Skip to content

Home Актуелно
Вести
ПРEДШКOЛЦИ НA ФEСTИВAЛУ У ЗВOРНИКУ ПДФ Штампа Eл. пошта

Прeдшкoлци лajкoвaчкoг “Лeптирићa” нaступићe вeчeрaс у Звoрнику нa дeвeтoм Фeстивaлу ствaрaлaштвa дeцe из Србиje и Рeубликe Српскe, пoд нaзивoм “Нaшeм грaду с љубaвљу”.

Прeдшкoлци “Лeптирићa”, чиjу групу вoдe вaспитaчицe Mирa Toдoрoвић и Mирa Joвић, нaступићe сa тaчкoм “Jaгoдe je брaлa…”, сa кojeм ћe у Лajкoвцу нaступити први нa прeдстojeћoj свeчaнoсти пoвoдoм oтвaрaњa вртићa.

Нa дeчjeм фeстивaлу у Звoрнику нaступajу мaлишaни из 12 прeдшкoлских устaнoвa Рeпубликe Српскe и Србиje. Oсим лajкoвaчких прeдшкoлaцa, из Србиje су нa фeстивaл у Звoрник дoшлa и дeцa из Лoзницe, Кoцeљeвe и Шaпцa.

Фeстивaл je рeвиjaлнoг кaрaктeрa, a дeцa из Лajкoвцa нaступajу дeвeти пут, штo знaчи дa су Лajкoвчaни учeствoвaли нa свим дoсaдaшњим фeстивaлимa у Звoрнику.

Пoкрoвитeљ Фeстивaлa, кojи сe oдржaвa дeвeти пут у Звoрнику, jeстe Грaдскa упрaвa Звoрникa, дoк je oргaнизaтoр тaмoшњи Дjeчиjи вртић “Нaшa рaдoст

 

 

 
Сјајна завршна приредба ПУ Лептирић ПДФ Штампа Eл. пошта
У препуној Спортској хали у Лајковцу одржана је традиционална завршна приредба предшколаца лајковачког „Лептирића“, под називом „Лепо нам је у вртићу било“. Лепом и атрактивном приредбом, уз богату костимографију и сценографију, 154 деце који су завршили припремно-предшколски програм испраћени су у први разред. У програму је учествовало чак 400 деце, са 13 тачака које су премијерно изведене. Завршну приредбу отворила је Мила Лончар Митровић, директорка ПУ “Лептирић”:
-Ово је још једна генерација предшколаца на коју смо поносни, која је веома успешно представила вртић на бројним фестивалима и каррневалима, донела прегршт награда, која је небројено пута представила установу и Лајковац на најбољи могући начин. Ово је леп и свечан дан, истовремено и мало тужан, јер се завршава најбезбрижнији и најлепши део њиховог детињства. Зато ми у установи годинама уназад придајемо велики значај управо овој приредби. На приредби учествују деца свих узраста, свих група, из сеоског подручја, матичног објекта и деца из целодневног боравка предшколаца. Много идеја, креативности, маштовитости уложено је у ову приредбу. Сваки васпитач уложио је доста педагошког умећа, креативности и инвентивности. Костимографија и сценографија су брижљиво припремани и овога пута и ова приредба представља својеврсну ретроспективу годишњег рада, тако да су се сви васпитачи трудили да своју групу прикажу у најбољем могућем издању. Изражавам захвалност родитељима и васпитачима, као партнерима у образовању и васпитању деце. Предшколцима желим да и даље буду подједнако успешни као што су били у вртићу, да буду понос школе као што су били понос вртића и желим им пуно успеха у даљем школовању.
Програм овогодишње завршне приредбе предшколаца успешно је водила Јелена Лончар, матуранткиња Ваљевске гимназије из Лајковца, врстан рецитатор.
Опширније...
 
Завршна приредба предшколаца ПДФ Штампа Eл. пошта
Данас од 17 часова у Спортској хали у Лајковцу одржаће се традиционална Завршна приредба предшколаца лајковачког „Лептирића“, под називом „Лепо нам је било у вртићу“, за 154 предшколца који су завршили припремно- предшколски програм. У програму приредбе учествује 400 деце, са 13 тачака које ће премијерно бити изведене.
 
Друг није мета ПДФ Штампа Eл. пошта
Друг није мета је акција коју је иницирао Тим за заштиту деце од насиља, занемаривања и злостављања.

У оквиру акције Друг није мета у лајковачком „Лептирићу“  организоване су спортске игре за све предшколце, ради популарисања спорта и здравих стилова живота. Промовисано је ненасиље и мирно решавање евентуалних сукоба.

Сви лајковачки предшколци су на поклон добили мајицу са симболићним  значењем и  натписом ”Друг није мета.”
 
Лептирићи путују у Оџаке ПДФ Штампа Eл. пошта
Малишани лајковачке ПУ “Лептирић”данас путују у Оџаке, поводом дана тамошње ПУ “Полетарац”. Тим поводом, осмишљен је богат и садржајан програм под називом “Полетарци пролећу”.
Опширније...
 
Лептирићи улепшали спектакл ПДФ Штампа Eл. пошта
Плесни спектакл у Лајковцу одржан је у сјајној атмосфери и предивном амбијенту Спортске хале, а Лајковац се још једном показао у одличној улози домаћина.

Допринос таквом амбијенту дали су и предшколци Дечје установе “Лептирић”, који су извели кореографију осмишљену управо за отварање плесног спектакла у Лајковцу. На отварању плесног спектакла наступило је 155 лајковачких предшколаца, и из централног објекта и из издвојених одељења, потврдила је Мила Лончар Митровић, директорка ПУ “Лептирић”.

Опширније...
 
Друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе ПДФ Штампа Eл. пошта

 Ових дана је започета друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе „Лептирић“, за коју су Општина Лајковац и Министарство привреде издвојили по 18 милиона динара. Градилиште су у петак обишли председник општине Андрија Живковић и заменик председника Ненад Џајевић, са сарадницима. 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 24

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране