Skip to content

Home Актуелно
Вести
Конкурс за пријем деце у Установу ПДФ Штампа Eл. пошта

На основу члана 3. Правилника  о критеријумима за пријем деце на целодневни боравак у Установу за децу предшколског узраста Дечији вртић ,,Лептирић''  Лајковац,  Управни одбор Установе за децу предшколског узраста Дечији вртић  ,,Лептирић''  Лајковац,  на својој  IX  седници одржаној  10. јуна 2009. године ,  расписује

К О Н К У Р С
ЗА  ПРИЈЕМ  ДЕЦЕ  У  УСТАНОВУ


На основу члана 2. Правилника  о критеријумима за пријем деце на целодневни боравак у Установу за децу предшколског узраста Дечији вртић ,,Лептирић''  Лајковац у установу се примају деца на целодневни боравак  од 1 до 7  година старости.

Број слободних места по јасленим групама :

 • I    група - деца од 12 до 18 месеци - 15;
 • II   група - деца од 18 до 24 месеца - 1;
 • III  група - деца од 24 до 36 месеци - 5.

Број слободних места по васпитним  групама :

 • млађа васпитна група 2006. годиште - 6;
 • млађа мешовита група 2005. и јануар, фебруар 2006. годиште - 5;
 • средња група 2005. годиште - 1;
 • средња старија група 2004. годиште - 1;
 • старија мешовита група 2003. и 2004. годиште - 2.
Поступак пријема и доношења  одлуке о пријему деце у вртић врши комисија за пријем деце  на основу следећих критеријума :
 • Деца чија су оба родитеља запослена или један родитељ ради, а други није у могућности да се брине о деци (налази се на одслужењу војног рока, тежак је болесник, редован студент, на извршавању затворске казне и сл. - 70 бодова;
 • Деца запослених самохраних родитеља  - 90 бодова;
 • Деца  тешко оболелих  родитеља - 100 бодова;
 • Деца чији један родитељ ради, а други не ради - 30 бодова;
 • Уколико се захтев за пријем односи на треће и свако наредно дете у породици, утврђеном броју бодова додаје се додатних - 10 бодова;
 • Уколико родитељ конкурише за више од једног детета, свако наредно дете има  - 10 бодова.
По расписаном конкурсу за пријем деце у Установу који траје најмање 30 дана, родитељ, старатељ подноси Установи, документа и то:
 • захтев за пријем детета (добија се у Установи);
 • извод из матичне књиге рођених за дете;
 • оверену фотокопију радне књижице за родитеље;
 • доказ о месту пребивалишта (фотокопија личне карте).

Лајковац,  23. јун 2009. године                              

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА
УПРАВНОГ ОДБОРА
Зорица  Ранковић 

 
V Фестивал музичко-сценског стваралаштва ПДФ Штампа Eл. пошта

 

V Фестивал отворила је Мила Митровић, директор вртића својом поздравном речју,наглашавајући да су овакве манифестације одлична прилика да се размене искуства, обогати васпитно-образовна пракса али да се деца добро друже и забаве.

У име града домаћина присутне је поздравио Душан Живановић, председник општине, а у име школске управе Ваљево, господин Верољуб Лазаревић, начелник.

Деца су показала своју машту, креативност кроз хорско певање, музичко-сценско стваралаштво и фолклор. 

Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!
Кликните не фотографију за већи приказ!

Остатак фотографија можете погледати овде

 
Поново у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта

 

На VI Дечијим драмским радостима који ће се одржати од 18.-22. маја у Смедереву, наш вртић ће се представити са представом "Позориште у кући - мама коза и седам јарића". Ово је поучна прича о мами кози и седам јарића. Поред ових ликова у представи се појављују Пера Ждера, морнар Попај, Олива и вук Лака. Порука представе је здрава храна сваког дана.  Аутор текста, представе и сценографије је Дајана Танић у сарадњи са васпитачима Биљаном Савковић, Јелена Андрић и Јасмином Петровић.

 
Лоптом кроз игру ПДФ Штампа Eл. пошта

 

На стручним сусретима медицинских сестара предшколских установа из Србије, који ће се одржати од 13.-16. маја у Ужицу, медицинске сестре из најмлађе јаслене групе - Стана Миловановић, Гроздана Пантелић и Зорица Ранковић представиће се са пројектом "Лоптом кроз игру". Пројекат садржи низ добро осмишљених активности, прилагођених узрасним карактеристикама деце.

Фотографије можете погледати овде 

 
Лајковац најбољи у дечјем културном стваралаштву
уторак, 16 децембар 2008 11:48

Жири који је изабрао најбоље локалне самоуправе у Србији за 2008. годину, сваку је наградио за неку од области у којој су били изузетно успешни. Тако је Лајковац признање ''Градови и општине будућности'' добио за дечје културно стваралаштво. Тим поводом, директор Предшколске установе ''Лептирић'' Мила Митровић изјављује:

У Предшколској установи се годинама подстиче, развија и негује креативност, маштовитост, стваралаштво. Укључивањем деце у културни живот и јавне манифестације не само да се подиже на виши ниво образовно-васпитна пракса и квалитет рада установе, већ се обогаћује и живот најмлађих. Познато је да смо учествовали на фестивалима музичког и драмског стваралаштва у Шапцу, Смедереву, Лазаревцу, на Врњачком карневалу, етно-фестивалу у Врању, фестивалу фолклора на Цетињу и да смо свуда освајали престижне награде. Трудили смо се да на најбољи начин представимо свој вртић, али смо тако у најбољем светлу промовисали и свој град па су нас и прогласили ''амбасадорима Лајковца'' – каже Мила Митровић и додаје:

Као круна нашег рада на пољу дечјег културног стваралаштва настао је Фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста у Лајковцу, који окупља око 300 учесника, ове године из 12 градова. С обзиром да нас награда обавезује и мотивише да будемо још бољи, потрудићемо се да пети јубиларни фестивал, следећег маја, буде међународног карактера и окупи децу из суседних земаља – најављује директорка ’’Лептирића’’.

Фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста је ревијалног карактера и на њему се најмлађи представљају соло и хорским певањем, музичким драматизацијама, драмским приказима, музичко-ритмичким кореографијама и слично.

Mila Mitrovic, direktor PU Leptiric Lajkovac   Nagrada
 
 
Свечана додела признања "Градови и општине будућности"
петак, 12 децембар 2008 11:42

У уторак 16. децембра у 12 сати на свечаности у Привредној комори Србије у Београду биће уручена признања ’’Градови и општине будућности’’ за 2008. годину. Међу 10 најуспешнијих српских локалних самоуправа налази се и општина Лајковац којој ће бити уручена златна плакета у области дечје културе и стваралаштва. Признање додељују Клуб привредних новинара Србије, Центар за мала и средња предузећа и ’’Агробанка’’.

Овим признањем Лајковац се и званично сврстао међу веома перспективне општине у Србији, у друштву великих средина као што су Нови Београд, Ниш, Крагујевац, Зајечар, Крушевац, Апатин и други.
 
Превенција болести и зависности у раном узрасту
недеља, 30 новембар 2008 11:22


Ове недеље је у предшколској установи ’’Лептириж’’ почела серија радионица посвежених превенцији болести зависности. До сада се разговарало о темама ’’Тешкоће одрастања’’, ’’Ризици породичног живота’’ и ’’Здрави стилови живота’’.

Радионице ће обрадити и теме : „Породичне снаге“, „Умеће родитељства“, „Јачање самопоуздања“, „Јачање самопоштовања“, „Играј за живот“, „Дрога не“ и „Млади и болести зависности (алкохолизам, пушење, стероиди)’’.

У радионицама су учествовале медицинске сестре, васпитачи, стручни сарадници, родитељи (Савет родитеља) и представници  локалне самоуправе. Циљ радионица је едукација запослених који раде са децом, њихово сензибилисање, оснаживање и јачање компетенције из ове области, усмеравање родитеља и локалне заједнице.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 Следећа > Крај >>

Страна 23 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране