Skip to content

Home Актуелно
Вести
Креда црта маштом ПДФ Штампа Eл. пошта
Уз слоган "Обојимо вртић у радост!" једна од првих активности предшколске установе "Лептирић" била је "Креда црта маштом", у којој су деца кредама у боји осликавала бетонски део дворишта централног вртића.
 
Слике са украшавања можете погледати овде
 
Дан отворених врата за предшколце ПДФ Штампа Eл. пошта
Дан отворених врата, односно дружење са председником општине и његовим сарадницима, традиционални је догађај који ПУ "Лептирић" организује у оквиру Дечје недеље. Ове године била су то деца са сеоског подручја - у понедељак на лепој свечаности у великој сали Градске куће били су предшколци из Врачевића, Доњег Лајковца, Боговађе, Ћелија, Непричаве, Степања, Бајевца, Словца, Ратковца, Вировца, Маркове Цркве, Придворице, Стрмова, Пепљевца и Рубрибрезе.
Предвођени директорком "Лептирића" Милом Митровић и својим васпитачима, предшколци су председнику Живораду Бојичићу показали део онога што су научили у вртићу и у првим данима предшколске припреме. Рецитовали су, глумили, играли, а затим председнику поклонили своја два цртежа, који свакако спадају у најлепше поклоне које ће први човек Лајковца изложити у свом кабинету.
Председник Бојичић је такође припремио поклоне и предшколце обрадовао разноврсним играчкама. Рекао је да му је ово једна од најлепших обавеза и најавио доградњу вртића и изградњу пливачког базена у наредном периоду, као нешто што ће веома обрадовати лајковачке малишане. 
 
Слике са посете председнику можете погледати овде
 
„Лептирићи“ у сеоском домаћинству ПДФ Штампа Eл. пошта
Предшколска установа "Лептирић" наставила је данас обележавање Дечје недеље. Припремна предшколска група посетила је Градску библиотеку док је средња васпитна група била у гостима полицајцима и ватрогасцима Полицијске станице Лајковац. Припремна предшколска група посетила је манастир Боговађа, а њихови вршњаци из Јабучја гостовали су у програму радија "Пруга". Данас је организовано дружење деце из издвојених одељења и обилазак средње групе сеоског домаћинства њиховог другара Михаила Милића у Јабучју (погледајте фотографије). Малишани су данас посетили и Сајам науке у културном центру "Хаци Рувим".
Предшкосла установа сутра организује излет у Београд - обилазак атрактивног Дино парка на Калемегдану и посету Дечјем музеју и Музеју науке и технике у Београду. За сутра је планирана и посета припремне предшколске групе Фазанерији у Убу.
Обележавање Дечје недеље траје до 10. октобра.
 
Слике са посете сеоском домаћинству можете погледати овде
 
Програм Дечје недеље ПУ Лептирић ПДФ Штампа Eл. пошта
Уз слоган "Свако дете срећног лица чува једна породица!" предшколска установа "Лептирић" почела је данас реализацију програма Дечје недеље, која траје од 6. до 10. октобра. Малишани су данас "бојили вртић у радост" бавили се Букваром дечјих права, посетили Други фестивал науке у културном центру "Хаџи Рувим", а предшколци са сеоског подручја посетили су председника општине Лајковац Живорада Бојичића у оквиру програма "Дан отворених врата".
 
Програм дечје недеље у електронском формату можете погледати овде
 
Општина планира раскид уговора о доградњи вртића ПДФ Штампа Eл. пошта
Општина Лајковац покренуће поступак за раскид уговора о финансирању доградње вртића "Лептирић", који је склопљен 25. маја 2010. године, одлучено је на 74. седници Општинског већа.
 
- Циљ нам је да у 2015. години закључимо нови уговор и завршимо доградњу вртића. То је један од проблема које сам затекао као председник Општине. Захваљујући оперативним сарадницима ми ћемо тај проблем решити на задовољство, пре свега, родитеља деце која похађају вртић, а затим и руководства и запослених ПУ "Лептирић", који раде одлично и стварају идеалне услове. Међутим тај монтажни део не ваља, потребно је проширење простора. Хоћемо 12 нових соба, хоћемо дупло већу кухињу, фискултурну салу, све оно што наша деца заслужују - рекао је председник Општине Живорад Бојичић.
 
Веће је на 74. седници разматрало чак осамнаест тачака дневног реда, а највећи број односио се на вртић "Лептирић". Поред усвојеног годишњег извештаја за 2013/14. и Плана рада за 2014/15. годину, Веће је донело одлуку о упису већег броја деце, које је ограничен на 25 одсто од планираног, као и радном времену вртића. 
 
„Лептирићи“ на фестивалима ПДФ Штампа Eл. пошта
На трећем "Међународном карневалу" у Параћину одржаном 20. септембра, који је ревијалног карактера, учествовала је предшколска група вртића "Лептирић" из Лајковца. Лајковачки вртић имао је 12 представника који су извели музичко-сценско дело "Четири годишња доба". На фестивалу је учествовало чак 500 деце предшколског узраста.
 
Свакако да није изостало учешће на 26. фестивалу хумора за децу у суседном Лазаревцу. "Животни пут у сребрном возу" назив је кореографије којом су се малишани представили у Лазаревцу, наступивши са маскотом вртића Медом Мишком који је промовисан 1. септембра приликом почетка нове васпитно-образовне године.
 
Малишани ПУ "Лептирић" вредно се спремају и за међународни наступ, планиран је одлазак на Фестивал музичко-сценског дечјег стварлаштва који ће бити одржан у октобру у Зворнику (Република Српска). На овој смотри ревијалног карактера учествоваће деца из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Слави се 50 година постојања у Републици Српској. Старија васпитна група, петогодишњаци, наступиће са кореографијом "Бубамара и гости".
 
По речима директорке ПУ Миле Митровић овакви наступи су део васпитно-образовног процеса вртића "Лептирић", са циљем да се подстакне дечји развој - и креативних, али и психофизичких потенцијала деце.
 
Галерију фотографија можете погледати овде
 
Нова радна година у ПУ "Лептирић" ПДФ Штампа Eл. пошта
Капацитет ПУ "Лептирић" тренутно није довољан, упркос великим напорима локалне самоуправе и руководства вртића, с обзиром да се и даље чека адаптација и проширење централног објекта. Тако на почетку ове васпитне године на слободно место чека 38 деце. Уписано их је 295 у три јаслене и седам васпитних група док ће припремни предшколски програм похађати 130 деце.
 
Због тога ће и ове године, осим у централном објекту и издвојеним одељењима на сеоском подручју, деца боравити и у изнајмљеном простору у центру Лајковца, а можда и у делу поростора Хале спортова. Захваљујући Општини, цена није мењана од почетка 2013. године и износи 3.870 динара, за друго дете истих родитеља 3.024 динара, за треће и четврто дете и као и малишане из хранитељских породица обданиште је бесплатно, док деца самохраних родитеља плаћају 50 одсто цене.
 
- Дуго нисмо имали листе чекања, али више фактора је утицало да их сада имамо, рецимо исељење породица из Малог Борка и Скобаља и то што све више деце са села долази у централни вртић. И без тих 38 који чекају на пријем, групе су прекобројне - за 20 одсто их је више по групи тако да је ангажован и трећи запослени, било да је васпитач или медицинска сестра. Адаптирали смо пратеће просторије, радимо у изнајмљеним групама, али све то није довољно. Уговор о адаптацији и проширењу вртића поптисан је 13. октобра 2011. године, али још увек чекамо на то због нерешених питања између инвеститора Дирекције за уређење и изградњу општине Лајковац и извођача "Колубаре грађевинар" из Лазаревца. У сваком случају, ми смо се већ тада организовали за смештај и рад током адаптације, тако да се васпитно-образовни рад наставља по плану, без обзира на све околности - каже директорка ПУ "Лептирић" Мила Митровић.
 
Последње недеље августа, централни објекат је генерално сређен и припремљен за почетак нове васпитне године. Осим уобичајених радова, поправљен је кров који је прокишњавао због обилних падавина и олујног ветра, све собе, кухиња, купатила и остале просторије очишћени су и дезинфиковани за безбедан боравак деце од 1. септембра.
 
Поред редовних програмских активности, старије васпитне групе очекују и учешћа на међународним дечјим приредбама, на Фестивалу музичко-сценског стваралаштва у Зворнику и дечјем карневалу у Пожаревцу. 
 
Добророшлицу новим предшколцима пожелео је и меда Мишко маскота вртића "Лептирић" а слике са догађаја налазе се овде.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране