Skip to content

Home Актуелно
Вести
Прелепа завршна приредба предшколаца ПДФ Штампа Eл. пошта

На традиционалној завршној приредби предшколаца одржаној 8. јуна у Хали спортова у Лајковцу учествовало је 400 деце из целодневног боравка и припремно-предшколских група. Заједно са својим васитачима, родитељима, фамилијом и јавним личностима Лајковца окупили су се у препуној Хали на испраћају предшколаца - генерације рођене од 1. марта 2009.до 1. марта 2010. године. Из последње генерације изашло је њих 133 , са којима је радило 13 васпитача и 7 приправника-васпитача. Захваљујући дечјој раздраганости, добро припремљеним и шармантним плесним тачкама, обиљу сјајних костима живописних боја и креативним сценографијама – завршна приредба Предшколске установе претворила се у диван догађај који ће се данима препричавати.

 

Присутне је најпре поздравила директорка установе Мила Митровић честитајући деци и васпитачима успесан завршетак припремног предшколског програма и пожелевши им много успеха у даљем школовању и животу. Мила Митровић је истакла да је ова генерација понос вртића и Лајковца, јер је наступала широм земље и ван њених граница, освајала многе награде и признања на карневалима, фестивалима, олимпијадама, смотрама...
Председник општине Андрија Живковић у надахнутом говору обећао је да ће се трудити да локална самоуправа обезбеди квалитетне услове за боравак деце, што их свакако очекује изградњом новог објекта и, између осталог, поручио:
- Знам да сте сви данас овде да подржите своје  најмлађе и да су вам пуна срца, као и мени. Знам и да скривате сузе које навиру од среће и да је ова огромна сала премала за толико поноса. Ово је један од ретких послова које смо сви обавили како треба а заједнички успех различитих људи, установа и генерација нико не може да оспори. Могу са сигурношћу да кажем да је завршна приредба коју организује ПУ Лептирић у част будућих првака најрадоснији дан у Лајковцу.  Ово је један од ретких дана када све наше проблеме оставимо код куће и једни друге дочекамо са осмехом и погледима пуних наде. Мислим да је то оно што нам недостаје. Желим да оваквих дана буде што више и за то се борим пре свега као просветни радник. Улагање у образовање и лепшу будућност најмлађих је циљ који сам са својим сарадницима поставио као приоритет у претходном периоду, обављајући функцију заменика председника Општине Лајковац. Конкретни резултати то и доказују. Данас као председник општине Лајковац јавно обећавам да ће  срећније  и безбрижније детињство  наше деце бити мој главни задатак и позивам вас да заједно радимо на томе.
Након поздравних речи, приредбу је отворила предшколац Магдалена Илић, рецитацијом „Васпитачица“. У препуној хали спортова, свечано декорисаној за ову прилику, изведено је 12 кореографија, ритмика, музичко-сценских дела... Децу је анимирао и кловн Марко ходајући на штулама, возећи моноцикл, жонглирајући... Приредбу је водила позната глумица Катарина Вићентијевић.
Слике можете погледати овде

 

 
Завршна приредба ПУ „Лептирић“ у Хали спортова ПДФ Штампа Eл. пошта

Традиционална завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“ под називом „Лепо нам је у вртићу било“ биће организована у среду 8. јуна од 18 часова у Хали спортова. Специјални гост биће познати аниматор-кловн Марко, који ће жонглирати, ходати на штулама, возити моноцикл и на друге начине забављати децу. Водитељ програма биће професионална глумица Катарина Вићентијевић. На приредби ће бити одигране све кореографије које су побрале бројне награде и симпатије на фестивалима и приредбама широм Србије, као и многе друге које припремају све васпитне групе вртића „Лептирић“.

 
Предшколцима три награде на фестивалу у Пожаревцу ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Предшколска установа „Лептирић“ је на 13. Међународном фестивалу традиционалних игара и модерног плеса одржаном 27. маја у Пожаревцу освојила три награде! У блоку традиционалних игара тачка „Лептирићев лет кроз Србију“ награђена је за оригиналну идеју, док је кореографија „У духу православља“ добила награду за очување традиције.  У блоку модерног плеса  „Лептирић“ је за „Чарлстон“ освојио награду за најбољу музику. Тако је настављена серија изузетно успешних наступа најмлађих Лајковчана на сценама широм Србије. Прошле године на фестивалу у Пожаревцу иста група деце oсвојила је прво место у модерном плесу изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“. 
Време је да најавимо да ће све фестивалске кореографије, као и многе друге које припремају све васпитне групе вртића „Лептирић“, бити представљене  на завршној приредби „Лепо нам је у вртићу било“. Традиционална приредба биће организована  8. јуна у хали спортова. Специјални гост биће познати аниматор-кловн Марко, који ће жонглирати, ходати на штулама, возити моноцикл и на друге начине забављати децу. Водитељ програма биће професионална глумица Катарина Вићентијевић, широј публици позната по улози Зазе у серији „Срећни људи“.

 

 
Предшколци на фестивалима у Пожаревцу и Врујцима ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Предшколска установа „Лептирић“ ће 27. маја учествовати на 13. Међународном фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу. Лајковачки вртић ће бити једини који ће се представити са три кореографије. Наша предшколска група ће се у категорији традиционалних игара представити са две тачке:  „Лептирићев лет кроз Србију“ и „У духу православља“, док ће у блоку модерног плеса извести „Чарлстон“,  којим су већ освојили публику у више градова Србије. Прошле године на фестивалу у Пожаревцу иста група деце oсвојила је прво место у модерном плесу изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“.  
„Лептирићев лет кроз Србију“ представља колаж песама кроз који се одсликавају различити делови Србије, а креће се одакле него – возом из Лајковца уз писак локомотиве! Костими су сјајни, а пуно креативности и труда уложено је у осмишљавање плесних тачака. „У духу православља“ показује славске народне обичаје  и настала је као продукт 25 радионица са најмлађима. „Чарлстон“ такође довољно говори о чему се ради: о једном од најпопуларнијих плесова који лајковачка деца износе са пуно шарма, поново у сјајно одабраним костимима.
Већ за викенд, 28. и 29. маја, у Бањи Врујци одржава се 12. фестивал дечјег филмског, драмског, литерарног и ликовног стваралаштва „Креативна чаролија“. Организатори су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Удружење грађана „Креатива-креативно образовање“ из Бање Врујци. Предшколци из Лајковца наступиће са филмским времепловом „Грозница лептирићеве вечери“ у конкуренцији најмлађег узраста, с обзиром да на овом фестивалу учествују и основци и средњошколци. Првог дана одржава се сајам испред хотела Врујци, свечани дефиле учесника, дечје позоришне представе, ревија најбољих дечјих и образовних филмова, проглашење победника и на крају концерт хора „Чаролија“ предвођеног Леонтином. Другог дана су креативне радионице за децу, трибине за наставнике и обилазак „Чаробног села“. Медијски покровитељ је РТС.

 

 
Лептирићи на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу ПДФ Штампа Eл. пошта

Деца из наше предшколске установе настављају да шармирају Србију и да успешно наступају на многим дечјим манифестацијама. Последњи у низу наступа био је на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу, поводом Дана града. На Данима хумора у Лазаревцу наши малишани привукли су пажњу Крагујевчана па су ове године позвани на тамошњи карневал. Туристичка организација Крагујевца је након наступа организовала ручак у Шумарицама за најмлађе учеснике. Као и много пута до сада, организован је обилазак града и знаменитости тако да је боравак у Крагујевцу био вишеструко користан.

Слике можете погледати овде

 
Фотографије са Дечјег конгреса у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

Захваљујући сјајном утиску који су оставили на Међународном карневалу у Раковици,  предшколци ПУ „Лептирић“ наступили су прошле недеље на свечаном отварању Дечјег конгреса „Ја сам дете на врху планете“ у Центру за културу те београдске општине. Сада су нам стигле и фотографије које ће најбоље дочарати сјајну кореографију „Чарлстон“ наших малишана.  Тачку су припремиле васпитачице Милица Марковић и Јасмина Петровић.

 Слике можете погледати овде. 

 
Деца из „Лептирића“ учествовала у Кросу РТС-а ПДФ Штампа Eл. пошта

Још једна у низу додатних активности Предшколске установе било је учешће у Кросу РТС-а. Прошлог петка у Спортској хали у Лајковцу одржан је Крос РТС-а "Кроз Србију" за децу из ПУ " Лептирић" из Лајковца. Такмичиле су се деца из припремно- предшколских група, старије васпитне и средње васпитне групе. Дипломе су подељене деци за прво, друго и треће место. Спортски дух су показали и васпитачи и стручна служба, па су и они узели учешће у најмасовнијој спортској манифестацији у Србији, која сваке године овом акцијом на спорт подстиче стотине хиљада младих у нашој земљи..

 Слике можете погледати овде 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране