Skip to content

Home Актуелно
Вести
Завршна приредба Лептирића ПДФ Штампа Eл. пошта
У четвртак 08.јуна са почетком у 17 часова у Спортској хали у Лајковцу биће одржана завршна приредба предшколаца из ПУ "Лептирић". Велики број деце свих узраста узеће учешће у овој манифестацији и на највеселији начин испратити још једну генерацију предшколаца.
Радујемо се Вашем доласку.
 
Предшколци промовисали Лајковац у Мачкату ПДФ Штампа Eл. пошта
У суботу 20. маја су предшколци нашег Лептирића у Мачкату крај Ужица , учествовали на смотри читалаштва "Читалићи 2017." у огранизацији Министарства просвете ,основне школе у Мачкату и општине Чајетина.
У финалу ликовног конкурса на тему "Великани нашег краја" кроз такозвани "Читалачки дневник" учествовало је 430 деце из целе Србије а 6 радова је ушло у ужи круг. Двоје од шест великих финалиста су деца из нашег вртића ,Филип Филиповић из Словца чија је васпитачица Драгана Марић и Стефан Биљић чије су васпитачице Александра Милутиновић и Наташа Маринковић.
Они су цртали историсјке личности , дечје песнике као и посебно дело на тему "Незаборавни јунак нашег краја".
Оно што је изазвало највеће интересовање на промо штанду нашег града је наш уметник Милутин Ранковић који је на бајковит начин говорио о свим историјским личностима и историји нашег краја. Уједно је на велико одушевљење многобројне деце , дрворезбарио  лик Хаџи Рувима , и представио своју уметност за коју су деца показала велико интересовање. 
Након представљања свих градова приступило се гласању налик "евровизијском" , где сви штандови дају међусобно гласове , на коме је наш штанд "Лептирић Лајковац" освојио прво место.
Када је у питању појединачна конкуренција , Филип је добио захвалницу док је Стефан освојио треће место.
Циљ саме смотре је подстицање читалаштва код деце и љубави према књизи од најранијег узраста.
Предшколци су добили књиге на поклон и пуни позитвних утисака се вратили својим кућама.
Опширније...
 
Лептирићи врло активни ПДФ Штампа Eл. пошта
У четвртак 18.маја у огранизацији КЦ "Раковица" и Завода за унапређивање образовања и васпитања одржаће се дечји конгрес под називом "Ја сам дете на врху планете".
Наши предшколци целодневног боравка које воде васпитачи Александра Милутиновић и Наташа Маринковић учествоваће у ревијалном делу конгреса са тачком "Живот је маскенбал".
Ово музичко сценско дело наши предшколци одиграће и на Мајским свечаностима у Лазаревцу 24. маја као и на Baby exitu ,фестивалу оптимизма.
Наши суграђани ће моћи ове и све остале кореографије које су наши малишани изводили током године да погледају на традиционалној завршној приредби предшколаца која се одржава 08. јуна у Спортској хали.
Опширније...
 
„Лептирићи“ на карневалима и фестивалима ПДФ Штампа Eл. пошта
Припремна предшколска група лајковачког вртића, предвођена васпитачицама Споменком Миливојевић и Милком Спасић, учествовала је у петак на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу. У карневалској поворци кретали су се изводећи тачку “Миле и Лајковчани”, уз уобичајено ефектне костиме и сценографију, у којој се издвајао „ћира“.
Наши предшколци ову тачку извели су и на карневалу у Раковици, а 14. маја наступиће на Фестивалу оптимизма „Бејби Егзит“ на Петроварадинској тврђави. На овом новосадском фестивалу „лептирићи“ учествују већ годинама.
 
Вртић из Малог Зворника победник Мале олимпијаде ПДФ Штампа Eл. пошта
На другој Малој олимпијади, одржаној јуче у Хали спортова у Лајковцу, победила је Предшколска установа “Црвенкапа” Мали Зворник, која ће бити домаћин следеће године, друго место је заузео мионички “Невен”, а треће  “Наше дете” из Шапца. Учествовало је десет предшколских установа из Ваљева, Лазаревца, Шапца, Малог Зворника, Мионице, Коцељеве, Владимираца, Уба, Љига и Лајковца. У свакој екипи је било по 20 учесника а такмичили су се у играма брзине и спретности, које највише личе на полигон прилагођен узрасту и врло су занимљиве. 
Опширније...
 
Мала олимпијада ПДФ Штампа Eл. пошта
Друга  Мала  олимпијада, коју   организује  Предшколска  установа ,,Лептирић”, одржава   се  у  понедељак 24. априла у Установи  за спорт  у  Лајковцу . Свечано отварање манифестације је у  10  часова . На  Малој олимпијади  учествоваће   девет   предшколских установа: ,,Милица  Ножица” из  Ваљева, ,,Ракила Котаров Вука”  из Лазаревца, ,,Наше дете” из Шапца, ,,Црвенкапа” Мали Зворник, ,,Невен” из Мионице,  ,,Полетарац”  из Коцељеве, ,,Сунцокрети” из Владимираца,  ,,Уб”  из Уба и ,,Каја” из  Љига. У такмичарским играма учествује  и домаћин, ПУ ,,Лептирић” из Лајковца. 
 
Недеља посвећена Усрксу ПДФ Штампа Eл. пошта
На велику среду у ПУ "Лептирић"освећена је водица поводом предстојећих аскршњих празника.Такође,поводом најрадоснијег хришћанског празника,организована је традиционална изложба 
најлепше украсених ускршњих јаја. У јасленим и млађим васпитним групама то су били радови родитеља уз помоћ деце или су јаја украшавали на радионицама које су органозиване у вртицу,док су у старијим и предшколским групама то били радови деце или заједнички радови деце и родитеља.
Жири у саставу Марине Пажиновић,учитељице ,Јелене Тејић и Дејана Пајића представника медија,као и локални свештеника -Томислава и Милана имао је тежак задатак да изабере 
најлепше украшена јаја.На нивоу сваке групе награђено је једно дете,а награде су биле играчке,књиге, школски прибор.
Прва три места на нивоу вртића  су освојили: Магдалена Перић-макета дневне собе, Вук Милановић-нови вртић и  Софија Ивановић-тениски терен.Иначе,било је много маштовитих и креативних радова,од разлицитих материјала,техника-ликови из бајки,цртаних филмова,воћа,поврћа...
Уједно наша установа жели срећне и веселе предстојеће Усршње празнике.​
 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране