Skip to content

Home Актуелно
Вести
Завршен IV Фестивал дечјег стваралаштва у Лајковцу
субота, 24 мај 2008 00:00

У Културном центру ''Хаџи Рувим'' у Лајковцу, под покровитељством Општине Лајковац, јуче је одржан Четврти фестивал музичко-сценског стваралаштва деце предшколског узраста, на коме је учествовало 300 малишана из 12 установа из Србије и Црне Горе: „Милица Ножица“ Ваљево, „Бамби“ Лозница, „Ракила Котаров – Вука“ Лазаревац, „Бошко Буха“ Врање, „Наше дете“ Шабац, „Радост“ Врњачка Бања, „Полетарац“ Коцељева, „Невен“ Мионица, „Лане“ Осечина, „Црвенкапа“ Мали Зворник, „Загорка Ивановић“ Цетиње и „Лептирић“ Лајковац. Победила је дечија раздраганост, јер је фестивал ревијалног карактера

У двочасовном програму предшколци су се представили фолклором, модерним плесом и другим ритмичким кореографијама, соло и хорским певанјем, игроказима и једночинкама. Фестивал су отворили и затворили најмлађи Лајковчани - на почетку су извели химну свог вртића, а на крају етно-тачку ''Народно оро''. Поред тога, у званичном програму одиграли су ритмичку кореографију ''Девојке са поља зелених''. Домаћин је организовао посету манастиру Боговађа и дружење учесника.
 
Нова представа "Лептирића"
четвртак, 15 мај 2008 10:36

Најмлађе Лајковчане очекује узбудљива недеља! Новом представом ''Жабац Крека'', малишани вртића ''Лептирић'' у уторак 20. маја ће свечано отворити Фестивал дечјих радости у Смедереву, као прошлогодишњи победници. Већ у среду исту представу лајковачки предшколци играју на Позоришним играријама у Шапцу. Четврти фестивал музичко сценског стваралаштва деце предшколског узраста одржаће се у Лајковцу 23.маја, уз учешће 12 предшколских установа из целе Србије.

Захваљујући освојеној првој награди на прошлогодишњем Фестивалу дечјих радости у Смедереву, деца вртића „Лептирић“ из Лајковца, представом „Жабац Крека“, свечано ће отворити овогодишњи фестивал у уторак, 20 маја са почетком у 10х у Културном центру у Смедереву. „Жабац Крека“, чији је аутор васпитач Дијана Танић, ново је музичко сценско дело настало у маштовитој радионици деце и васпитача вртића „Лептирић“.

Представом „Жабац Крека“ предшколци вртића „Лептирић“ наступиће 21. маја на Позоришним играријама у Шапцу.

У Лајковцу 23.маја биће одрžан ИВ Фестивал музичко сценског стваралаштва деце предшколског узраста, на коме ће наступити деца из предшколских установа: „Милица Ножица“ Ваљево, „Невен“ Мионица, „Лане“ Осечина, „Бамби“ Лозница, „Ракила Котаров – Вука“ Лазаревац, „Бошко Буха“ Врање, „Наше дете“ Шабац, „Радост“ Врњачка Бања, „Полетарац“ Коцељева, „Црвенкапа“ Мали Зворник, „Загорка Ивановић“ Цетиње и домаћин вртић „Лептирић“ Лајковац.
 
"Лептирићи" шармирали Смедерево
недеља, 23 март 2008 00:00


На Фестивалу музичког стваралаштва деце одржаном 14. марта у Смедереву, деца из  предшколске установе „Лептирић“ из Лајковца узраста 4-6 година освојили су две награде: за најлепше и најнежније извођење хорске песме и за најбољи избор музике за музичко-сценско дело.

На фестивалу је учествовало 680 деце из 28 вртића. Најмлађи Лајковчани представили су се музичко-сценским делом „На ливади“ и хорском композицијом „Зашто волим своју баку“.

 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 Следећа > Крај >>

Страна 25 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране