Skip to content

Home Актуелно
Вести
Активнисти у дечијој недељи ПДФ Штампа Eл. пошта
Као и увек до сада , наш Лептирић је био врло активан у Дечијој недељи која је носила слоган "Нећу да бригам хоћу да се играм".
Недеља је почела активностима на нивоу група , упознавањем деце са правима из „Буквара дечијих права“ и развијањем креативности кроз акцију „Креда црта маштом“. 
Уторак је био дан који су обележиле посете. 
Опширније...
 
Општина поделила 50 ауто-седишта за децу ПДФ Штампа Eл. пошта
Председник Општине Андрија Живковић, заменик председника Ненад Џајевић и чланови Савета за безбедност саобраћаја Предраг Мирковић и Мила Митровић уручили су јуче 50 ауто седишта за децу. Доста родитеља је довело и своје бебе и децу до три године тако да је било врло раздрагано у великој скупштинској сали, где је организована свечана подела седишта у присуству медија. Средства су издвојена по конкурсу за расподелу буџетских средстава Општине Лајковац за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Лајковац за 2016. годину. Укупна вредност седишта је 500 хиљада динара.
Опширније...
 
Председник са предшколцима у Дечјој недељи ПДФ Штампа Eл. пошта

Поводом Дечје недеље , председик општине господин Андрија Живковић , огранизовао је пријем за све предшколце у великој сали Градске куће. Поред деце предшколског узраста присуствовали су и ђаци прваци основних школа са територије општине Лајковац.Председник је у необавезном разговору пожелео велики успех свој деци у даљем одрастању , у нади да ће кроз напоран рад и пуно учења остварити своје дечје снове.

Занимљив чланак на ову тему објавиле су и Праве новине.  link

Опширније...
 
Дечја недеља 03.-09. октобра ПДФ Штампа Eл. пошта
Наша установа као и сваке године узима учешће у Дечјој недељи која ове године почиње 03. октобра а завршава се 09.октобра под слоганом "Нећу да бригам , хоћу да се игра".

План богатих активности мозете погледати ОВДЕ.
 
Дечја ликовна колонија у Власотинцима ПДФ Штампа Eл. пошта

Магдалена Илић и Ђурђија Пажиновић,  које су недавно завршиле припремно- предшколски програм установе „Лептирић“, са својим васпитачицама Дајаном Танић и Биљаном Савковић учесници су Власотиначке летње креативне ликовне радионице која се одржава од 20. до 25. јуна.  Својеврсну ликовну колонију за најмлађе већ неколико година организује Предшколска установа „Милка Диманић“ из Власотинаца, са циљем истраживања деловања процеса дечјег израстања у области ликовне културе.

Ове године учествује  16 установа: Бар, Оџаци, Нови Сад, Лесковац, Медвеђа, Коцељева, Крагујевац, Власотинце, Врање, Лепосавић, Мали Зворник, Кикинда, Црна Трава, Бојник, Владимирци и Лајковац. Сваког дана су ликовне радионице, учесници су посетили Куршумлију и Пролом бању, а у четвртак ће бити постављена изложба и подељене захвалнице и уверења, с обзиром да је колонија регистрована и као стручни скуп. Поред деце ове године активни учесници радионица су  и васпитачи. У пријатној атмосфери, под стручним руководством врсног ликовног педагога Мирјане Димитријевић, биће израђена колекција ликовних радова, украсних и употребних предмета од различитих материјала.

Слике можете погледати овде

 
Прелепа завршна приредба предшколаца ПДФ Штампа Eл. пошта

На традиционалној завршној приредби предшколаца одржаној 8. јуна у Хали спортова у Лајковцу учествовало је 400 деце из целодневног боравка и припремно-предшколских група. Заједно са својим васитачима, родитељима, фамилијом и јавним личностима Лајковца окупили су се у препуној Хали на испраћају предшколаца - генерације рођене од 1. марта 2009.до 1. марта 2010. године. Из последње генерације изашло је њих 133 , са којима је радило 13 васпитача и 7 приправника-васпитача. Захваљујући дечјој раздраганости, добро припремљеним и шармантним плесним тачкама, обиљу сјајних костима живописних боја и креативним сценографијама – завршна приредба Предшколске установе претворила се у диван догађај који ће се данима препричавати.

 

Присутне је најпре поздравила директорка установе Мила Митровић честитајући деци и васпитачима успесан завршетак припремног предшколског програма и пожелевши им много успеха у даљем школовању и животу. Мила Митровић је истакла да је ова генерација понос вртића и Лајковца, јер је наступала широм земље и ван њених граница, освајала многе награде и признања на карневалима, фестивалима, олимпијадама, смотрама...
Председник општине Андрија Живковић у надахнутом говору обећао је да ће се трудити да локална самоуправа обезбеди квалитетне услове за боравак деце, што их свакако очекује изградњом новог објекта и, између осталог, поручио:
- Знам да сте сви данас овде да подржите своје  најмлађе и да су вам пуна срца, као и мени. Знам и да скривате сузе које навиру од среће и да је ова огромна сала премала за толико поноса. Ово је један од ретких послова које смо сви обавили како треба а заједнички успех различитих људи, установа и генерација нико не може да оспори. Могу са сигурношћу да кажем да је завршна приредба коју организује ПУ Лептирић у част будућих првака најрадоснији дан у Лајковцу.  Ово је један од ретких дана када све наше проблеме оставимо код куће и једни друге дочекамо са осмехом и погледима пуних наде. Мислим да је то оно што нам недостаје. Желим да оваквих дана буде што више и за то се борим пре свега као просветни радник. Улагање у образовање и лепшу будућност најмлађих је циљ који сам са својим сарадницима поставио као приоритет у претходном периоду, обављајући функцију заменика председника Општине Лајковац. Конкретни резултати то и доказују. Данас као председник општине Лајковац јавно обећавам да ће  срећније  и безбрижније детињство  наше деце бити мој главни задатак и позивам вас да заједно радимо на томе.
Након поздравних речи, приредбу је отворила предшколац Магдалена Илић, рецитацијом „Васпитачица“. У препуној хали спортова, свечано декорисаној за ову прилику, изведено је 12 кореографија, ритмика, музичко-сценских дела... Децу је анимирао и кловн Марко ходајући на штулама, возећи моноцикл, жонглирајући... Приредбу је водила позната глумица Катарина Вићентијевић.
Слике можете погледати овде

 

 
Завршна приредба ПУ „Лептирић“ у Хали спортова ПДФ Штампа Eл. пошта

Традиционална завршна приредба Предшколске установе „Лептирић“ под називом „Лепо нам је у вртићу било“ биће организована у среду 8. јуна од 18 часова у Хали спортова. Специјални гост биће познати аниматор-кловн Марко, који ће жонглирати, ходати на штулама, возити моноцикл и на друге начине забављати децу. Водитељ програма биће професионална глумица Катарина Вићентијевић. На приредби ће бити одигране све кореографије које су побрале бројне награде и симпатије на фестивалима и приредбама широм Србије, као и многе друге које припремају све васпитне групе вртића „Лептирић“.

 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране