Skip to content

Home Актуелно
Вести
Дечји карневал у Шапцу ПДФ Штампа Eл. пошта
На Чивијашком карневалу у Шапцу одржан је Дечји карневал ревијалног карактера,на ком су у карневалској поворци прошетали ,а затим наступили малишани из ПУ "Лептирић"из Лајковца,из васпитнегрупе коју воде васпитачице Дајана Танић и Биљана Савковић,као и васпитач-приправник Јелена Жујовић.
Са ефектним костимима ,одлицним одабиром музике и увежбаном кореографијом,малишани су  таћкомм "Baby euro song" побрали аплаузе Шапчана,давали су интервјуе за телевизије и позирали фотографима.
Ово је једна у низу креативних музичко-сцеских дела,а наши суграђани су могли овај наступ видети на завршној приредби предсколаца,као и у програму поводом Градске славе Лајковца.
Опширније...
 
Добродошлица предшколцима ПДФ Штампа Eл. пошта
У Предшколску установу „Лептирић“ кренула је нова генерација предшколаца, којима је добродошлицу пожелела директорка Мила Митровић: „Предшколцима честитам полазак у Припремни предшколски програм и сигурна сам да ће у години пред полазак у школу стећи неопходна знања, умећа, вештине, социјализовати  и осамосталити се. Колегама желим, да у новој радној години остваре своје професионалне аспирације  у пословима које сами обављају или се пак ослањају на запослене и тимове. Имајући у виду висок степен друштвене одговорности, очекујем професионалну  и квалитетну сарадњу између установа”. У Дому младих, где ПУ “Лептирић”организује припремно-предшколски програм, изведена је позоришна представа “Кад порастем бићу…”, коју су режирале и у њој играју ваљесвке професионалне глумице Катарина Вићентијевић и Ангелина Лукић. Представа је поклон предшколске установе за све предшколце, било да су у целодневном или четворочасовном програму и прва је у низу бесплатних програма. 
У складу са школским календаром отпочео је Припремно-предшколски програм за децу рођену у периоду од 1. марта 2011. до 1. марта 2012. године. Предшколци у централном објекту бораве у три васпитне групе, у Дому младих деца из сеоског подручја, док ће предшколци из Јабучја овај програм похађати у новој згради школе “Димитрије Туцовић”. Од 8. септембра  у ове групе укључују се и млађа деца и са њима се реализује специјализовани програм “Иако смо мали, радо бисмо знали”, за који влада велика заинтересованост. У новој радној години наставља се рад играонице ”Мали радозналци”, коју је установа почела да реализује од 1. марта, а која се одржава три пута недељно по два сата, за децу која нису смештена у целодневни боравак. Играоница је за децу бесплатна и представља вид програма помоћи и подршке деци и породици. Цена у новој радној години, већ пету годину за редом, остаје иста: 3.780 дин за прво дете, 20% нижа за друго дете, за треће  и свако наредно дете као и дете из хранитељске породице боравак је бесплатан, док самохрани родитељи плаћају 50% од цене.
 
Општина Лајковац добила бесповратна средства ПДФ Штампа Eл. пошта

На конкурсу Министарства привреде Републике Србије  „Градимо заједно“ , за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре , нашој општини Лајковац опредељено је 17.388.869,50 динара за II (завршну) фазу изградње вртића „Лептирић“. Средства ће бити искоришћена за завршетак спољашњег уређења (партера), изградњу пасареле између новог и старог објекта, повезивање новог објекта вртића на инфраструктурну мрежу  и реконструкцију објекта котларнице. Овим средствима биће заокружена велика инвестиција изградње модерног вртића који ће у потпуности моћи да одговори на потребе наших грађана, како оних најмлађих тако и њихових родитеља.

Опширније...
 
Лептирић на стучном скупу ПДФ Штампа Eл. пошта
У понедељак и уторак, 3.и 4.јула у Београду , у организацији "Министарства просвете ,науке и технолошког развоја" , "УНИЦЕФ-а" и "Центра образовне политике" одржана је стручна трибина на тему "Укљуцивање у формално образовање деце избеглица/миграната на територији Ребублике Србије".

Представници Тима за укључивање деце миграната у систем образвовања представили су пројекат који је реализовала предшколска установа под називом 'Сад знам да нисам сам".

Пројекат је реализован са децом миграната који су смештени у Црвеном крсту у Боговађи од новембра 2016.до јуна 2017.године.
На овом стручном скупу своја искуства су представиле три основне школе из Србије - "Бранко Пешић", "Јован Ристић" и "Раде Драинац" све три из Београда, а ПУ "Лептирић" је једина  предшколска установа у Србији која је реализовала ове активности,па је узета као пример позитивне васпитно-образовне праксе. Ово је други пут у року од месец дана - подсећамо да је предшколска установа "Лептирић" била пример инспиративне и позитивне праксе у "Обухвату деце припремно -предшколским програмом" за подручје Западне Србије,што се десавало у Чачку. Обухват деце је и преко 100%,обзиром да се због органозације бесплатног превоза у насу установу уписују и деца из села  рубних општина-Мионице(Наномир и Вировци,Уб ,Паљуви и Руклада),Љиг(Латковиц и Бошљановици и Лазаревац(Петка). Ово је најбољи пример обухвата деце на територији наше државе јер се постигло скоро немогуће , да обувхат деце буде преко 100%.
Уједно је истакнута и реализација специјализованих облика рада,радионица и трибина за родитеље,културних и јавних манифестација,бесплатних позоришних представа и ужина за децу из маргинализованих група. Велики број стручних сардника,постојање педагошког асистента и стално стручно усавршавање такође су наведени као квалитет рада наше Предшколске установе.
Визија рада установе јесте да изврши потпун обухват деце и пре поласка у припремни предшколски програм и то не само специјализованим програмима и играоницама,вец целодневним боравком, што се оцекује пресељењем у новоизградјени објекат.

Позивно учешће на стручном скупу наша установа схвата као велико признање од стране Министраства просвете , признање за рад, труд и иновације које смо унели у систем образовања , истакла је директорка ПУ "Лептирић" госпођа Мила Митровић.
Опширније...
 
Лептирићи отпутовали у Власотинце ПДФ Штампа Eл. пошта
Предшколска установа "Милка Диманић"из Власотинаца и ове године је организовала власотиначку летњу креативну радионицу која је окупила децу и васпитаче из петнаест градова - Прокупља, Лајковца, Крагујевца, Медвеђе, Куршумлије, Врања, Владимираца, Бојника,Коцељеве, Оџака, Димитровграда,као и госте  из Бугарске:  градови Ихтеман и Елин Пелин. 
Тема ликовне радионице је: Простор као ликовни елемент, обликовање просторних површина и уметничка инсталација.
Из нашег "Лептирића" на летњој колонији у Власотинцима од 26.-30.јуна боравиће васпитаћи Споменка Миливојевић и Александра Милутиновић и њихови предшколци-Лазар Филиповић и Милица Пантелић.
Колонија је акредитована као стручни скуп од стране Завода  за унапређивање образовања и васпитања.
Учешће на ликовној колонини само је једна од активности лајковачког вртића у низу летњих радно-рекреативних програма.
Опширније...
 
Вртић као пример ПДФ Штампа Eл. пошта
У Чачку је наша установа служила као пример позитивне, инспиративне васпитно-образовне праксе,обухват деце прирпремним предшколим програмом и реализацију истог. Уједно се истиче и реализација специјализованих облика рада , радионица и трибина за родитеље,културних и јавних манифестација и играоница за децу која нису обухваћена целодневним боравком.
У прилогу је презентација рада наше установе која је послужила као пример добре праксе. 
 
Најлмађи одушевили суграђане ПДФ Штампа Eл. пошта

Традиционална завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“ под називом „Лепо нам је у вртићу било“ одржана је у лајковачкој Хали спортова. У част 154 предшколца који су се опростили од вртића преко 400 малишана одиграло је како премијерне кореографије тако и оне које су побрале бројне награде и симпатије на фестивалима и приредбама широм Србије. Са већ упечатљивим и јединственим кореографијама малишани предшколске установа ''Лептирић'' показали су шта су током године научили. У препуној сали Спортске хале у Лајковцу тражило се место више, а родитељима и онима којима су лајковачки лептирићи у срцу представило се 400 малишана. Директорка предшколске установе Мила Митровић опростила се од још једне групе предшколаца. Обраћајући се најмлађим суграђанима и њиховим родитељима председник општине Лајковац Андрија Живковић је истакао да се из општинског буџета посебна средства издвајају за лепше одрастање најмлађих. Живковић је нагласио да ће ускоро почети и партерно уређење новоизграђеног објекта предшколске установе. У прелепим костимима, припреманим уз помоћ родитеља специјално за ову прилику и захтевним кореографијама које су припремили запослени у вртићу, на завршној приредби су наступиле све групе као из градске тако и из сеоских средина и сва деца у складу са својим интересовањима и талентом. Лептирић ''Лајковац'' је још једном дао пример како се пожртвованим радом подстиче развој деце, њихових позитивних особина и индивидуалности.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране