Skip to content

Home Актуелно
Вести
Лептирићи узели учешће у Улици отвореног срца ПДФ Штампа Eл. пошта
У шетачкој зони у Лајковцу , од 3.-6.јануара је била отворена Улица отвореног срца, дечја манифестација чији је генерални покровитељ Општина Лајковац. Учешће у организацији и активностима узела је и наша установа.
Улица је била украшена разнобојним балонима, децу и родитеље забављали су кловнови и мађионичари. Деци си били дељени балони и слаткиши. Поред разних забавних садржаја , представа за децу , уличних свирача , бацача пламена и различитих уличних уметника , најзанимљиви догађај за најмлађе је био маскенба који је одржан у среду 04.јануара.
Велики број малишана узео је учешће а за најбоље маске изабрани су Стефан Трифуновић и Јабучја, предшколац маскиран у Снеска Белића , Дијана Милошевић ,предшколска група целодневног боравка , маскирана у Новогодишњу јелку и Филип Вујачић , млађа васпитна група, који је био маскиран у јагње.
Тог дана могло се видети више стотина деце , која су иако на веома хладном дану били маскирани у своје јунаке , тако да се могло видети много Бетмена , Спајдермена , гусара ,принцеза , чаробњака и разних других ликова из популарних цртаних филмова. 
Ми као ПУ "Лептирић" смо подјенако поносни на сваког учесника а деца су нас још једном подсетила да су нешто највредније што имамо.
Опширније...
 
Подељени пакетићи деци у Центру за азил у Боговађи ПДФ Штампа Eл. пошта

У оквиру пројекта "Сад знам да нисам сам", у среду 28. децембра, деци која бораве у Центру за азил у Боговађи, подељени су поклони у виду играчака, слаткиша, дидактичког материјала, одеће и обуће.
Пројекат се реализује под покровитељством УНИЦЕФ-а, спроводи га Центар за образовне политике у сарадњи са Министарством просвете, а  сарадник на овом пројекту је ПУ "Лептирић" Лајковац.
"Велико нам задовољство што после само месец и по дана од почетка пројекта, ми имамо један овакав диван догађај, а и друге школе исто тако лепе ствари раде. Ми смо били сигурни, кад смо кренули са програмом да радимо добру ствар, али драго нам је што су и друге образовне установе, које су ушле у пројекат, ушле са истим ентузијазмом и надам се да ћемо тако наставити и у следећој години", истакла је за Праве новине Ивана Ценерић, испред Центра за образовне политике.

Опширније...
 
Најава новогодишњих активности ПДФ Штампа Eл. пошта

Новогодишња атмосфера у нашем втрићу биће употпуњена великим бројем активности.
Оно што полако већ прераста у традицију јесте посета моториста из "МОТО КЛУБА ЛАЈКОВАЦ" костимирани у Деда Мразове, који ће као и претходних година поделити новогодишње пакетиће.
 
До краја године биће завршена хуманитарна акција прикупљања одеће, слаткиша,играчака и дидактичког материјала за децу емигранте који су смештени у Центру за азил у Боговађи. 
 
Очекују нас и две позоришне представе, "Новогодишња анракадабра" са Катарином Вићентијевић у главној улози и представа "Новогодишње прасе" у извођењу ПУЛС Театар из Лазаревца.
 
Осим наступа спољних сарадника , на дневним нивоима одржаваће се бројне новогодишње радионице чији ће продукти  допринети да наш вртић заблиста у пуном сјају.
 
У току су озбиљне припреме за Велики маскенбал који се одржава 4. јануара у склопу манифестације "Улица отвореног срца Лајковац 2017." ,одржава се од 3. до 5. јануара 2017.године ,под покровитељством Општине Лајковац. За три најбоље маске обезбеђене су вредне награде.
Позивамо сву децу и родитеље да се укључе у активности вртића и тако на весели начин исптратимо стару и дочекамо нову годину.

 
"Лептирићи" наступили у Дому синдиката ПДФ Штампа Eл. пошта

У суботу, 19. новембра ,  деца из ПУ"Лептирић" ,која су полазници плесне школе "Ритам, покрет, музика " наступили су у препуној дворани Дома синдиката у Београду , која прима више од хиљаду посетилаца , поводом манифестације "Плешимо заједно" , уприличену поводом Светског дана детета (20.новембар) у организацији Соколског друштва из Београда.

Тим поводом , министар за рад , запошљавање , борачка и социјална питанја , г.Александар Вулин и директорка канцеларије за људска и мањинска права г-ђа СУзана Пануновић присустовали су мултимедијалној интерактивној радионици , која је била саставни део манифестације.

Опширније...
 
Наши предшколци промовисали здрав начин исхране ПДФ Штампа Eл. пошта
У уторак 24.10.2016.године , у Заводу за јавно здравље у Ваљеву наступила су деца из нашег вртића ПУ"Лептирић" Лајковац.
Наиме , поводом месеца здраве исхране наши предшколци са својим васпитачима и у пратњи сарадника за превентивну и здравствену заштиту , одиграли су тачку која промовише здрав начин живота, здраву исхрану као и значај исте , за здравље , правилан раст и развој.
Предшколци су наступили у ревијалном делу , отворивши сам догађај. 
Након сјајног наступа дегустирали су здраву храну и по завршетку активности били су гости у једној о ваљевских играоница за децу.
Опширније...
 
Активнисти у дечијој недељи ПДФ Штампа Eл. пошта
Као и увек до сада , наш Лептирић је био врло активан у Дечијој недељи која је носила слоган "Нећу да бригам хоћу да се играм".
Недеља је почела активностима на нивоу група , упознавањем деце са правима из „Буквара дечијих права“ и развијањем креативности кроз акцију „Креда црта маштом“. 
Уторак је био дан који су обележиле посете. 
Опширније...
 
Општина поделила 50 ауто-седишта за децу ПДФ Штампа Eл. пошта
Председник Општине Андрија Живковић, заменик председника Ненад Џајевић и чланови Савета за безбедност саобраћаја Предраг Мирковић и Мила Митровић уручили су јуче 50 ауто седишта за децу. Доста родитеља је довело и своје бебе и децу до три године тако да је било врло раздрагано у великој скупштинској сали, где је организована свечана подела седишта у присуству медија. Средства су издвојена по конкурсу за расподелу буџетских средстава Општине Лајковац за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Лајковац за 2016. годину. Укупна вредност седишта је 500 хиљада динара.
Опширније...
 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране