Skip to content

Home Актуелно
Вести
Дечија недеља!!!
субота, 04 октобар 2008 11:16

Предшколска установа ''Лептирић'' и централна основна школа ''Миле Дубљевић'', као и остале у лајковачком крају, спремиле су богат програм за Дечју недељу која почиње у понедељак 6. октобра. Овогодишњи мото Дечје недеље је ''Одрасли, што сте стали, хајде да растемо заједно!'' Малишани из вртића сутра ће цртежима кредом улепшати своје двориште, али и центар вароши, док ће основци обићи градске раскрснице у пратњи школског полицајца и на лицу места проверити познавање саобраћајних правила.

Покровитељ Дечје недеље је Општина Лајковац, а председник општине Душан Живановић организује пријем за предшколску децу у уторак у 9 сати.

Програм Вртића „Лептирић“

Понедељак, 06.  октобар
ОТВАРАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Обојимо вртић у радост - Креда црта маштом – по  тржном центру града и дворишту вртића
Буквар  дечјих права

Уторак, 07. октобар
ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Пријем деце предшколских група код председника општине  ( 9ч  )
Посета деце из мешовите групе Градској библиотеци Лајковац  (9:30ч )
Деца у медијима - Гостовање у емисији радио ,,Пруге“

Среда, 08. октобар
ДЕЧИЈИ ХЕПЕНИНГ

Велика журка у Дому омладине у нашем месту  (10:30ч)
Позоришна представа „Каламандарија“ – Пулс театар Лазаревац – хол вртића (9ч)

Четвртак, 09. октобар
У ПОСЕТИ КОД...

„Безбедност деце у саобраћају“ – предавање у вртићу
Посета деце из централног објекта предшколским групама у издвојеним одељењима            
Посета предшколске групе ОУП – у Лајковац

Петак, 10. октобар  
ИГРА ЈЕ МОЈ СВЕТ

Завршна изложба дечијих радова на тему „Игра је мој свет“
Приказ дечијег стваралаштва
у 19ч у сали КЦ биће одржан концерт фолклора "Деци с љубављу", учсеници су деца вртића "Лептирић
 
"Лептирић" на маскенбалу у Врњачкој Бањи
понедељак, 04 август 2008 10:49

Увек вредне васпитачице и малишани из Дечјег вртића ''Лептирић'' стигли су овог врелог лета и у Врњачку Бању, где је одржан карневал који је трајао чак седам дана, од 15. до 22. јула. ''Лептирићи'' су 16. и 17. јула учествовали на маскенбалу са тачком "Чудна шума". Костиме за ову тачку осмислиле су васпитачице Јасмина Спасојевић и Драгана Туфегџић, у сарадњи са родитељима.
 
Довиђења драги васпитачи
недеља, 08 јун 2008 00:00

''Довиђенја, драги васпитачи'' назив је дечје приредбе одржане у петак у сали КЦ ''Хаџи Рувим'' поводом успешно завршене предшколске наставе за 151 малишана из лајковачке општине. У пригодном музичко-сценском програму, који је постао традиција вртића ''Лептирић'', уз велики број посетилаца, деца су извела и представе ''Жабац Крека'' и ''Коштана''.

„Жабац Крека“ је нова представа која је прошлог месеца отворила Фестивал дечјих радости у Смедереву и учествовала на „Позоришним играријама“ у Шапцу.
 
"Лептирићима" две награде у Смедереву
субота, 24 мај 2008 11:32


Док је у Лајковцу трајао већ традиционални фестивал дечјег стваралаштва, стигла је вест да  су на Фестивалу дечјих радости у Смедереву, где су у уторак извели представу ''Жабац Крека'', деца из вртића ''Лептирић'' освојила две награде: за најбоље извођење представе и за најбољи текст и музику! Наши најмлађи суграђани прошле године били су победници ове смотре, већ су нас навикли на награде, али без обзира на то заслужују честитке за промоцију свог града.

Аутор и редитељ комада ''Жабац Крека'' је васпитач Дијана Танић. Овом представом лајковачки малишани су у среду учествовали на Позоришним играријама у Шапцу. Јуче, по завршетку лајковачког фестивала најмлађих, увеличали су и прославу 45 година постојања предшколске установе у Лазаревцу.

 
Завршен IV Фестивал дечјег стваралаштва у Лајковцу
субота, 24 мај 2008 00:00

У Културном центру ''Хаџи Рувим'' у Лајковцу, под покровитељством Општине Лајковац, јуче је одржан Четврти фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста, на коме је учествовало 300 малишана из 12 установа из Србије и Црне Горе: „Милица Ножица“ Ваљево, „Бамби“ Лозница, „Ракила Котаров – Вука“ Лазаревац, „Бошко Буха“ Врање, „Наше дете“ Шабац, „Радост“ Врњачка Бања, „Полетарац“ Коцељева, „Невен“ Мионица, „Лане“ Осечина, „Црвенкапа“ Мали Зворник, „Загорка Ивановић“ Цетиње и „Лептирић“ Лајковац. Победила је дечија раздраганост, јер је фестивал ревијалног карактера

У двочасовном програму предшколци су се представили фолклором, модерним плесом и другим ритмичким кореографијама, соло и хорским певанјем, игроказима и једночинкама. Фестивал су отворили и затворили најмлађи Лајковчани - на почетку су извели химну свог вртића, а на крају етно-тачку ''Народно оро''. Поред тога, у званичном програму одиграли су ритмичку кореографију ''Девојке са поља зелених''. Домаћин је организовао посету манастиру Боговађа и дружење учесника.
 
Нова представа "Лептирића"
четвртак, 15 мај 2008 10:36

Најмлађе Лајковчане очекује узбудљива недеља! Новом представом ''Жабац Крека'', малишани вртића ''Лептирић'' у уторак 20. маја ће свечано отворити Фестивал дечјих радости у Смедереву, као прошлогодишњи победници. Већ у среду исту представу лајковачки предшколци играју на Позоришним играријама у Шапцу. Четврти фестивал музичко сценског стваралаштва деце предшколског узраста одржаће се у Лајковцу 23.маја, уз учешће 12 предшколских установа из целе Србије.

Захваљујући освојеној првој награди на прошлогодишњем Фестивалу дечјих радости у Смедереву, деца вртића „Лептирић“ из Лајковца, представом „Жабац Крека“, свечано ће отворити овогодишњи фестивал у уторак, 20 маја са почетком у 10х у Културном центру у Смедереву. „Жабац Крека“, чији је аутор васпитач Дијана Танић, ново је музичко сценско дело настало у маштовитој радионици деце и васпитача вртића „Лептирић“.

Представом „Жабац Крека“ предшколци вртића „Лептирић“ наступиће 21. маја на Позоришним играријама у Шапцу.

У Лајковцу 23.маја биће одрžан ИВ Фестивал музичко сценског стваралаштва деце предшколског узраста, на коме ће наступити деца из предшколских установа: „Милица Ножица“ Ваљево, „Невен“ Мионица, „Лане“ Осечина, „Бамби“ Лозница, „Ракила Котаров – Вука“ Лазаревац, „Бошко Буха“ Врање, „Наше дете“ Шабац, „Радост“ Врњачка Бања, „Полетарац“ Коцељева, „Црвенкапа“ Мали Зворник, „Загорка Ивановић“ Цетиње и домаћин вртић „Лептирић“ Лајковац.
 
"Лептирићи" шармирали Смедерево
недеља, 23 март 2008 00:00


На Фестивалу музичког стваралаштва деце одржаном 14. марта у Смедереву, деца из  предшколске установе „Лептирић“ из Лајковца узраста 4-6 година освојили су две награде: за најлепше и најнежније извођење хорске песме и за најбољи избор музике за музичко-сценско дело.

На фестивалу је учествовало 680 деце из 28 вртића. Најмлађи Лајковчани представили су се музичко-сценским делом „На ливади“ и хорском композицијом „Зашто волим своју баку“.

 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 Следећа > Крај >>

Страна 23 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране