Skip to content

Home Актуелно
Вести
Лептирићи на Међународном карневалу у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

Предшколска установа „Лептирић“ и ове године учествовала је на међународном Раковичком карневалу, четвртом по реду. Ове године карневал траје три дана, од 1. до 3. априла, а 2. априла је био Дечји карневал. Припремна предшколска група у сарадњи са млађом васпитном групом извела је карневалску тачку „Чоколада“, док су лептирићи чоколадице и карневалска група старије васпитне групе под називом „Чарлстон лептирићи“ извели чарлстон. Чоколадице су спремале васпитачице Дајана Танић, Биљана Савковић, Мира Тодоровић и Гордана Селенић, а чарлстон Јасмина Петровић, Милица Марковић и Јелена Петровић. Најмлађи учесници овог карневала покупили су све симпатије и аплаузе публике!

Раковачки карневал окупио је велики број учесника и гледалаца и дефинитивно је то велики празник за ову београдску општину. Традиционално су најмлађи симпатични и привлаче велику пажњу. Улицама је одјекивала музика, летеле конфете, свуда насмејани костимирани малишани – права карневалска атмосфера. А лајковачки предшколци још једном су показали да се сналазе на свим сценама, и отвореним и затвореним, захваљујући управи установе, васпитачима и родитељима, који заједно увек усказују спремност да их припремају и воде на престижне дечје манифестације.
Малишани из осам раковичких вртића су отворили манифестацију, затим су на сцену су ступили и ђаци из осам основних школа Раковице. Бубамарице, оловкице, јагодице, слова - само су неки од костима који су се могли видети на Видиковцу. Карневалу су се придружили и малишани из Лајковца, једна група маскирана у чоколадице, а друга у прелепим костимима правих плесача уз звуке чарлстона. Фестивал је такмичарског карактера тако да ће у недељу судије ће прогласити победнике Дечјег карневала. Наступало је 33 група, те жири чека тежак посао. 
Након проглашења победника Дечијег карневала, почиње Међународни карневал где нас очекује више од 40 карневалских група из земље и иностранства. Гости карневала су чланови Федерације европских карневалских градова (FECC), предводи их  председник Хенрy Ф.М. Ван Дер Кроон.

Слике можете погледати овде

 
„Лептирић“ на јубилеју предшколске установе у Оџацима ПДФ Штампа Eл. пошта

Деца из Предшколске установе "Лептирић" учествовала су на манифестацији "Полетарци пролећу", којом је обележен јубилеј установе „Полетарац“ у Оџацима -80 година постојања. Програм је трајао два дана и окупио 550 деце из свих крајева Србије и Црне Горе. Деца старије предшколске групе боравила су два дана са својим васпитачицама Александром Милутиновић и Јасмином Спасојевић и представили су се музичко-сценским делом „Распевана черга“.

Слике можете погледати овде

 
Две награде за „Лептирић“ у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта

Предшколска установа „Лептирић“  освојила је две награде на Фестивалу музичког стваралаштва деце предшколских установа Србије, који је одржан 16. марта у Смедереву. Жири је јуче одлучио да лајковачка установа добије награду за најбољи перформанс за „Грозницу Лептирићеве вечери“ и специјалну награду за најбољу идеју: у питању је сценска тачка „У духу православља“. Тако су деца из ПУ „Лептирић“ награђена за оба музичко-сценска дела са којима су наступили на републичком фестивалу, на којем је учествовало око 500 малишана из 24 установе. Захваљујући овим признањима, група која изводи „Грозницу Лептирићеве вечери“ гостоваће на Смотри музичко-драмског стваралаштва у Зрењанину 13. априла, као пример добре праксе.

„Грозницу Лептирићеве вечери“ извела је припремна предшколска група коју воде васпитачи Дајана Танић, Биљана Савковић и приправник-стажиста Гордана Селенић. Тачка  „У духу православља“ настала је као продукт 29 породичних радионица у којима су родитељи заједно са васпитачима израђивали сценографију и учествовали у изради костима. Са децом ову тачку припремили су васпитачи Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и приправник-стажиста Олга Мирковић.

Слике можете погледати овде

 
"Лептирић“ наступио на Фестивалу музичког стваралаштва деце ПДФ Штампа Eл. пошта

У среду 16. марта у Смедереву је одржан  Фестивал музичког стваралаштва деце предшколских установа Србије, на којем је учествовало око 500 малишана из 24 установе. Деца из ПУ „Лептирић“ су се представила са два музичко-сценска дела: „Грозница Лептирићеве вечери“ и „У духу православља“. „Лептирићи“ су привукли велику пажњу и побрали све аплаузе. Образложење жирија и проглашење победника је 23. марта, када ћемо сазнати и да ли је нека од награда припала нашем вртићу.

Прву тачку извела је припремна предшколска група коју воде васпитачи Дајана Танић, Биљана Савковић и приправник-стажиста Гордана Селенић, која је прошле године на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса освојила прво место. Тачка  „У духу православља“ настала је као продукт 29 породичних радионица у којима су родитељи заједно са васпитачима израђивали сценографију и учествовали у изради костима. Са децо ову тачку припремили су васпитачи Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и приправник-стажиста Олга Мирковић. 
Следи период у којем ће „Лептирић“ бити врло активан и имати наступе на бројним смотрама. Већ у понедељак 21. марта старија васпитна група учествује на прослави 80 година постојања вртића у Оџацима. Они ће се представити тачком „Распевана черга“, коју ће одиграти и 8. априла у Лазаревцу поводом Светског дана Рома. Наша предшколска установа ће традиционално учествовати и на Раковичком карневалу, који ће у главној улици овог београдског насеља бити одржан 2. априла. Карневалску тачку „Чарлстон“ спремиле су васпитачице Јасмина Петровић и Милица Марковић, а „Чоколаду“ Дајана Танић и Биљана Савковић.
Најављујемо и два догађаја у вртићу: гостовање мађионичара Оскара 1. априла, на Светски дан шале, и позоришну представу посвећену ненасиљу „Друг није мета“. Можемо само закључити да је вртић „Лептирић“ активан као и увек!

 
Посета просветних саветника ПДФ Штампа Eл. пошта

Поштовани родитељи, 11. и 12. децембра у нашој установи спровешће се спољашње вредновање квалитета рада установе од стране тиме просветних саветника Школске Управе Ваљево.

Предмет вредновања: Предшколски програм, Годишњи план и Развојни план установе, Васпитно-образовни рад, Дечји развој и напредовање, Подршка деци и породици, Етос, Организација рада и руковођење и Ресурси.

спољашње вредновање рада предшколске установе ће, поред анализе докумената, обухватити опсервацију активности и вођење разговора са директором, представницима васпитача, родитеља разговоре са стручним сарадником, секретаром, финансијском службом и представницима Управног одбора предшколске установе.

Тим евалуатора: 

  1. Катарина Петровић (Руководилац тима)
  2.  Др Зорица Јоцић
  3. Снежана Јадрановић
  4. Ђоко Петровић
  5. Љиљана Рељић
Спољашње вредновање рада предшколске установе спровешће тим просветних саветника из Школске управе ваљево, за чији рад ће бити потребна једна засебна просторија.

 

 
Излет у Дино парк и Дечји музеј у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Предшколска установа "Лептирић" поводом Дечје недеље данас и сутра организује излет у Београд - обилазак атрактивног Дино парка на Калемегдану и посету Дечјем музеју у Музеју науке и технике у Београду. Данас ће у овом занимљивом путовању учестоввати 160 деце, од најмлађе васпитне групе до предшколаца. Сутра у Београд путује 115 малишана: средња група, мешовита група и предшколци. Данас је и посета припремне предшколске групе Фазанерији у Убу.
За старију групу и предшколце сутра у вртићу програм "Симфонија за две виолине и вртић", односно едукативна радионица класичне музике професорки музичке школе "Живорад Грбић" из Ваљева Сузане Радовановић Перић и Снежане Стевановић, уједно и чланица популарног ваљевског Гудачког квартета "МИСС".
Сутра предшколска установа организује и радионицу за родитеље млађе васпитне групе.
 
Слике можете погледати овде
 
Радионице са родитељима у Дечјој недељи ПДФ Штампа Eл. пошта
Крај Дечје недеље у организацији ПУ "Лептирић" обележен је, између осталог, радионицама за родитеље млађе и средње васпитне групе.
На радионици млађе васпитне групе родитељи и деца, користећи плодове јесени, различите материјале и технике, уз подршку васпитача, направили су живописни "јесењи кутак". Родитељи су још једном исказали жељу да се укључе у рад установе, али и завидну креативност. Не зна се коме је било интересантније - деци или мамама и татама - али фотографије могу дочарати део стваралачке атмосфере у вртићу "Лептирић".
Радионице су реализовали васпитачи Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић.
 
Слике можете погледати овде
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране