Skip to content

Home Актуелно
Вести
Лептирићи на Карневалу у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

На петом Међународном карневалу у Раковици учетвовало је око 40 карневалских екипа из земље и иностранства. Од иностраних гостију представиле су се групе из Арубе , Русије , Аустрије , Италије , Немачке , Македоније , Босне и Херцеговине , Црне Горе , Хрватске , Словеније и Бугарске.

Као што смо и најавили деца из нашег "Лептирића" наступили су са две тачке "Иде Миле" и "Крчко и Крчколина". Деца су деловала сјајно , побрале бројне симпатије и поделила своја искуства са вршњацима из других земаља. Карневал je прошао врло запажено и са поносом понео епитет једног од најбољих дечјих карневала у овом делу Европе. За два карневалска дана учешће је узело око 2.000 деце и 20.000 посетилаца. Бројке говоре да је Карневал у Раковици постао један од битних културно-туристичких догађаја на територији града Београда , што је са поносом истакао и градоначелник Београда господин Синиша Мали.

Опширније...
 
Фестивал у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта
У Смедереву 15.марта одржан је Фестивал музичког стваралаштва за децу предшколског узраста на ком су предшколци из наше установе наступали са две тачке.
Музичко-сценско дело"Крчко Орашчић" које су припремиле Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић са својом групом , и "Динг-донг чаролија" , ритмичка кореографија старије васпитне групе, коју су предводили васпитачи Верица Јаковљевић и Оливера Секулић.
Фестивал је ревијалног карактера и одлична прилика да се погледају и друге тачке у извођењу деце из целе Србије,стога је атмосфера била крајње опуштена и весела у којој су деца била врло активна и показала  пуну креативност кроз соло, хорско певање , кроз ритмичке кореографије и музичко-сценска дела. 
Опширније...
 
Наставак хуманитарне акције "Сад знам да нисам сам" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 17. фебруара у Центру за азил у Боговађи, уз присуство представника "Центра образовних политика" и УНИЦЕФ.а , као и НВО "484" , тим за подршки деци миграната на територији Општине Лајковац, у сарадњи са представницима ПУ"ЛептириЋ"и децом предшколског узраста , организована је заједничка акција подстицања дружења  међу децом.
Након пригодног програма који су извели предшколци ПУ "Лептирић", деци миграната су уручене играчке и дидактичка средства и износу од 177.000 динара , које је финасирао УНИЦЕФ.
Наши предшколци су својим вршњацима из далеких земаља на поклон денели и слаткише.
У сарадњи са наставником за физичко васпитање наше установе , деци је организован час физичког у виду разних вежби , игрица и пологина. Свему је присуствовао и преводилац који је само подстакао комуникацију међу децом разних нација и вероисповести.Деца су комуницирали и на себи својствен начин,мимиком , гестикулацијом али највише на својим матерњим језицима, што је овом дружењу дало потпун смисао , јер се тог дана у свету обележавао "Дан матерног језика".
Овом посетом само је настављена хунанитарна акција "Сад знам да нисам сам", која има за циљ пружање подршке деци миграната која су смештена у Центру за азил у Боговађи.
Опширније...
 
ПУ"Лептирић" на сајму "Нове технологије у образовању" ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 10.фебруара васпитачи и стручни сарадници ПУ"Леотирић" узели су учешће на међународном сајму и конференцији "Нове технологије у образовању", који се по четврти пут заредом органиузује у Београду. Циљ овог сајма је унапређивање квалитета образовања у овом делу света кроз употребу информационо-комуникационих технологија-ИТК.Једна од главних тема ове концеренције је употреба ИКТ у предшколском образовању.
Догађај је одржан у Белекспоцентру у Београду у просторијама хотела "Холидеј Ин".
 
Лептирићи обележавају Савиндан ПДФ Штампа Eл. пошта
У петак 27.01.2017.године, деца предшколског узраста наше установе узеће учешће у традиционалном обележавању школске славе "Савиндана".
У јабучкој цркви , предшколци ће организовано са својим групним васпитачима Иваном Димитријевић и Горданом Селенић присуствовати литургији, а затим извести припремљен програм у виду соло певања, хорског певања и рецитовања песама на тему Светосавља.
У цркви Светог Димитрија у Лајковцу свечаној литургији присуствоваће деца предшколског узраста из Непричаве, Степања, Бајевца, Словца, Маркове Цркве, Стрмова и Пепељевца са својим васпитачицама Драганом Марић и Јеленом Томић.
Активности деце на нивоу група у овој радној недељи биле су повезане са ликом и делом Светог Саве , првог архиепископа Српске православне цркве. Ликовни рад који смо издвојили је дело Ане Марковић , предшколца наше установе.
 
 
 
Лептирићи узели учешће у Улици отвореног срца ПДФ Штампа Eл. пошта
У шетачкој зони у Лајковцу , од 3.-6.јануара је била отворена Улица отвореног срца, дечја манифестација чији је генерални покровитељ Општина Лајковац. Учешће у организацији и активностима узела је и наша установа.
Улица је била украшена разнобојним балонима, децу и родитеље забављали су кловнови и мађионичари. Деци си били дељени балони и слаткиши. Поред разних забавних садржаја , представа за децу , уличних свирача , бацача пламена и различитих уличних уметника , најзанимљиви догађај за најмлађе је био маскенба који је одржан у среду 04.јануара.
Велики број малишана узео је учешће а за најбоље маске изабрани су Стефан Трифуновић и Јабучја, предшколац маскиран у Снеска Белића , Дијана Милошевић ,предшколска група целодневног боравка , маскирана у Новогодишњу јелку и Филип Вујачић , млађа васпитна група, који је био маскиран у јагње.
Тог дана могло се видети више стотина деце , која су иако на веома хладном дану били маскирани у своје јунаке , тако да се могло видети много Бетмена , Спајдермена , гусара ,принцеза , чаробњака и разних других ликова из популарних цртаних филмова. 
Ми као ПУ "Лептирић" смо подјенако поносни на сваког учесника а деца су нас још једном подсетила да су нешто највредније што имамо.
Опширније...
 
Подељени пакетићи деци у Центру за азил у Боговађи ПДФ Штампа Eл. пошта

У оквиру пројекта "Сад знам да нисам сам", у среду 28. децембра, деци која бораве у Центру за азил у Боговађи, подељени су поклони у виду играчака, слаткиша, дидактичког материјала, одеће и обуће.
Пројекат се реализује под покровитељством УНИЦЕФ-а, спроводи га Центар за образовне политике у сарадњи са Министарством просвете, а  сарадник на овом пројекту је ПУ "Лептирић" Лајковац.
"Велико нам задовољство што после само месец и по дана од почетка пројекта, ми имамо један овакав диван догађај, а и друге школе исто тако лепе ствари раде. Ми смо били сигурни, кад смо кренули са програмом да радимо добру ствар, али драго нам је што су и друге образовне установе, које су ушле у пројекат, ушле са истим ентузијазмом и надам се да ћемо тако наставити и у следећој години", истакла је за Праве новине Ивана Ценерић, испред Центра за образовне политике.

Опширније...
 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 25

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране