Skip to content

Home Актуелно
Вести
Ускршња изложба у Предшколској установи ПДФ Штампа Eл. пошта

Као и сваке године, деца су пред ускрс у Предшколској установи „Лептирић“ измаштала и заједно са својим васпитачима, уз помоћ родитеља, направила разноврсну ускршњу декорацију. Настао је читав мали свет од различитих материјала представљен на Ускршњој изложби, која је приказала шта све може настати у облику ускршњих јаја, а предњачиле су животиње, омиљени дечји другари.

 Галерију фотографија можете погледати овде. 

 
„Лептирићи“ победници Прве Мале олимпијаде ПДФ Штампа Eл. пошта

Предшколска установа "Лептирић" победник је „Прве Мале олимпијаде“, одржане у Мионици! У овој спортској манифестацији учествовале су и предшколске установе из Мионице, Ваљева, Малог Зворника, Љига, Осечине, Владимираца и Коцељеве. Нашу установу представљале су две припремно-предшколске групе из издвојеног одељења у Јабучју, са васпитачима Наташом Марић и Иваном Грујичић. Деца су се надметала у шест игара: весели фудбал, пикадо сликање, трка у џаковима, сакупљање лоптица, трка са воденим балонима и надвлачење конопца.

            „Лептирић“ је заузео прво место са 36 бодова из 6 игара, друго место припало је Мионици, треће Коцељеви, следе Владимирци, Љиг, Ваљево, Мали Зворник и Осечина. У играма спретности, брзине и домишљатости највише су се истакли Матеја Миљанић, Андреј Павловић, Марија Бајић и Невена Петровић, али и сви остали другари  били су одлични. Ово је још један велики успех за предшколску установу "Лептирић" , уједно и обавеза да се следеће године „Мала олимпијада“ одржи у Лајковцу.

Галерија слика се може погледати овде

 
„Лептирићи“ били специјални гости другара у Зрењанину ПДФ Штампа Eл. пошта

У организацији Предшколске установе Зрењанин у тамошњем Културном центру крајем прошле недеље одржана је традиционална манифестација “Смотра музичког драмског стваралаштва”. Малишани из 15 зрењанинских вртића  приказали су најзанимљивије програме које су са својим васпитачима кроз и игру и песму стварали ове образовно-васпитне године. Специјални и једини  гости зрењанинских вршњака била су деца из наше Предшколске установе „Лептирић“. Публици се представила припремна предшколска група која је за „Грозницу Лептирићеве вечери“  освојила прву награду за најбољи перформанс на недавном Фестивалу музичког стваралаштва у Смедереву. Одушевљени тим наступом, колеге из ПУ Зрењанин позвали су наш вртић да учествује на њиховој сјајној смотри.

Група је освојила и награду за групну маску на Фестивалу хумора у Лазаревцу, а прошле година победила на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Параћину. Припремали су их васпитачи Дајана Танић и Биљана Савковић и приправник Гордана Селенић. Лајковачки малишани биће гости и на Ђурђевданском карневалу, који ће 6. маја бити организован у Крагујевцу поводом Дана града. Спремају се и за Фестивал традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу, где су прошле године били победници, а који се одржава 27. маја. Представиће се тачком „Лептирићев лет кроз Србију“, уз атрактивне костиме и музику...
Учешће на фестивалу је искоришћено да се деци организује мала екскурзија: осим што су разгледали центар Зрењанина, највећег града у Банату, уживали су и у специјалном резервату природе „Царска бара“. Био је то још један леп и успешан дан за најмлађе Лајковчане и ПУ „Лептирић“.

Галерију фотографија можете погледати овде

 
Лептирићи на Међународном карневалу у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

Предшколска установа „Лептирић“ и ове године учествовала је на међународном Раковичком карневалу, четвртом по реду. Ове године карневал траје три дана, од 1. до 3. априла, а 2. априла је био Дечји карневал. Припремна предшколска група у сарадњи са млађом васпитном групом извела је карневалску тачку „Чоколада“, док су лептирићи чоколадице и карневалска група старије васпитне групе под називом „Чарлстон лептирићи“ извели чарлстон. Чоколадице су спремале васпитачице Дајана Танић, Биљана Савковић, Мира Тодоровић и Гордана Селенић, а чарлстон Јасмина Петровић, Милица Марковић и Јелена Петровић. Најмлађи учесници овог карневала покупили су све симпатије и аплаузе публике!

Раковачки карневал окупио је велики број учесника и гледалаца и дефинитивно је то велики празник за ову београдску општину. Традиционално су најмлађи симпатични и привлаче велику пажњу. Улицама је одјекивала музика, летеле конфете, свуда насмејани костимирани малишани – права карневалска атмосфера. А лајковачки предшколци још једном су показали да се сналазе на свим сценама, и отвореним и затвореним, захваљујући управи установе, васпитачима и родитељима, који заједно увек усказују спремност да их припремају и воде на престижне дечје манифестације.
Малишани из осам раковичких вртића су отворили манифестацију, затим су на сцену су ступили и ђаци из осам основних школа Раковице. Бубамарице, оловкице, јагодице, слова - само су неки од костима који су се могли видети на Видиковцу. Карневалу су се придружили и малишани из Лајковца, једна група маскирана у чоколадице, а друга у прелепим костимима правих плесача уз звуке чарлстона. Фестивал је такмичарског карактера тако да ће у недељу судије ће прогласити победнике Дечјег карневала. Наступало је 33 група, те жири чека тежак посао. 
Након проглашења победника Дечијег карневала, почиње Међународни карневал где нас очекује више од 40 карневалских група из земље и иностранства. Гости карневала су чланови Федерације европских карневалских градова (FECC), предводи их  председник Хенрy Ф.М. Ван Дер Кроон.

Слике можете погледати овде

 
„Лептирић“ на јубилеју предшколске установе у Оџацима ПДФ Штампа Eл. пошта

Деца из Предшколске установе "Лептирић" учествовала су на манифестацији "Полетарци пролећу", којом је обележен јубилеј установе „Полетарац“ у Оџацима -80 година постојања. Програм је трајао два дана и окупио 550 деце из свих крајева Србије и Црне Горе. Деца старије предшколске групе боравила су два дана са својим васпитачицама Александром Милутиновић и Јасмином Спасојевић и представили су се музичко-сценским делом „Распевана черга“.

Слике можете погледати овде

 
Две награде за „Лептирић“ у Смедереву ПДФ Штампа Eл. пошта

Предшколска установа „Лептирић“  освојила је две награде на Фестивалу музичког стваралаштва деце предшколских установа Србије, који је одржан 16. марта у Смедереву. Жири је јуче одлучио да лајковачка установа добије награду за најбољи перформанс за „Грозницу Лептирићеве вечери“ и специјалну награду за најбољу идеју: у питању је сценска тачка „У духу православља“. Тако су деца из ПУ „Лептирић“ награђена за оба музичко-сценска дела са којима су наступили на републичком фестивалу, на којем је учествовало око 500 малишана из 24 установе. Захваљујући овим признањима, група која изводи „Грозницу Лептирићеве вечери“ гостоваће на Смотри музичко-драмског стваралаштва у Зрењанину 13. априла, као пример добре праксе.

„Грозницу Лептирићеве вечери“ извела је припремна предшколска група коју воде васпитачи Дајана Танић, Биљана Савковић и приправник-стажиста Гордана Селенић. Тачка  „У духу православља“ настала је као продукт 29 породичних радионица у којима су родитељи заједно са васпитачима израђивали сценографију и учествовали у изради костима. Са децом ову тачку припремили су васпитачи Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и приправник-стажиста Олга Мирковић.

Слике можете погледати овде

 
"Лептирић“ наступио на Фестивалу музичког стваралаштва деце ПДФ Штампа Eл. пошта

У среду 16. марта у Смедереву је одржан  Фестивал музичког стваралаштва деце предшколских установа Србије, на којем је учествовало око 500 малишана из 24 установе. Деца из ПУ „Лептирић“ су се представила са два музичко-сценска дела: „Грозница Лептирићеве вечери“ и „У духу православља“. „Лептирићи“ су привукли велику пажњу и побрали све аплаузе. Образложење жирија и проглашење победника је 23. марта, када ћемо сазнати и да ли је нека од награда припала нашем вртићу.

Прву тачку извела је припремна предшколска група коју воде васпитачи Дајана Танић, Биљана Савковић и приправник-стажиста Гордана Селенић, која је прошле године на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса освојила прво место. Тачка  „У духу православља“ настала је као продукт 29 породичних радионица у којима су родитељи заједно са васпитачима израђивали сценографију и учествовали у изради костима. Са децо ову тачку припремили су васпитачи Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и приправник-стажиста Олга Мирковић. 
Следи период у којем ће „Лептирић“ бити врло активан и имати наступе на бројним смотрама. Већ у понедељак 21. марта старија васпитна група учествује на прослави 80 година постојања вртића у Оџацима. Они ће се представити тачком „Распевана черга“, коју ће одиграти и 8. априла у Лазаревцу поводом Светског дана Рома. Наша предшколска установа ће традиционално учествовати и на Раковичком карневалу, који ће у главној улици овог београдског насеља бити одржан 2. априла. Карневалску тачку „Чарлстон“ спремиле су васпитачице Јасмина Петровић и Милица Марковић, а „Чоколаду“ Дајана Танић и Биљана Савковић.
Најављујемо и два догађаја у вртићу: гостовање мађионичара Оскара 1. априла, на Светски дан шале, и позоришну представу посвећену ненасиљу „Друг није мета“. Можемо само закључити да је вртић „Лептирић“ активан као и увек!

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 22

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране