Skip to content

Home Актуелно
Вести
Фестивал у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта
У Смедереву 15.марта одржан је Фестивал музичког стваралаштва за децу предшколског узраста на ком су предшколци из наше установе наступали са две тачке.
Музичко-сценско дело"Крчко Орашчић" које су припремиле Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић са својом групом , и "Динг-донг чаролија" , ритмичка кореографија старије васпитне групе, коју су предводили васпитачи Верица Јаковљевић и Оливера Секулић.
Фестивал је ревијалног карактера и одлична прилика да се погледају и друге тачке у извођењу деце из целе Србије,стога је атмосфера била крајње опуштена и весела у којој су деца била врло активна и показала  пуну креативност кроз соло, хорско певање , кроз ритмичке кореографије и музичко-сценска дела. 
Опширније...
 
Наставак хуманитарне акције "Сад знам да нисам сам" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 17. фебруара у Центру за азил у Боговађи, уз присуство представника "Центра образовних политика" и УНИЦЕФ.а , као и НВО "484" , тим за подршки деци миграната на територији Општине Лајковац, у сарадњи са представницима ПУ"ЛептириЋ"и децом предшколског узраста , организована је заједничка акција подстицања дружења  међу децом.
Након пригодног програма који су извели предшколци ПУ "Лептирић", деци миграната су уручене играчке и дидактичка средства и износу од 177.000 динара , које је финасирао УНИЦЕФ.
Наши предшколци су својим вршњацима из далеких земаља на поклон денели и слаткише.
У сарадњи са наставником за физичко васпитање наше установе , деци је организован час физичког у виду разних вежби , игрица и пологина. Свему је присуствовао и преводилац који је само подстакао комуникацију међу децом разних нација и вероисповести.Деца су комуницирали и на себи својствен начин,мимиком , гестикулацијом али највише на својим матерњим језицима, што је овом дружењу дало потпун смисао , јер се тог дана у свету обележавао "Дан матерног језика".
Овом посетом само је настављена хунанитарна акција "Сад знам да нисам сам", која има за циљ пружање подршке деци миграната која су смештена у Центру за азил у Боговађи.
Опширније...
 
ПУ"Лептирић" на сајму "Нове технологије у образовању" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 10.фебруара васпитачи и стручни сарадници ПУ"Леотирић" узели су учешће на међународном сајму и конференцији "Нове технологије у образовању", који се по четврти пут заредом органиузује у Београду. Циљ овог сајма је унапређивање квалитета образовања у овом делу света кроз употребу информационо-комуникационих технологија-ИТК.Једна од главних тема ове концеренције је употреба ИКТ у предшколском образовању.
Догађај је одржан у Белекспоцентру у Београду у просторијама хотела "Холидеј Ин".
 
Лептирићи обележавају Савиндан ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 27.01.2017.године, деца предшколског узраста наше установе узеће учешће у традиционалном обележавању школске славе "Савиндана".
У јабучкој цркви , предшколци ће организовано са својим групним васпитачима Иваном Димитријевић и Горданом Селенић присуствовати литургији, а затим извести припремљен програм у виду соло певања, хорског певања и рецитовања песама на тему Светосавља.
У цркви Светог Димитрија у Лајковцу свечаној литургији присуствоваће деца предшколског узраста из Непричаве, Степања, Бајевца, Словца, Маркове Цркве, Стрмова и Пепељевца са својим васпитачицама Драганом Марић и Јеленом Томић.
Активности деце на нивоу група у овој радној недељи биле су повезане са ликом и делом Светог Саве , првог архиепископа Српске православне цркве. Ликовни рад који смо издвојили је дело Ане Марковић , предшколца наше установе.
 
 
 
Лептирићи узели учешће у Улици отвореног срца ПДФ Штампа Eл. пошта
У шетачкој зони у Лајковцу , од 3.-6.јануара је била отворена Улица отвореног срца, дечја манифестација чији је генерални покровитељ Општина Лајковац. Учешће у организацији и активностима узела је и наша установа.
Улица је била украшена разнобојним балонима, децу и родитеље забављали су кловнови и мађионичари. Деци си били дељени балони и слаткиши. Поред разних забавних садржаја , представа за децу , уличних свирача , бацача пламена и различитих уличних уметника , најзанимљиви догађај за најмлађе је био маскенба који је одржан у среду 04.јануара.
Велики број малишана узео је учешће а за најбоље маске изабрани су Стефан Трифуновић и Јабучја, предшколац маскиран у Снеска Белића , Дијана Милошевић ,предшколска група целодневног боравка , маскирана у Новогодишњу јелку и Филип Вујачић , млађа васпитна група, који је био маскиран у јагње.
Тог дана могло се видети више стотина деце , која су иако на веома хладном дану били маскирани у своје јунаке , тако да се могло видети много Бетмена , Спајдермена , гусара ,принцеза , чаробњака и разних других ликова из популарних цртаних филмова. 
Ми као ПУ "Лептирић" смо подјенако поносни на сваког учесника а деца су нас још једном подсетила да су нешто највредније што имамо.
Опширније...
 
Подељени пакетићи деци у Центру за азил у Боговађи ПДФ Штампа Eл. пошта

У оквиру пројекта "Сад знам да нисам сам", у среду 28. децембра, деци која бораве у Центру за азил у Боговађи, подељени су поклони у виду играчака, слаткиша, дидактичког материјала, одеће и обуће.
Пројекат се реализује под покровитељством УНИЦЕФ-а, спроводи га Центар за образовне политике у сарадњи са Министарством просвете, а  сарадник на овом пројекту је ПУ "Лептирић" Лајковац.
"Велико нам задовољство што после само месец и по дана од почетка пројекта, ми имамо један овакав диван догађај, а и друге школе исто тако лепе ствари раде. Ми смо били сигурни, кад смо кренули са програмом да радимо добру ствар, али драго нам је што су и друге образовне установе, које су ушле у пројекат, ушле са истим ентузијазмом и надам се да ћемо тако наставити и у следећој години", истакла је за Праве новине Ивана Ценерић, испред Центра за образовне политике.

Опширније...
 
Најава новогодишњих активности ПДФ Штампа Eл. пошта

Новогодишња атмосфера у нашем втрићу биће употпуњена великим бројем активности.
Оно што полако већ прераста у традицију јесте посета моториста из "МОТО КЛУБА ЛАЈКОВАЦ" костимирани у Деда Мразове, који ће као и претходних година поделити новогодишње пакетиће.
 
До краја године биће завршена хуманитарна акција прикупљања одеће, слаткиша,играчака и дидактичког материјала за децу емигранте који су смештени у Центру за азил у Боговађи. 
 
Очекују нас и две позоришне представе, "Новогодишња анракадабра" са Катарином Вићентијевић у главној улози и представа "Новогодишње прасе" у извођењу ПУЛС Театар из Лазаревца.
 
Осим наступа спољних сарадника , на дневним нивоима одржаваће се бројне новогодишње радионице чији ће продукти  допринети да наш вртић заблиста у пуном сјају.
 
У току су озбиљне припреме за Велики маскенбал који се одржава 4. јануара у склопу манифестације "Улица отвореног срца Лајковац 2017." ,одржава се од 3. до 5. јануара 2017.године ,под покровитељством Општине Лајковац. За три најбоље маске обезбеђене су вредне награде.
Позивамо сву децу и родитеље да се укључе у активности вртића и тако на весели начин исптратимо стару и дочекамо нову годину.

 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране