Skip to content

Home Актуелно
Вести
Вртић као пример ПДФ Штампа Eл. пошта
У Чачку је наша установа служила као пример позитивне, инспиративне васпитно-образовне праксе,обухват деце прирпремним предшколим програмом и реализацију истог. Уједно се истиче и реализација специјализованих облика рада , радионица и трибина за родитеље,културних и јавних манифестација и играоница за децу која нису обухваћена целодневним боравком.
У прилогу је презентација рада наше установе која је послужила као пример добре праксе. 
 
Најлмађи одушевили суграђане ПДФ Штампа Eл. пошта

Традиционална завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“ под називом „Лепо нам је у вртићу било“ одржана је у лајковачкој Хали спортова. У част 154 предшколца који су се опростили од вртића преко 400 малишана одиграло је како премијерне кореографије тако и оне које су побрале бројне награде и симпатије на фестивалима и приредбама широм Србије. Са већ упечатљивим и јединственим кореографијама малишани предшколске установа ''Лептирић'' показали су шта су током године научили. У препуној сали Спортске хале у Лајковцу тражило се место више, а родитељима и онима којима су лајковачки лептирићи у срцу представило се 400 малишана. Директорка предшколске установе Мила Митровић опростила се од још једне групе предшколаца. Обраћајући се најмлађим суграђанима и њиховим родитељима председник општине Лајковац Андрија Живковић је истакао да се из општинског буџета посебна средства издвајају за лепше одрастање најмлађих. Живковић је нагласио да ће ускоро почети и партерно уређење новоизграђеног објекта предшколске установе. У прелепим костимима, припреманим уз помоћ родитеља специјално за ову прилику и захтевним кореографијама које су припремили запослени у вртићу, на завршној приредби су наступиле све групе као из градске тако и из сеоских средина и сва деца у складу са својим интересовањима и талентом. Лептирић ''Лајковац'' је још једном дао пример како се пожртвованим радом подстиче развој деце, њихових позитивних особина и индивидуалности.

Опширније...
 
Завршна приредба Лептирића ПДФ Штампа Eл. пошта
У четвртак 08.јуна са почетком у 17 часова у Спортској хали у Лајковцу биће одржана завршна приредба предшколаца из ПУ "Лептирић". Велики број деце свих узраста узеће учешће у овој манифестацији и на највеселији начин испратити још једну генерацију предшколаца.
Радујемо се Вашем доласку.
 
Предшколци промовисали Лајковац у Мачкату ПДФ Штампа Eл. пошта
У суботу 20. маја су предшколци нашег Лептирића у Мачкату крај Ужица , учествовали на смотри читалаштва "Читалићи 2017." у огранизацији Министарства просвете ,основне школе у Мачкату и општине Чајетина.
У финалу ликовног конкурса на тему "Великани нашег краја" кроз такозвани "Читалачки дневник" учествовало је 430 деце из целе Србије а 6 радова је ушло у ужи круг. Двоје од шест великих финалиста су деца из нашег вртића ,Филип Филиповић из Словца чија је васпитачица Драгана Марић и Стефан Биљић чије су васпитачице Александра Милутиновић и Наташа Маринковић.
Они су цртали историсјке личности , дечје песнике као и посебно дело на тему "Незаборавни јунак нашег краја".
Оно што је изазвало највеће интересовање на промо штанду нашег града је наш уметник Милутин Ранковић који је на бајковит начин говорио о свим историјским личностима и историји нашег краја. Уједно је на велико одушевљење многобројне деце , дрворезбарио  лик Хаџи Рувима , и представио своју уметност за коју су деца показала велико интересовање. 
Након представљања свих градова приступило се гласању налик "евровизијском" , где сви штандови дају међусобно гласове , на коме је наш штанд "Лептирић Лајковац" освојио прво место.
Када је у питању појединачна конкуренција , Филип је добио захвалницу док је Стефан освојио треће место.
Циљ саме смотре је подстицање читалаштва код деце и љубави према књизи од најранијег узраста.
Предшколци су добили књиге на поклон и пуни позитвних утисака се вратили својим кућама.
Опширније...
 
Лептирићи врло активни ПДФ Штампа Eл. пошта
У четвртак 18.маја у огранизацији КЦ "Раковица" и Завода за унапређивање образовања и васпитања одржаће се дечји конгрес под називом "Ја сам дете на врху планете".
Наши предшколци целодневног боравка које воде васпитачи Александра Милутиновић и Наташа Маринковић учествоваће у ревијалном делу конгреса са тачком "Живот је маскенбал".
Ово музичко сценско дело наши предшколци одиграће и на Мајским свечаностима у Лазаревцу 24. маја као и на Baby exitu ,фестивалу оптимизма.
Наши суграђани ће моћи ове и све остале кореографије које су наши малишани изводили током године да погледају на традиционалној завршној приредби предшколаца која се одржава 08. јуна у Спортској хали.
Опширније...
 
„Лептирићи“ на карневалима и фестивалима ПДФ Штампа Eл. пошта
Припремна предшколска група лајковачког вртића, предвођена васпитачицама Споменком Миливојевић и Милком Спасић, учествовала је у петак на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу. У карневалској поворци кретали су се изводећи тачку “Миле и Лајковчани”, уз уобичајено ефектне костиме и сценографију, у којој се издвајао „ћира“.
Наши предшколци ову тачку извели су и на карневалу у Раковици, а 14. маја наступиће на Фестивалу оптимизма „Бејби Егзит“ на Петроварадинској тврђави. На овом новосадском фестивалу „лептирићи“ учествују већ годинама.
 
Вртић из Малог Зворника победник Мале олимпијаде ПДФ Штампа Eл. пошта
На другој Малој олимпијади, одржаној јуче у Хали спортова у Лајковцу, победила је Предшколска установа “Црвенкапа” Мали Зворник, која ће бити домаћин следеће године, друго место је заузео мионички “Невен”, а треће  “Наше дете” из Шапца. Учествовало је десет предшколских установа из Ваљева, Лазаревца, Шапца, Малог Зворника, Мионице, Коцељеве, Владимираца, Уба, Љига и Лајковца. У свакој екипи је било по 20 учесника а такмичили су се у играма брзине и спретности, које највише личе на полигон прилагођен узрасту и врло су занимљиве. 
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране