Skip to content

Home Актуелно
Вести
Лептирић на стучном скупу ПДФ Штампа Eл. пошта
У понедељак и уторак, 3.и 4.јула у Београду , у организацији "Министарства просвете ,науке и технолошког развоја" , "УНИЦЕФ-а" и "Центра образовне политике" одржана је стручна трибина на тему "Укљуцивање у формално образовање деце избеглица/миграната на територији Ребублике Србије".

Представници Тима за укључивање деце миграната у систем образвовања представили су пројекат који је реализовала предшколска установа под називом 'Сад знам да нисам сам".

Пројекат је реализован са децом миграната који су смештени у Црвеном крсту у Боговађи од новембра 2016.до јуна 2017.године.
На овом стручном скупу своја искуства су представиле три основне школе из Србије - "Бранко Пешић", "Јован Ристић" и "Раде Драинац" све три из Београда, а ПУ "Лептирић" је једина  предшколска установа у Србији која је реализовала ове активности,па је узета као пример позитивне васпитно-образовне праксе. Ово је други пут у року од месец дана - подсећамо да је предшколска установа "Лептирић" била пример инспиративне и позитивне праксе у "Обухвату деце припремно -предшколским програмом" за подручје Западне Србије,што се десавало у Чачку. Обухват деце је и преко 100%,обзиром да се због органозације бесплатног превоза у насу установу уписују и деца из села  рубних општина-Мионице(Наномир и Вировци,Уб ,Паљуви и Руклада),Љиг(Латковиц и Бошљановици и Лазаревац(Петка). Ово је најбољи пример обухвата деце на територији наше државе јер се постигло скоро немогуће , да обувхат деце буде преко 100%.
Уједно је истакнута и реализација специјализованих облика рада,радионица и трибина за родитеље,културних и јавних манифестација,бесплатних позоришних представа и ужина за децу из маргинализованих група. Велики број стручних сардника,постојање педагошког асистента и стално стручно усавршавање такође су наведени као квалитет рада наше Предшколске установе.
Визија рада установе јесте да изврши потпун обухват деце и пре поласка у припремни предшколски програм и то не само специјализованим програмима и играоницама,вец целодневним боравком, што се оцекује пресељењем у новоизградјени објекат.

Позивно учешће на стручном скупу наша установа схвата као велико признање од стране Министраства просвете , признање за рад, труд и иновације које смо унели у систем образовања , истакла је директорка ПУ "Лептирић" госпођа Мила Митровић.
Опширније...
 
Лептирићи отпутовали у Власотинце ПДФ Штампа Eл. пошта
Предшколска установа "Милка Диманић"из Власотинаца и ове године је организовала власотиначку летњу креативну радионицу која је окупила децу и васпитаче из петнаест градова - Прокупља, Лајковца, Крагујевца, Медвеђе, Куршумлије, Врања, Владимираца, Бојника,Коцељеве, Оџака, Димитровграда,као и госте  из Бугарске:  градови Ихтеман и Елин Пелин. 
Тема ликовне радионице је: Простор као ликовни елемент, обликовање просторних површина и уметничка инсталација.
Из нашег "Лептирића" на летњој колонији у Власотинцима од 26.-30.јуна боравиће васпитаћи Споменка Миливојевић и Александра Милутиновић и њихови предшколци-Лазар Филиповић и Милица Пантелић.
Колонија је акредитована као стручни скуп од стране Завода  за унапређивање образовања и васпитања.
Учешће на ликовној колонини само је једна од активности лајковачког вртића у низу летњих радно-рекреативних програма.
Опширније...
 
Вртић као пример ПДФ Штампа Eл. пошта
У Чачку је наша установа служила као пример позитивне, инспиративне васпитно-образовне праксе,обухват деце прирпремним предшколим програмом и реализацију истог. Уједно се истиче и реализација специјализованих облика рада , радионица и трибина за родитеље,културних и јавних манифестација и играоница за децу која нису обухваћена целодневним боравком.
У прилогу је презентација рада наше установе која је послужила као пример добре праксе. 
 
Најлмађи одушевили суграђане ПДФ Штампа Eл. пошта

Традиционална завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“ под називом „Лепо нам је у вртићу било“ одржана је у лајковачкој Хали спортова. У част 154 предшколца који су се опростили од вртића преко 400 малишана одиграло је како премијерне кореографије тако и оне које су побрале бројне награде и симпатије на фестивалима и приредбама широм Србије. Са већ упечатљивим и јединственим кореографијама малишани предшколске установа ''Лептирић'' показали су шта су током године научили. У препуној сали Спортске хале у Лајковцу тражило се место више, а родитељима и онима којима су лајковачки лептирићи у срцу представило се 400 малишана. Директорка предшколске установе Мила Митровић опростила се од још једне групе предшколаца. Обраћајући се најмлађим суграђанима и њиховим родитељима председник општине Лајковац Андрија Живковић је истакао да се из општинског буџета посебна средства издвајају за лепше одрастање најмлађих. Живковић је нагласио да ће ускоро почети и партерно уређење новоизграђеног објекта предшколске установе. У прелепим костимима, припреманим уз помоћ родитеља специјално за ову прилику и захтевним кореографијама које су припремили запослени у вртићу, на завршној приредби су наступиле све групе као из градске тако и из сеоских средина и сва деца у складу са својим интересовањима и талентом. Лептирић ''Лајковац'' је још једном дао пример како се пожртвованим радом подстиче развој деце, њихових позитивних особина и индивидуалности.

Опширније...
 
Завршна приредба Лептирића ПДФ Штампа Eл. пошта
У четвртак 08.јуна са почетком у 17 часова у Спортској хали у Лајковцу биће одржана завршна приредба предшколаца из ПУ "Лептирић". Велики број деце свих узраста узеће учешће у овој манифестацији и на највеселији начин испратити још једну генерацију предшколаца.
Радујемо се Вашем доласку.
 
Предшколци промовисали Лајковац у Мачкату ПДФ Штампа Eл. пошта
У суботу 20. маја су предшколци нашег Лептирића у Мачкату крај Ужица , учествовали на смотри читалаштва "Читалићи 2017." у огранизацији Министарства просвете ,основне школе у Мачкату и општине Чајетина.
У финалу ликовног конкурса на тему "Великани нашег краја" кроз такозвани "Читалачки дневник" учествовало је 430 деце из целе Србије а 6 радова је ушло у ужи круг. Двоје од шест великих финалиста су деца из нашег вртића ,Филип Филиповић из Словца чија је васпитачица Драгана Марић и Стефан Биљић чије су васпитачице Александра Милутиновић и Наташа Маринковић.
Они су цртали историсјке личности , дечје песнике као и посебно дело на тему "Незаборавни јунак нашег краја".
Оно што је изазвало највеће интересовање на промо штанду нашег града је наш уметник Милутин Ранковић који је на бајковит начин говорио о свим историјским личностима и историји нашег краја. Уједно је на велико одушевљење многобројне деце , дрворезбарио  лик Хаџи Рувима , и представио своју уметност за коју су деца показала велико интересовање. 
Након представљања свих градова приступило се гласању налик "евровизијском" , где сви штандови дају међусобно гласове , на коме је наш штанд "Лептирић Лајковац" освојио прво место.
Када је у питању појединачна конкуренција , Филип је добио захвалницу док је Стефан освојио треће место.
Циљ саме смотре је подстицање читалаштва код деце и љубави према књизи од најранијег узраста.
Предшколци су добили књиге на поклон и пуни позитвних утисака се вратили својим кућама.
Опширније...
 
Лептирићи врло активни ПДФ Штампа Eл. пошта
У четвртак 18.маја у огранизацији КЦ "Раковица" и Завода за унапређивање образовања и васпитања одржаће се дечји конгрес под називом "Ја сам дете на врху планете".
Наши предшколци целодневног боравка које воде васпитачи Александра Милутиновић и Наташа Маринковић учествоваће у ревијалном делу конгреса са тачком "Живот је маскенбал".
Ово музичко сценско дело наши предшколци одиграће и на Мајским свечаностима у Лазаревцу 24. маја као и на Baby exitu ,фестивалу оптимизма.
Наши суграђани ће моћи ове и све остале кореографије које су наши малишани изводили током године да погледају на традиционалној завршној приредби предшколаца која се одржава 08. јуна у Спортској хали.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране