Skip to content

Home Актуелно
Вести
„Лептирићи“ на карневалима и фестивалима ПДФ Штампа Eл. пошта
Припремна предшколска група лајковачког вртића, предвођена васпитачицама Споменком Миливојевић и Милком Спасић, учествовала је у петак на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу. У карневалској поворци кретали су се изводећи тачку “Миле и Лајковчани”, уз уобичајено ефектне костиме и сценографију, у којој се издвајао „ћира“.
Наши предшколци ову тачку извели су и на карневалу у Раковици, а 14. маја наступиће на Фестивалу оптимизма „Бејби Егзит“ на Петроварадинској тврђави. На овом новосадском фестивалу „лептирићи“ учествују већ годинама.
 
Вртић из Малог Зворника победник Мале олимпијаде ПДФ Штампа Eл. пошта
На другој Малој олимпијади, одржаној јуче у Хали спортова у Лајковцу, победила је Предшколска установа “Црвенкапа” Мали Зворник, која ће бити домаћин следеће године, друго место је заузео мионички “Невен”, а треће  “Наше дете” из Шапца. Учествовало је десет предшколских установа из Ваљева, Лазаревца, Шапца, Малог Зворника, Мионице, Коцељеве, Владимираца, Уба, Љига и Лајковца. У свакој екипи је било по 20 учесника а такмичили су се у играма брзине и спретности, које највише личе на полигон прилагођен узрасту и врло су занимљиве. 
Опширније...
 
Мала олимпијада ПДФ Штампа Eл. пошта
Друга  Мала  олимпијада, коју   организује  Предшколска  установа ,,Лептирић”, одржава   се  у  понедељак 24. априла у Установи  за спорт  у  Лајковцу . Свечано отварање манифестације је у  10  часова . На  Малој олимпијади  учествоваће   девет   предшколских установа: ,,Милица  Ножица” из  Ваљева, ,,Ракила Котаров Вука”  из Лазаревца, ,,Наше дете” из Шапца, ,,Црвенкапа” Мали Зворник, ,,Невен” из Мионице,  ,,Полетарац”  из Коцељеве, ,,Сунцокрети” из Владимираца,  ,,Уб”  из Уба и ,,Каја” из  Љига. У такмичарским играма учествује  и домаћин, ПУ ,,Лептирић” из Лајковца. 
 
Недеља посвећена Усрксу ПДФ Штампа Eл. пошта
На велику среду у ПУ "Лептирић"освећена је водица поводом предстојећих аскршњих празника.Такође,поводом најрадоснијег хришћанског празника,организована је традиционална изложба 
најлепше украсених ускршњих јаја. У јасленим и млађим васпитним групама то су били радови родитеља уз помоћ деце или су јаја украшавали на радионицама које су органозиване у вртицу,док су у старијим и предшколским групама то били радови деце или заједнички радови деце и родитеља.
Жири у саставу Марине Пажиновић,учитељице ,Јелене Тејић и Дејана Пајића представника медија,као и локални свештеника -Томислава и Милана имао је тежак задатак да изабере 
најлепше украшена јаја.На нивоу сваке групе награђено је једно дете,а награде су биле играчке,књиге, школски прибор.
Прва три места на нивоу вртића  су освојили: Магдалена Перић-макета дневне собе, Вук Милановић-нови вртић и  Софија Ивановић-тениски терен.Иначе,било је много маштовитих и креативних радова,од разлицитих материјала,техника-ликови из бајки,цртаних филмова,воћа,поврћа...
Уједно наша установа жели срећне и веселе предстојеће Усршње празнике.​
 
Лептирићи на Карневалу у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

На петом Међународном карневалу у Раковици учетвовало је око 40 карневалских екипа из земље и иностранства. Од иностраних гостију представиле су се групе из Арубе , Русије , Аустрије , Италије , Немачке , Македоније , Босне и Херцеговине , Црне Горе , Хрватске , Словеније и Бугарске.

Као што смо и најавили деца из нашег "Лептирића" наступили су са две тачке "Иде Миле" и "Крчко и Крчколина". Деца су деловала сјајно , побрале бројне симпатије и поделила своја искуства са вршњацима из других земаља. Карневал je прошао врло запажено и са поносом понео епитет једног од најбољих дечјих карневала у овом делу Европе. За два карневалска дана учешће је узело око 2.000 деце и 20.000 посетилаца. Бројке говоре да је Карневал у Раковици постао један од битних културно-туристичких догађаја на територији града Београда , што је са поносом истакао и градоначелник Београда господин Синиша Мали.

Опширније...
 
Фестивал у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта
У Смедереву 15.марта одржан је Фестивал музичког стваралаштва за децу предшколског узраста на ком су предшколци из наше установе наступали са две тачке.
Музичко-сценско дело"Крчко Орашчић" које су припремиле Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић са својом групом , и "Динг-донг чаролија" , ритмичка кореографија старије васпитне групе, коју су предводили васпитачи Верица Јаковљевић и Оливера Секулић.
Фестивал је ревијалног карактера и одлична прилика да се погледају и друге тачке у извођењу деце из целе Србије,стога је атмосфера била крајње опуштена и весела у којој су деца била врло активна и показала  пуну креативност кроз соло, хорско певање , кроз ритмичке кореографије и музичко-сценска дела. 
Опширније...
 
Наставак хуманитарне акције "Сад знам да нисам сам" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 17. фебруара у Центру за азил у Боговађи, уз присуство представника "Центра образовних политика" и УНИЦЕФ.а , као и НВО "484" , тим за подршки деци миграната на територији Општине Лајковац, у сарадњи са представницима ПУ"ЛептириЋ"и децом предшколског узраста , организована је заједничка акција подстицања дружења  међу децом.
Након пригодног програма који су извели предшколци ПУ "Лептирић", деци миграната су уручене играчке и дидактичка средства и износу од 177.000 динара , које је финасирао УНИЦЕФ.
Наши предшколци су својим вршњацима из далеких земаља на поклон денели и слаткише.
У сарадњи са наставником за физичко васпитање наше установе , деци је организован час физичког у виду разних вежби , игрица и пологина. Свему је присуствовао и преводилац који је само подстакао комуникацију међу децом разних нација и вероисповести.Деца су комуницирали и на себи својствен начин,мимиком , гестикулацијом али највише на својим матерњим језицима, што је овом дружењу дало потпун смисао , јер се тог дана у свету обележавао "Дан матерног језика".
Овом посетом само је настављена хунанитарна акција "Сад знам да нисам сам", која има за циљ пружање подршке деци миграната која су смештена у Центру за азил у Боговађи.
Опширније...
 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране