Skip to content

Home Активности Пројекти Баш ми се хоће то поврће и воће
Баш ми се хоће то поврће и воће ПДФ Штампа Eл. пошта
Аутори: Јасмина Ивковић, медицинска сестра - васпитач и Гроздана Петровић, медицинска сестра - превентивна заштита.

Узимајући у обзир колико је за раст и развој неопходно да квалитет и квантитет хране буде уједначен трудили смо се да кроз низ свакодневних активности, тематских радионица и уопште, на много начина деци учинимо приступачнијим конзумирање истих. Са професионалне стране свесни смо да друштвена исхрана у предшколским установама обухвата око 75 % нутритивних потреба детета дневно, па смо на овај начин циљаним активностима утицали на формирање позитивних навика у исхрани деце - употребом намирница веће биолошке вредности и самим тим кориговали неправилну породичну исхрану.

Знајући да кроз принцип игре деца најбоље уче, а и прихватају непознате појмове, настао је пројекат састављен од низа активности које су кулминирале породичном играоницом под називом "Баш ми се хоће то поврће и воће".

Са пројектом "Баш ми се хоће то поврће и воће" учествовали смо, и исти презентовали, на X стручном скупу медицинских сестара Србије у Матарушкој Бањи 2006 год.

На стручним сусретима  медицинских сестара  предшколских установа  Србије и Црне Горе успешно смо се представили са ,,Распеваном шареницом’’ – етно пројектом у Ужицу,  пројектом ,,Један дан на селу’’  у  Крушевцу и пројектом "Баш ми се хоће то поврће и воће" у  Врњачкој бањи.


 

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер

Врх стране