Skip to content

Home Актуелно
Вести
Семинар у нашој предшколској установи ПДФ Штампа Eл. пошта
У суботу 19.10.2019. године у просторијама вртића са почетком у 10h биће одржан семинар за све васпитаче, медицинске сестре-васпитаче и стручне сараднике како из наше установе тако и за госте из Лазаревца под називом "Подстицајно окружење у вртићу". Предавачи ће бити Јелена Селак, директор ПУ "Полетарац" Оџаци и педагог из исте установе Бојана Јањић-Купусинац. Тема семинара је у корак са новим основама програма које је наш вртић већ уврстио у нови акциони план, где ће акценат бити стављен на уређење простора који ће бити подстицајан на дечје окружење , боравак и учење.
 
Прослава Дана вртића ПДФ Штампа Eл. пошта

Данас су деца из свих васпитних група заједничким активностима прославила вртићев 39-и рођендан. Гост вртића био је мађионичар Оскар који је својим триковима и чаробним штапићем успео да код деце изазове одушевљење и да они поверују у његове чаробне трикове. Представа је била интерактивног типа, у неким триковима учествовала су деца и васпитачи као мађионичареви помоћници. На крају представе уз чаробне речи појавила се и рођенданска торта са свећицама. Деца су отпевала свом вртићу рођенданску песму, славље је настављено по радним собама уз торту и музику.

 

 
Пети дан Дечије недеље 11.10.2019. ПДФ Штампа Eл. пошта

Петог дана Дечије недеље у име Градске библиотеке Лајковац наш вртић посетио је mr Дарен Миливојевић који је деци уручио поклоне и разговарао са њима. Лајковачка библиотека поклонила је књиге за нашу новоотворену библиотеку коју смо отворили претходног дана а Дарен је кроз причу са децом покушао да их мотивише да читају што више и да често посећују библиотеку у вртићу али и у граду.

Данас су нас посетили и ученици I/3 одељења економски техничар Средње школе "17. септембар" Лајковац са разредним старешином Мирјаном Андрић-Милошевић, дружили су се са малишанима и са васпитачима причали на тему својих професионалних интересовања да после средње школе наставе школовање на педагошким факултетима.

Ватрогасна јединица Лајковац такође је била гост нашег вртића. Деца су са великим одушевљењем сачекала ватрогасце  и уживала у испробавању њихове опреме. Уз помоћ ватрогасца улазили су и у њихов камион, разгледали унутрашњост, пуштали сирене за узбуну. 

Ово је био последњи дан овогодишње Дечије недеље,препуне занимљивих и интересантних  активности које ће деци остати у лепом сећању. 

 

 
Четврти дан Дечије недеље 10.10.2019. ПДФ Штампа Eл. пошта

Четвртог дана Дечије недеље наш вртић посетио је председник општине Лајковац Андрија Живковић. Донео је деци пригодне поклоне, дружио се и разговарао са њима. Председник је присуствовао и отварању библиотеке за децу која се налази у пасарели која спаја стари и нови део вртића а чију су свечану врпцу пресекли наши предшколци. Да формирамо библиотекарски фонд помогли су нам родитељи, деца као и председник општине приликом данашње посете.

Све васпитне групе учествовале су у презентацији плеса коју је водио Миша из плесне школе "РМП".

За децу припремно предшколског програма данас је одржан и концерт "Симфонија за две виолине и оркестар". 

 

 
Трећи дан Дечије недеље 09.10.2019. ПДФ Штампа Eл. пошта

Данас су у оквиру Дечије недеље у дворишту нашег вртића одржане спортске активности које је водио професор физичке културе из ОШ "Миле Дубљевић" Лајковац Небојша Миловановић. Деца свих васпитних група заједно са својим васпитачима учествовала су у различитим вежбама, полигону спретности и брзине, такмичарским играма.

 

 
Други дан Дечије недеље 08.10.2019. ПДФ Штампа Eл. пошта

Другог дана Дечије недеље реализован је планиран одлазак деце из вртића у позориште лутака  "Пинокио" у Београд где су гледали представу Пепељуга. Укупно 253 детета из 14 васпитних група са својим васпитачима кренуло је у 9h из Лајковца организованим превозом са пет аутобуса у Београд а повратак је био у 13h30min у вртић у Лајковац. 

 

 
Први дан Дечје недеље 07.10.2019 ПДФ Штампа Eл. пошта

Данас је почела Дечја недеља и у ПУ "ЛЕПТИРИЋ" реализовано је низ активности: Буквар дечјих права-активности по групама,  Обојимо вртић у радост "Креда црта маштом"- ликовне активности у свим васпитним групама које су реализоване у дворишту вртића и Балони жеља - активност такође реализована у дворишту вртића, која је изазвала велико одушевљење малишана када су њихови балони полетели према небу носећи са собом поруке и жеље.

                               

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране