Skip to content

Home Актуелно
Вести
Дан отворених врата Општине Лајковац
четвртак, 09 октобар 2008 11:08

Општина Лајковац је у уторак приредила  „Дан отворених врата“ за предшколце вртића „Лептирић“ из Лајковца и Јабучја. Поводом Дечје недеље, Председник општине Душан Живановић организовао је пријем у свечаној Сали Градске куће.

Предшколци су председнику поклонили слику, колективни рад чланова ликовне секције. Председник се захвалио на поклону и у име општине поклонио играчке деци вртића у Лајковцу, а компјутер деци из Јабучја.

Поздрављајући малишане, Душан Живановић је нагласио да ће до краја 2008. године велика пажња бити поклањана деци. Општина ће наставити да ради на побољшању услова за рад предшколске  установе „Лептирић“ тако да ће проширењм вртића сва деца бити збринута.

Честитајући дечји празник, директорка Вртића Мила Митровић пожелела је деци много игре и дружења, а одраслима што више дружења са децом током њиховог одрастања.
У среду 8. октобра програм обележавања Дечје недеље настављен је великом журком у Дому младих и позоришном представом „Каламандарија“ у извођењу „Пулс“ театра из Лазаревца.

Ученици ОШ „Миле Дубљевић“ посетили су Градску библиотеку, а ђаци прваци на поклон добили своје прве библиотечке чланске карте.

   

 
 
Дечија недеља!!!
субота, 04 октобар 2008 11:16

Предшколска установа ''Лептирић'' и централна основна школа ''Миле Дубљевић'', као и остале у лајковачком крају, спремиле су богат програм за Дечју недељу која почиње у понедељак 6. октобра. Овогодишњи мото Дечје недеље је ''Одрасли, што сте стали, хајде да растемо заједно!'' Малишани из вртића сутра ће цртежима кредом улепшати своје двориште, али и центар вароши, док ће основци обићи градске раскрснице у пратњи школског полицајца и на лицу места проверити познавање саобраћајних правила.

Покровитељ Дечје недеље је Општина Лајковац, а председник општине Душан Живановић организује пријем за предшколску децу у уторак у 9 сати.

Програм Вртића „Лептирић“

Понедељак, 06.  октобар
ОТВАРАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Обојимо вртић у радост - Креда црта маштом – по  тржном центру града и дворишту вртића
Буквар  дечјих права

Уторак, 07. октобар
ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Пријем деце предшколских група код председника општине  ( 9ч  )
Посета деце из мешовите групе Градској библиотеци Лајковац  (9:30ч )
Деца у медијима - Гостовање у емисији радио ,,Пруге“

Среда, 08. октобар
ДЕЧИЈИ ХЕПЕНИНГ

Велика журка у Дому омладине у нашем месту  (10:30ч)
Позоришна представа „Каламандарија“ – Пулс театар Лазаревац – хол вртића (9ч)

Четвртак, 09. октобар
У ПОСЕТИ КОД...

„Безбедност деце у саобраћају“ – предавање у вртићу
Посета деце из централног објекта предшколским групама у издвојеним одељењима            
Посета предшколске групе ОУП – у Лајковац

Петак, 10. октобар  
ИГРА ЈЕ МОЈ СВЕТ

Завршна изложба дечијих радова на тему „Игра је мој свет“
Приказ дечијег стваралаштва
у 19ч у сали КЦ биће одржан концерт фолклора "Деци с љубављу", учсеници су деца вртића "Лептирић
 
"Лептирић" на маскенбалу у Врњачкој Бањи
понедељак, 04 август 2008 10:49

Увек вредне васпитачице и малишани из Дечјег вртића ''Лептирић'' стигли су овог врелог лета и у Врњачку Бању, где је одржан карневал који је трајао чак седам дана, од 15. до 22. јула. ''Лептирићи'' су 16. и 17. јула учествовали на маскенбалу са тачком "Чудна шума". Костиме за ову тачку осмислиле су васпитачице Јасмина Спасојевић и Драгана Туфегџић, у сарадњи са родитељима.
 
Довиђења драги васпитачи
недеља, 08 јун 2008 00:00

''Довиђенја, драги васпитачи'' назив је дечје приредбе одржане у петак у сали КЦ ''Хаџи Рувим'' поводом успешно завршене предшколске наставе за 151 малишана из лајковачке општине. У пригодном музичко-сценском програму, који је постао традиција вртића ''Лептирић'', уз велики број посетилаца, деца су извела и представе ''Жабац Крека'' и ''Коштана''.

„Жабац Крека“ је нова представа која је прошлог месеца отворила Фестивал дечјих радости у Смедереву и учествовала на „Позоришним играријама“ у Шапцу.
 
"Лептирићима" две награде у Смедереву
субота, 24 мај 2008 11:32


Док је у Лајковцу трајао већ традиционални фестивал дечјег стваралаштва, стигла је вест да  су на Фестивалу дечјих радости у Смедереву, где су у уторак извели представу ''Жабац Крека'', деца из вртића ''Лептирић'' освојила две награде: за најбоље извођење представе и за најбољи текст и музику! Наши најмлађи суграђани прошле године били су победници ове смотре, већ су нас навикли на награде, али без обзира на то заслужују честитке за промоцију свог града.

Аутор и редитељ комада ''Жабац Крека'' је васпитач Дијана Танић. Овом представом лајковачки малишани су у среду учествовали на Позоришним играријама у Шапцу. Јуче, по завршетку лајковачког фестивала најмлађих, увеличали су и прославу 45 година постојања предшколске установе у Лазаревцу.

 
Завршен IV Фестивал дечјег стваралаштва у Лајковцу
субота, 24 мај 2008 00:00

У Културном центру ''Хаџи Рувим'' у Лајковцу, под покровитељством Општине Лајковац, јуче је одржан Четврти фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста, на коме је учествовало 300 малишана из 12 установа из Србије и Црне Горе: „Милица Ножица“ Ваљево, „Бамби“ Лозница, „Ракила Котаров – Вука“ Лазаревац, „Бошко Буха“ Врање, „Наше дете“ Шабац, „Радост“ Врњачка Бања, „Полетарац“ Коцељева, „Невен“ Мионица, „Лане“ Осечина, „Црвенкапа“ Мали Зворник, „Загорка Ивановић“ Цетиње и „Лептирић“ Лајковац. Победила је дечија раздраганост, јер је фестивал ревијалног карактера

У двочасовном програму предшколци су се представили фолклором, модерним плесом и другим ритмичким кореографијама, соло и хорским певанјем, игроказима и једночинкама. Фестивал су отворили и затворили најмлађи Лајковчани - на почетку су извели химну свог вртића, а на крају етно-тачку ''Народно оро''. Поред тога, у званичном програму одиграли су ритмичку кореографију ''Девојке са поља зелених''. Домаћин је организовао посету манастиру Боговађа и дружење учесника.
 
Нова представа "Лептирића"
четвртак, 15 мај 2008 10:36

Најмлађе Лајковчане очекује узбудљива недеља! Новом представом ''Жабац Крека'', малишани вртића ''Лептирић'' у уторак 20. маја ће свечано отворити Фестивал дечјих радости у Смедереву, као прошлогодишњи победници. Већ у среду исту представу лајковачки предшколци играју на Позоришним играријама у Шапцу. Четврти фестивал музичко сценског стваралаштва деце предшколског узраста одржаће се у Лајковцу 23.маја, уз учешће 12 предшколских установа из целе Србије.

Захваљујући освојеној првој награди на прошлогодишњем Фестивалу дечјих радости у Смедереву, деца вртића „Лептирић“ из Лајковца, представом „Жабац Крека“, свечано ће отворити овогодишњи фестивал у уторак, 20 маја са почетком у 10х у Културном центру у Смедереву. „Жабац Крека“, чији је аутор васпитач Дијана Танић, ново је музичко сценско дело настало у маштовитој радионици деце и васпитача вртића „Лептирић“.

Представом „Жабац Крека“ предшколци вртића „Лептирић“ наступиће 21. маја на Позоришним играријама у Шапцу.

У Лајковцу 23.маја биће одрžан ИВ Фестивал музичко сценског стваралаштва деце предшколског узраста, на коме ће наступити деца из предшколских установа: „Милица Ножица“ Ваљево, „Невен“ Мионица, „Лане“ Осечина, „Бамби“ Лозница, „Ракила Котаров – Вука“ Лазаревац, „Бошко Буха“ Врање, „Наше дете“ Шабац, „Радост“ Врњачка Бања, „Полетарац“ Коцељева, „Црвенкапа“ Мали Зворник, „Загорка Ивановић“ Цетиње и домаћин вртић „Лептирић“ Лајковац.
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 19 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране