Skip to content

Home Актуелно
Вести
Први дан Дечје недеље 07.10.2019 ПДФ Штампа Eл. пошта

Данас је почела Дечја недеља и у ПУ "ЛЕПТИРИЋ" реализовано је низ активности: Буквар дечјих права-активности по групама,  Обојимо вртић у радост "Креда црта маштом"- ликовне активности у свим васпитним групама које су реализоване у дворишту вртића и Балони жеља - активност такође реализована у дворишту вртића, која је изазвала велико одушевљење малишана када су њихови балони полетели према небу носећи са собом поруке и жеље.

                               

 

 
Програм Дечије недеље ПУ "Лептирић"Лајковац ПДФ Штампа Eл. пошта

 


ДА ПРАВО СВАКО – ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО“


Понедељак 07.10.2019.

- Буквар дечијих права – активност по групама

- Балони жеља – деца пишу поруке и пуштају балоне

- Обојимо вртић у радост „ Креда црта маштом“

- Ликовне активности у свим васпитним групама на тему слогана Дечије недељеУторак 08.10.2019.


- Посета позоришту „Пинокио“ на представу ПепељугаСреда 09.10.2019.


- Дружење деце старијих и млађих васпитних група

- Спортске активности „ Презентација школице спорта у вртићу“

- Дружење деце из Јабучја са децом у централном вртићуЧетвртак 10.10. 2019.


- Симфонија за две виолине и оркестар – ППГ

- „Сви на плес“ - плесни студио „РМП“ из Лазаревца- учествују све васпитне групе

- Посета председника општине Лајковац вртићу и дружење са децом

- Свечано отварање библиотеке за децу у вртићуПетак 11.10 2019.


- Дружење деце са припадницима: саобраћајне полиције и ватрогасне јединице

- Изложба дечијих радова на тему слогана Дечије недеље

 
ДАНАС ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛСКА СЕЗОНА „ЛЕПТИРИЋА“ ПДФ Штампа Eл. пошта

Креће сезона дечијих пролећних фестивала на којима малишани „Лептирића“ већ годинама имају запажено учешће.

Фестивалска сезона за „Лептирић“ започеће управо данас и то на наступима у два града, гостовањем на Дану установе у Оџацима и учешћем на Фестивалу музичког стваралаштва „Цврчак“ у Смедереву.

Малишани лајковачке ПУ „Лептирић“ управо успешним учешћем на бројним дечијим манифестацијама и фестивалима својеврсни су амбасадори свог места.

 
„Лептирићи“ на Фестивалу музичког стваралаштва у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта

Малишани предшколске групе „Лептирића“ данас ће учествовати на 10. јубиларном Фестивалу музичког стваралаштва „Цврчак“ у Смедереву, који организује удружење васпитача „Цврчак“ у сарадњи са домаћином манифестације, ПУ „Наша радост“. Фестивал у Смедереву окупиће преко хиљаду деце из 26 предшколских установа.

На фестивалу у Смедереву наступиће лајковачки предшколци предвођени васпитачицама Миром Тодоровић и Миром Јовић, са кореографијом којом је отпочела свечаност поводом отварања новог објекта вртића у Лајковцу. Музичко-сценско дело којим ће се деца из Лајковца представити је „Зелене су биле очи те“.

Фестивал је такмичарског карактера а биће представљене и хорске тачке, фолклорне, ритмике и музичко-сценска дела.

Десети музички фестивал „Цврчак“ почиње данас у 10 часова у смедеревском Центру за културу а додела диплома најављена је за недељу дана.

 
„Лептирићи“ на дану установе у Оџацима ПДФ Штампа Eл. пошта
 
ПРОМОЦИЈА СПОРТОВА У ВРТИЋУ ПДФ Штампа Eл. пошта

У лајковачком вртићу, у оквиру Спортског дана, одржаче се промоција спортова за децу као и промовисање здравих стилова живота.

На презентацији спортских активности присуствоваће сви предшколци ПУ „Лептирић“, укупно 150-оро деце.

Дечији спортски клуб „Срећно стопало“ из Лајковца, поред школе фудбала, покренуо је у пројекат „Школица  спорта“ за децу узраста од 5 до 10 година.

Активности и тренажни програм „Школице спорта“ планиране су тако да се пре свега задовоље дечије потребе за игром уз контролисани програм развоја моторике, у складу и уз поштовање сензитивних фаза развоја детета.

Без специјализације, овим програмом биће заступљени сви спортови. Посебан акценат биће стављен на школу пливања (када базен почне са радом) и школу јахања за заинтересоване. Тренинзи ће бити одржавани два до три пута седмично у Хали спортова, на стадиону и у природи.

За сада са децом ће радити професор физичке културе Огњен Несторовић а касније у зависности од потреба још један или два професора или тренера.

Руководилац ово програма је требер Радован Бајић.

 

 

 
НАЈАВА АКТИВНОСТИ ЛЕПТИРИЋА ПДФ Штампа Eл. пошта

Креће сезона дечијих пролећних фестивала на којима малишани „Лептирића“ увек бележе запажено учешће и освајају велики број награда.

Малишани лајковачке ПУ „Лептирић“ крећу са наступима на културним и јавним манифестацијама током марта.

већ 20. марта припремно предшколска група и васпитачи Дајана Танић и Ивана Грујичић биће гости на Дану установе у Оџацима са тачком „Веселе осамдесете“.

Истог дана, дакле 20. марта деца предшколске групе лептирића учествују на Фестивалу музичког стваралаштва „Цврчак“ Смедереву. Фестивал у Смедереву је у организацији Удружења васпитача „Цврчак“ и окупља децу из 26 предшколских установа. На Фестивалу у Смедереву наступиће предшколци предвођени васпитачицама Миром Тодоровић и Миром Јовић, са кореографијом којом је отпочела свечаност поводом новог објекта вртића.

3. априла предшколци из Јабучја и њихове васпитачице Гордана Селенић и Наташа Маринковић наступиће на Фестивалу драмског стваралаштва деце предшколског узраста у Убу са драмским делом „Моцартов чаробни живот“.

13. априла је Међународни карневал у Раковици на коме ће учествовати средња група костимирана у „Воћкице“ са васпитачицама Александром МИлутиновић и Јасмином Спасојевић Мићић, док ће на Четвртој дечијој олимпијади у Коцељеви 19. априла лајковачки вртић представљати припремно предшколска група која победи на интерном такмичењу између група на нивоу установе.

Активности се настављају и у мају, учешћем на фестивалима у Пожаревцу, Baby Exitu у Новом Саду, а тачке за те наступе су још у фази припреме.

Ове године деца одлазе на Фестивал фолклора у Цетињу, који се одржава 1. јуна у Зетском краљевском дому. Лајковачка ПУ „Лептирић“ ће ове године поново бити домаћин Фестивала дечијег стваралаштва.

Фестивал има међународни карактер, шести је по реду и окупиће 13 предшколских установа региона.

Припреме за учешће  на свим овим манифестацијама су у пуном јеку а све активности се реализтују захваљујући огромном ентузијазму запослених у „Лептирићу“, малишана а и доприносу сарадње родитеља.

Иако мали, својим активностима малишани „Лептирића“ дају значајан допринос афирмацији лајковачке општине.

 

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране