sve predskolce zavrsava se 31.5.,nakon cega ce Ustanova izdati uverenja o zavrsenom pripremno predskolskom programu.
Kada je u pitanju priprema ustanove za pocetak rada od 11.5.2020.godine,sprovedene su sve potrebne preventivne mere ,uradjena je posebna dezinfekcija ,dezinsekcija i deratizacija u saradnji sa osnivacem i nadleznim Zavodom za javno zdravlje,a od strane ovlascene  organizacije akreditovane za vrsenje ovih poslova.
U ustanovi je uradjeno kompletno ciscenje i dezinfekcija opreme i igracaka,sklonjeni su tepisi i mekane igracke.
Prijem 40-oro prijavljene  dece od ponedeljka ce biti samo na ulazu u novi objekat,gde ce saradnik za preventivnu i zdravstveni zastitu  beskontaktnim toplomerom meriti temperaturu roditeljima i deci,nakon cega roditelj uz najkrace moguce zadrzavanje odvodi dete do grupnog vaspitaca.
Roditelj i dete prelaze preko dezobarijere koja je na ulaskuu objekat.
Roditelj je u obavezi da donese potvrdu od pedijatra da je dete zdravo i  sposobno za kolektiv(isto kao i ranije,nakon ponovnog dolaska u ustanovu,nakon pauze).Roditelj je u obavezi  da nosi masku i rukavice,prilikom dolaska u ustanovu,da  odrzava medjusobnu udaljenost   od 2 metra .
Pozeljno je da jedan isti roditelj dovodi dete  u ovom periodu,ako je to moguce.
Imajuci u vidu 
iskazane potrebe roditelja ,u skladu sa uzrastom ,u ponedeljak ce deca boraviti u tri vaspitne  grupe u novom objektu i u tri jaslene grupe u starom objektu.
Ukoliko roditelj ima potrebu za uskugom vrtica u ovom periodu,potrebno je da dva dana ranije obavesti grupnog vaspitaca ili medicinsku sestru,zbog planiranja i organizacije rada.
Napominjemo  da roditelji ne placaju usluge vrtica od pocetka vanrednog stanja,u skladu sa naredbom  koja je doneta od strane Kriznog staba Opstine Lajkovac.
Za decu koja ne budu dolazila u vrtic do 1.juna ,roditelji nece placati usluge vrtica,takozvanu reziju.
Roditelji dece koja od 11.5.nastavljaju da dolaze u vrtic,placace u skladu sa Odlukom o regresiranju troskova boravka dece u predskolskoj ustanovi.
U toku samog boravka dece  u ustanovi,deca ce u skladu sa instrukcijama boraviti kada god je to moguce  boraviti u dvoristu vrtica ,vodeci racuna se de ne mesaju deca iz razlicitih grupa.
Molimo roditelje da se pridrzavaju svih mera  i preporuka ,a ustanova ce sprovoditi pojacane ,dodatne preventivne i higijenske mere  ,kako bi se rad u ovakvim uslovima bezbedno i nesmetano odvijao.
Ustanova je obezbedila potrebnu zastitnu opremu za zaposlene,potrebna sredstva za sprovodjenje svih preventivnih mera i obezbedjivace ih u kontinuitetu.
U skladu sa instrukcijama vezanim za dodatne preventivne mere ,u ustanovi ce raditi najmanji moguci broj zaposlenih,a dovoljan  da realizuje kompletan rad.
Vaspitaci koji rade u pripremno predskolskim grupama,iskljucivo rade na daljinu do kraja vaspitne godine.
U zelji da se uslovi sto pre normalizuju,da se nas vrtic otvori za rad u punom kapacitetu u najboljem interesu dece je da se svi prodrzavamo propisanih mera.
Kontinuiranim pracenjem epidemioloske situacije od strane republickog Kriznog staba,Vlada RS donosice mere i preporuke koje ce i nasa predskolska ustanova odgovorno realizovati,vodeci racuna o zdravlju dece,roditelja i zaposlenih.
 
Mila Loncar Mitrovic,direktor


 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране