Skip to content

Home Актуелно
Вести
Предшколцима три награде на фестивалу у Пожаревцу ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Предшколска установа „Лептирић“ је на 13. Међународном фестивалу традиционалних игара и модерног плеса одржаном 27. маја у Пожаревцу освојила три награде! У блоку традиционалних игара тачка „Лептирићев лет кроз Србију“ награђена је за оригиналну идеју, док је кореографија „У духу православља“ добила награду за очување традиције.  У блоку модерног плеса  „Лептирић“ је за „Чарлстон“ освојио награду за најбољу музику. Тако је настављена серија изузетно успешних наступа најмлађих Лајковчана на сценама широм Србије. Прошле године на фестивалу у Пожаревцу иста група деце oсвојила је прво место у модерном плесу изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“. 
Време је да најавимо да ће све фестивалске кореографије, као и многе друге које припремају све васпитне групе вртића „Лептирић“, бити представљене  на завршној приредби „Лепо нам је у вртићу било“. Традиционална приредба биће организована  8. јуна у хали спортова. Специјални гост биће познати аниматор-кловн Марко, који ће жонглирати, ходати на штулама, возити моноцикл и на друге начине забављати децу. Водитељ програма биће професионална глумица Катарина Вићентијевић, широј публици позната по улози Зазе у серији „Срећни људи“.

 

 
Предшколци на фестивалима у Пожаревцу и Врујцима ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Предшколска установа „Лептирић“ ће 27. маја учествовати на 13. Међународном фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу. Лајковачки вртић ће бити једини који ће се представити са три кореографије. Наша предшколска група ће се у категорији традиционалних игара представити са две тачке:  „Лептирићев лет кроз Србију“ и „У духу православља“, док ће у блоку модерног плеса извести „Чарлстон“,  којим су већ освојили публику у више градова Србије. Прошле године на фестивалу у Пожаревцу иста група деце oсвојила је прво место у модерном плесу изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“.  
„Лептирићев лет кроз Србију“ представља колаж песама кроз који се одсликавају различити делови Србије, а креће се одакле него – возом из Лајковца уз писак локомотиве! Костими су сјајни, а пуно креативности и труда уложено је у осмишљавање плесних тачака. „У духу православља“ показује славске народне обичаје  и настала је као продукт 25 радионица са најмлађима. „Чарлстон“ такође довољно говори о чему се ради: о једном од најпопуларнијих плесова који лајковачка деца износе са пуно шарма, поново у сјајно одабраним костимима.
Већ за викенд, 28. и 29. маја, у Бањи Врујци одржава се 12. фестивал дечјег филмског, драмског, литерарног и ликовног стваралаштва „Креативна чаролија“. Организатори су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Удружење грађана „Креатива-креативно образовање“ из Бање Врујци. Предшколци из Лајковца наступиће са филмским времепловом „Грозница лептирићеве вечери“ у конкуренцији најмлађег узраста, с обзиром да на овом фестивалу учествују и основци и средњошколци. Првог дана одржава се сајам испред хотела Врујци, свечани дефиле учесника, дечје позоришне представе, ревија најбољих дечјих и образовних филмова, проглашење победника и на крају концерт хора „Чаролија“ предвођеног Леонтином. Другог дана су креативне радионице за децу, трибине за наставнике и обилазак „Чаробног села“. Медијски покровитељ је РТС.

 

 
Лептирићи на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу ПДФ Штампа Eл. пошта

Деца из наше предшколске установе настављају да шармирају Србију и да успешно наступају на многим дечјим манифестацијама. Последњи у низу наступа био је на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу, поводом Дана града. На Данима хумора у Лазаревцу наши малишани привукли су пажњу Крагујевчана па су ове године позвани на тамошњи карневал. Туристичка организација Крагујевца је након наступа организовала ручак у Шумарицама за најмлађе учеснике. Као и много пута до сада, организован је обилазак града и знаменитости тако да је боравак у Крагујевцу био вишеструко користан.

Слике можете погледати овде

 
Фотографије са Дечјег конгреса у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

Захваљујући сјајном утиску који су оставили на Међународном карневалу у Раковици,  предшколци ПУ „Лептирић“ наступили су прошле недеље на свечаном отварању Дечјег конгреса „Ја сам дете на врху планете“ у Центру за културу те београдске општине. Сада су нам стигле и фотографије које ће најбоље дочарати сјајну кореографију „Чарлстон“ наших малишана.  Тачку су припремиле васпитачице Милица Марковић и Јасмина Петровић.

 Слике можете погледати овде. 

 
Деца из „Лептирића“ учествовала у Кросу РТС-а ПДФ Штампа Eл. пошта

Још једна у низу додатних активности Предшколске установе било је учешће у Кросу РТС-а. Прошлог петка у Спортској хали у Лајковцу одржан је Крос РТС-а "Кроз Србију" за децу из ПУ " Лептирић" из Лајковца. Такмичиле су се деца из припремно- предшколских група, старије васпитне и средње васпитне групе. Дипломе су подељене деци за прво, друго и треће место. Спортски дух су показали и васпитачи и стручна служба, па су и они узели учешће у најмасовнијој спортској манифестацији у Србији, која сваке године овом акцијом на спорт подстиче стотине хиљада младих у нашој земљи..

 Слике можете погледати овде 

 
Предшколци се спремају за фестивал у Пожаревцу ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Предшколска група ПУ „Лептирић“, коју воде васпитачице Дајана Танић и Биљана Савковић, вредно припрема музичко-сценско дело „Лептирићев лет кроз Србију“. Овом кореографијом предшколци ће се такмичити у категорији традиционалних игара на Фестивалу традиционалних игара и плеса у Пожаревцу, који ће се одржати 27. маја. Најновије остварење наше предшколске установе представља колаж песама кроз који се одсликавају различити делови Србије, а креће се одакле него – возом из Лајковца уз писак локомотиве! Костими су сјајни, а пуно креативности и труда уложено је у осмишљавање плесних тачака, односно кореографије. 
После генералне пробе у сали Културног центра „Хаџи Рувим“ нема сумње да ће „лептирићи“ наставити освајање Србије! Усоталом треба оправдати реноме јер је прошле године на фестивалу у Пожаревцу предшколска група oсвојила прво место у категорији модерног плеса изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“. Родитељи ће нову кореографију моћи да погледају на завршној приредби у јуну, у Хали спортова Лајковац, што је још једна лепа пракса Предшколске установе „Лептирић“.

 

 
Ускршња изложба у Предшколској установи ПДФ Штампа Eл. пошта

Као и сваке године, деца су пред ускрс у Предшколској установи „Лептирић“ измаштала и заједно са својим васпитачима, уз помоћ родитеља, направила разноврсну ускршњу декорацију. Настао је читав мали свет од различитих материјала представљен на Ускршњој изложби, која је приказала шта све може настати у облику ускршњих јаја, а предњачиле су животиње, омиљени дечји другари.

 Галерију фотографија можете погледати овде. 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране