Skip to content

Home Актуелно Лајковац најбољи у дечјем културном стваралаштву
Лајковац најбољи у дечјем културном стваралаштву
уторак, 16 децембар 2008 11:48

Жири који је изабрао најбоље локалне самоуправе у Србији за 2008. годину, сваку је наградио за неку од области у којој су били изузетно успешни. Тако је Лајковац признање ''Градови и општине будућности'' добио за дечје културно стваралаштво. Тим поводом, директор Предшколске установе ''Лептирић'' Мила Митровић изјављује:

У Предшколској установи се годинама подстиче, развија и негује креативност, маштовитост, стваралаштво. Укључивањем деце у културни живот и јавне манифестације не само да се подиже на виши ниво образовно-васпитна пракса и квалитет рада установе, већ се обогаћује и живот најмлађих. Познато је да смо учествовали на фестивалима музичког и драмског стваралаштва у Шапцу, Смедереву, Лазаревцу, на Врњачком карневалу, етно-фестивалу у Врању, фестивалу фолклора на Цетињу и да смо свуда освајали престижне награде. Трудили смо се да на најбољи начин представимо свој вртић, али смо тако у најбољем светлу промовисали и свој град па су нас и прогласили ''амбасадорима Лајковца'' – каже Мила Митровић и додаје:

Као круна нашег рада на пољу дечјег културног стваралаштва настао је Фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста у Лајковцу, који окупља око 300 учесника, ове године из 12 градова. С обзиром да нас награда обавезује и мотивише да будемо још бољи, потрудићемо се да пети јубиларни фестивал, следећег маја, буде међународног карактера и окупи децу из суседних земаља – најављује директорка ’’Лептирића’’.

Фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста је ревијалног карактера и на њему се најмлађи представљају соло и хорским певањем, музичким драматизацијама, драмским приказима, музичко-ритмичким кореографијама и слично.

Mila Mitrovic, direktor PU Leptiric Lajkovac   Nagrada
 
 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране