Skip to content

Home Актуелно
Вести
Мала олимпијада ПДФ Штампа Eл. пошта
Друга  Мала  олимпијада, коју   организује  Предшколска  установа ,,Лептирић”, одржава   се  у  понедељак 24. априла у Установи  за спорт  у  Лајковцу . Свечано отварање манифестације је у  10  часова . На  Малој олимпијади  учествоваће   девет   предшколских установа: ,,Милица  Ножица” из  Ваљева, ,,Ракила Котаров Вука”  из Лазаревца, ,,Наше дете” из Шапца, ,,Црвенкапа” Мали Зворник, ,,Невен” из Мионице,  ,,Полетарац”  из Коцељеве, ,,Сунцокрети” из Владимираца,  ,,Уб”  из Уба и ,,Каја” из  Љига. У такмичарским играма учествује  и домаћин, ПУ ,,Лептирић” из Лајковца. 
 
Недеља посвећена Усрксу ПДФ Штампа Eл. пошта
На велику среду у ПУ "Лептирић"освећена је водица поводом предстојећих аскршњих празника.Такође,поводом најрадоснијег хришћанског празника,организована је традиционална изложба 
најлепше украсених ускршњих јаја. У јасленим и млађим васпитним групама то су били радови родитеља уз помоћ деце или су јаја украшавали на радионицама које су органозиване у вртицу,док су у старијим и предшколским групама то били радови деце или заједнички радови деце и родитеља.
Жири у саставу Марине Пажиновић,учитељице ,Јелене Тејић и Дејана Пајића представника медија,као и локални свештеника -Томислава и Милана имао је тежак задатак да изабере 
најлепше украшена јаја.На нивоу сваке групе награђено је једно дете,а награде су биле играчке,књиге, школски прибор.
Прва три места на нивоу вртића  су освојили: Магдалена Перић-макета дневне собе, Вук Милановић-нови вртић и  Софија Ивановић-тениски терен.Иначе,било је много маштовитих и креативних радова,од разлицитих материјала,техника-ликови из бајки,цртаних филмова,воћа,поврћа...
Уједно наша установа жели срећне и веселе предстојеће Усршње празнике.​
 
Лептирићи на Карневалу у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

На петом Међународном карневалу у Раковици учетвовало је око 40 карневалских екипа из земље и иностранства. Од иностраних гостију представиле су се групе из Арубе , Русије , Аустрије , Италије , Немачке , Македоније , Босне и Херцеговине , Црне Горе , Хрватске , Словеније и Бугарске.

Као што смо и најавили деца из нашег "Лептирића" наступили су са две тачке "Иде Миле" и "Крчко и Крчколина". Деца су деловала сјајно , побрале бројне симпатије и поделила своја искуства са вршњацима из других земаља. Карневал je прошао врло запажено и са поносом понео епитет једног од најбољих дечјих карневала у овом делу Европе. За два карневалска дана учешће је узело око 2.000 деце и 20.000 посетилаца. Бројке говоре да је Карневал у Раковици постао један од битних културно-туристичких догађаја на територији града Београда , што је са поносом истакао и градоначелник Београда господин Синиша Мали.

Опширније...
 
Фестивал у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта
У Смедереву 15.марта одржан је Фестивал музичког стваралаштва за децу предшколског узраста на ком су предшколци из наше установе наступали са две тачке.
Музичко-сценско дело"Крчко Орашчић" које су припремиле Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић са својом групом , и "Динг-донг чаролија" , ритмичка кореографија старије васпитне групе, коју су предводили васпитачи Верица Јаковљевић и Оливера Секулић.
Фестивал је ревијалног карактера и одлична прилика да се погледају и друге тачке у извођењу деце из целе Србије,стога је атмосфера била крајње опуштена и весела у којој су деца била врло активна и показала  пуну креативност кроз соло, хорско певање , кроз ритмичке кореографије и музичко-сценска дела. 
Опширније...
 
Наставак хуманитарне акције "Сад знам да нисам сам" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 17. фебруара у Центру за азил у Боговађи, уз присуство представника "Центра образовних политика" и УНИЦЕФ.а , као и НВО "484" , тим за подршки деци миграната на територији Општине Лајковац, у сарадњи са представницима ПУ"ЛептириЋ"и децом предшколског узраста , организована је заједничка акција подстицања дружења  међу децом.
Након пригодног програма који су извели предшколци ПУ "Лептирић", деци миграната су уручене играчке и дидактичка средства и износу од 177.000 динара , које је финасирао УНИЦЕФ.
Наши предшколци су својим вршњацима из далеких земаља на поклон денели и слаткише.
У сарадњи са наставником за физичко васпитање наше установе , деци је организован час физичког у виду разних вежби , игрица и пологина. Свему је присуствовао и преводилац који је само подстакао комуникацију међу децом разних нација и вероисповести.Деца су комуницирали и на себи својствен начин,мимиком , гестикулацијом али највише на својим матерњим језицима, што је овом дружењу дало потпун смисао , јер се тог дана у свету обележавао "Дан матерног језика".
Овом посетом само је настављена хунанитарна акција "Сад знам да нисам сам", која има за циљ пружање подршке деци миграната која су смештена у Центру за азил у Боговађи.
Опширније...
 
ПУ"Лептирић" на сајму "Нове технологије у образовању" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 10.фебруара васпитачи и стручни сарадници ПУ"Леотирић" узели су учешће на међународном сајму и конференцији "Нове технологије у образовању", који се по четврти пут заредом органиузује у Београду. Циљ овог сајма је унапређивање квалитета образовања у овом делу света кроз употребу информационо-комуникационих технологија-ИТК.Једна од главних тема ове концеренције је употреба ИКТ у предшколском образовању.
Догађај је одржан у Белекспоцентру у Београду у просторијама хотела "Холидеј Ин".
 
Лептирићи обележавају Савиндан ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 27.01.2017.године, деца предшколског узраста наше установе узеће учешће у традиционалном обележавању школске славе "Савиндана".
У јабучкој цркви , предшколци ће организовано са својим групним васпитачима Иваном Димитријевић и Горданом Селенић присуствовати литургији, а затим извести припремљен програм у виду соло певања, хорског певања и рецитовања песама на тему Светосавља.
У цркви Светог Димитрија у Лајковцу свечаној литургији присуствоваће деца предшколског узраста из Непричаве, Степања, Бајевца, Словца, Маркове Цркве, Стрмова и Пепељевца са својим васпитачицама Драганом Марић и Јеленом Томић.
Активности деце на нивоу група у овој радној недељи биле су повезане са ликом и делом Светог Саве , првог архиепископа Српске православне цркве. Ликовни рад који смо издвојили је дело Ане Марковић , предшколца наше установе.
 
 
 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране