Skip to content

Home Актуелно
Вести
Свечана додела признања "Градови и општине будућности"
петак, 12 децембар 2008 11:42

У уторак 16. децембра у 12 сати на свечаности у Привредној комори Србије у Београду биће уручена признања ’’Градови и општине будућности’’ за 2008. годину. Међу 10 најуспешнијих српских локалних самоуправа налази се и општина Лајковац којој ће бити уручена златна плакета у области дечје културе и стваралаштва. Признање додељују Клуб привредних новинара Србије, Центар за мала и средња предузећа и ’’Агробанка’’.

Овим признањем Лајковац се и званично сврстао међу веома перспективне општине у Србији, у друштву великих средина као што су Нови Београд, Ниш, Крагујевац, Зајечар, Крушевац, Апатин и други.
 
Превенција болести и зависности у раном узрасту
недеља, 30 новембар 2008 11:22


Ове недеље је у предшколској установи ’’Лептириж’’ почела серија радионица посвежених превенцији болести зависности. До сада се разговарало о темама ’’Тешкоће одрастања’’, ’’Ризици породичног живота’’ и ’’Здрави стилови живота’’.

Радионице ће обрадити и теме : „Породичне снаге“, „Умеће родитељства“, „Јачање самопоуздања“, „Јачање самопоштовања“, „Играј за живот“, „Дрога не“ и „Млади и болести зависности (алкохолизам, пушење, стероиди)’’.

У радионицама су учествовале медицинске сестре, васпитачи, стручни сарадници, родитељи (Савет родитеља) и представници  локалне самоуправе. Циљ радионица је едукација запослених који раде са децом, њихово сензибилисање, оснаживање и јачање компетенције из ове области, усмеравање родитеља и локалне заједнице.

Опширније...
 
Основци за предшколце
субота, 18 октобар 2008 10:56

У циљу јачања сарадње измеđу ПУ "Лептирић" и ОШ "Миле Дубљевић", у холу вртића чланови драмске секције школе “Миле Дубљевић”, инаце уценици осмог разреда, извели су позоришну представу "Бајка о цару и пастиру". Режисер представе је ученица Невена Симић. Представу су пратили предшколци, али и млађи узраст, веома пажљиво, уз доста смеха и аплауза. Такав пријем сведочи о квалитету представе, јер није лако одржати дечју пажњу у овом узрасту.
 
Концерт фолклора за Дечју недељу
четвртак, 16 октобар 2008 11:02

КУД "Железничар" из Лајковца придружио се обележавању Дечје недеље и организовао свечани концерт у сали КЦ "Хаџи Рувим".  Почетак концерта био је резервисан за  чланове фолклорне секције вртића "Лептирић" која се  представила сплетом игара из старе Србије, програмом са којим су наступали на Фестивалу дечјег стваралаштва Србије и Црне Горе у Цетињу.

У наставку концерта представили су су први ансамбл и млађи ансамбл КУД "Железничар", КУД "Бранко Радичевић" из Старе Пазове и КУД "Опанак" - Ледине Београд.
 
Дан отворених врата Општине Лајковац
четвртак, 09 октобар 2008 11:08

Општина Лајковац је у уторак приредила  „Дан отворених врата“ за предшколце вртића „Лептирић“ из Лајковца и Јабучја. Поводом Дечје недеље, Председник општине Душан Живановић организовао је пријем у свечаној Сали Градске куће.

Предшколци су председнику поклонили слику, колективни рад чланова ликовне секције. Председник се захвалио на поклону и у име општине поклонио играчке деци вртића у Лајковцу, а компјутер деци из Јабучја.

Поздрављајући малишане, Душан Живановић је нагласио да ће до краја 2008. године велика пажња бити поклањана деци. Општина ће наставити да ради на побољшању услова за рад предшколске  установе „Лептирић“ тако да ће проширењм вртића сва деца бити збринута.

Честитајући дечји празник, директорка Вртића Мила Митровић пожелела је деци много игре и дружења, а одраслима што више дружења са децом током њиховог одрастања.
У среду 8. октобра програм обележавања Дечје недеље настављен је великом журком у Дому младих и позоришном представом „Каламандарија“ у извођењу „Пулс“ театра из Лазаревца.

Ученици ОШ „Миле Дубљевић“ посетили су Градску библиотеку, а ђаци прваци на поклон добили своје прве библиотечке чланске карте.

   

 
 
Дечија недеља!!!
субота, 04 октобар 2008 11:16

Предшколска установа ''Лептирић'' и централна основна школа ''Миле Дубљевић'', као и остале у лајковачком крају, спремиле су богат програм за Дечју недељу која почиње у понедељак 6. октобра. Овогодишњи мото Дечје недеље је ''Одрасли, што сте стали, хајде да растемо заједно!'' Малишани из вртића сутра ће цртежима кредом улепшати своје двориште, али и центар вароши, док ће основци обићи градске раскрснице у пратњи школског полицајца и на лицу места проверити познавање саобраћајних правила.

Покровитељ Дечје недеље је Општина Лајковац, а председник општине Душан Живановић организује пријем за предшколску децу у уторак у 9 сати.

Програм Вртића „Лептирић“

Понедељак, 06.  октобар
ОТВАРАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Обојимо вртић у радост - Креда црта маштом – по  тржном центру града и дворишту вртића
Буквар  дечјих права

Уторак, 07. октобар
ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Пријем деце предшколских група код председника општине  ( 9ч  )
Посета деце из мешовите групе Градској библиотеци Лајковац  (9:30ч )
Деца у медијима - Гостовање у емисији радио ,,Пруге“

Среда, 08. октобар
ДЕЧИЈИ ХЕПЕНИНГ

Велика журка у Дому омладине у нашем месту  (10:30ч)
Позоришна представа „Каламандарија“ – Пулс театар Лазаревац – хол вртића (9ч)

Четвртак, 09. октобар
У ПОСЕТИ КОД...

„Безбедност деце у саобраћају“ – предавање у вртићу
Посета деце из централног објекта предшколским групама у издвојеним одељењима            
Посета предшколске групе ОУП – у Лајковац

Петак, 10. октобар  
ИГРА ЈЕ МОЈ СВЕТ

Завршна изложба дечијих радова на тему „Игра је мој свет“
Приказ дечијег стваралаштва
у 19ч у сали КЦ биће одржан концерт фолклора "Деци с љубављу", учсеници су деца вртића "Лептирић
 
"Лептирић" на маскенбалу у Врњачкој Бањи
понедељак, 04 август 2008 10:49

Увек вредне васпитачице и малишани из Дечјег вртића ''Лептирић'' стигли су овог врелог лета и у Врњачку Бању, где је одржан карневал који је трајао чак седам дана, од 15. до 22. јула. ''Лептирићи'' су 16. и 17. јула учествовали на маскенбалу са тачком "Чудна шума". Костиме за ову тачку осмислиле су васпитачице Јасмина Спасојевић и Драгана Туфегџић, у сарадњи са родитељима.
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 Следећа > Крај >>

Страна 22 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране