Skip to content

Home Актуелно
Вести
Друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе ПДФ Штампа Eл. пошта

 Ових дана је започета друга фаза изградње новог објекта Предшколске установе „Лептирић“, за коју су Општина Лајковац и Министарство привреде издвојили по 18 милиона динара. Градилиште су у петак обишли председник општине Андрија Живковић и заменик председника Ненад Џајевић, са сарадницима. 

Опширније...
 
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОВЕЋАЊУ УСЛУГА ЗА ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК ПДФ Штампа Eл. пошта

На основу решења Општинског већа општине Лајковац број 06-170/17-II од 22.12.2017.године цена за целодневни боравак детета у ПУ "Лептирић" за услуге извршене од 01.01.2018.исноси:

  • 4.536,00 динара за прво дете по рођењу 
  • 3.629,00 динара за друго дете по рођењу(уз решење општинског органа)
  • 2.268,00 динара плаћа самохрани родитељ (уз решење општинског органа)
  • III i IV дете по рођењу бесплатно (уз решење општинског органа)

 

 
Бели Марковић прославио јубилеј са најмлађим Лајковчанима ПДФ Штампа Eл. пошта
На идеју директорке Миле Митровић, у централном објекту ПУ “Лептирић”, предшколци су обележили и прославили заједно са нашим књижевником Радованом Белим Марковићем његов велики јубилеј - 70. рођендан и 50 година књижевног стваралаштва. На овај начин лајковачка ПУ “Лептирић” желела је да ода признање нашем најпознатијем суграђанину на великом доприносу развоју књижевности и културе. Уједно, за већину предшколаца била је ово јединствена прилика да се упознају са цењеним српским књижевником, а својим суграђанином.
 
Дечја недеља у вртићу ПДФ Штампа Eл. пошта

Као и сваке године у првој недељи октобра, Предшколска установа „Лептирић“ организовала је богат програм Дечје недеље. Од понедељка до петка, под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“, деца из лајковачког вртића имаће разноврсне активности. Већ данас спроводе акцију „Обојимо вртић у радост – креда црта маштом“, говориће и о Буквару дечјих права ,пуштати Балоне жеља.

Опширније...
 
Дечји карневал у Шапцу ПДФ Штампа Eл. пошта
На Чивијашком карневалу у Шапцу одржан је Дечји карневал ревијалног карактера,на ком су у карневалској поворци прошетали ,а затим наступили малишани из ПУ "Лептирић"из Лајковца,из васпитнегрупе коју воде васпитачице Дајана Танић и Биљана Савковић,као и васпитач-приправник Јелена Жујовић.
Са ефектним костимима ,одлицним одабиром музике и увежбаном кореографијом,малишани су  таћкомм "Baby euro song" побрали аплаузе Шапчана,давали су интервјуе за телевизије и позирали фотографима.
Ово је једна у низу креативних музичко-сцеских дела,а наши суграђани су могли овај наступ видети на завршној приредби предсколаца,као и у програму поводом Градске славе Лајковца.
Опширније...
 
Добродошлица предшколцима ПДФ Штампа Eл. пошта
У Предшколску установу „Лептирић“ кренула је нова генерација предшколаца, којима је добродошлицу пожелела директорка Мила Митровић: „Предшколцима честитам полазак у Припремни предшколски програм и сигурна сам да ће у години пред полазак у школу стећи неопходна знања, умећа, вештине, социјализовати  и осамосталити се. Колегама желим, да у новој радној години остваре своје професионалне аспирације  у пословима које сами обављају или се пак ослањају на запослене и тимове. Имајући у виду висок степен друштвене одговорности, очекујем професионалну  и квалитетну сарадњу између установа”. У Дому младих, где ПУ “Лептирић”организује припремно-предшколски програм, изведена је позоришна представа “Кад порастем бићу…”, коју су режирале и у њој играју ваљесвке професионалне глумице Катарина Вићентијевић и Ангелина Лукић. Представа је поклон предшколске установе за све предшколце, било да су у целодневном или четворочасовном програму и прва је у низу бесплатних програма. 
У складу са школским календаром отпочео је Припремно-предшколски програм за децу рођену у периоду од 1. марта 2011. до 1. марта 2012. године. Предшколци у централном објекту бораве у три васпитне групе, у Дому младих деца из сеоског подручја, док ће предшколци из Јабучја овај програм похађати у новој згради школе “Димитрије Туцовић”. Од 8. септембра  у ове групе укључују се и млађа деца и са њима се реализује специјализовани програм “Иако смо мали, радо бисмо знали”, за који влада велика заинтересованост. У новој радној години наставља се рад играонице ”Мали радозналци”, коју је установа почела да реализује од 1. марта, а која се одржава три пута недељно по два сата, за децу која нису смештена у целодневни боравак. Играоница је за децу бесплатна и представља вид програма помоћи и подршке деци и породици. Цена у новој радној години, већ пету годину за редом, остаје иста: 3.780 дин за прво дете, 20% нижа за друго дете, за треће  и свако наредно дете као и дете из хранитељске породице боравак је бесплатан, док самохрани родитељи плаћају 50% од цене.
 
Општина Лајковац добила бесповратна средства ПДФ Штампа Eл. пошта

На конкурсу Министарства привреде Републике Србије  „Градимо заједно“ , за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре , нашој општини Лајковац опредељено је 17.388.869,50 динара за II (завршну) фазу изградње вртића „Лептирић“. Средства ће бити искоришћена за завршетак спољашњег уређења (партера), изградњу пасареле између новог и старог објекта, повезивање новог објекта вртића на инфраструктурну мрежу  и реконструкцију објекта котларнице. Овим средствима биће заокружена велика инвестиција изградње модерног вртића који ће у потпуности моћи да одговори на потребе наших грађана, како оних најмлађих тако и њихових родитеља.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране