Skip to content

Home Актуелно
Вести
Потписан уговор за доградњу вртића ПДФ Штампа Eл. пошта

Јуче је у кабинету председника општине Лајковац потписан уговор о доградњи вртића „Лептирић“ односно изградњи новог објекта у комплексу предшколске установе. У присуству предсседника Душана Живановића, руководства Општине и директорке ПУ „Лептирић“ Миле Митровић, уговор су потписали директор Дирекције за изградњу и уређење Лајковца Александар Мештеровић и директор предузећа „Колубара грађевинар“ из Лазаревца Славољуб Павловић.

Рок за завршетак котларнице и новог објекта површине преко 2000 квадратних метара је 245 радних дана, а вредност инвестиције 135 милиона и 641 хиљада динара.

-  Данас затварамо један инвестициони циклус на радост свих грађана Лајковца, али и Лазаревца јер ће посао добити „Колубара грађевинар“ које има преко 500 радника у сталном радном односу  који од тога живе.  Због сложеног поступка јавних набавки цео подухват изградње новог вртића у Лајковцу био је доведен у питање. Разумевањем људи добре воље, на опште задовољство успели смо да ову јавну набавку доведемо до краја –истакао је председник Живановић.

Директор „колубаре грађевинар“ рекао је да је за њих ово један од битнијих уговораЧ

- Осим око 500 стално запослених, имамо још 250-400 повремених радника током године, што је скоро хиљаду људи, од чега је 30 одсто са подручја општине Лајковац. Драго нам је што радимо овакав објекат, честитам општини Лајковац јер ко не мисли на младе, не мисли на свој опстанак. С тог аспекта желим да сваки регион више пажње посвети свом подмлатку, новим генерацијама. Ако време дозволи, кренућемо што пре буде могуће, чим се заврше административни поступци.

Задовољство није крио ни директор Дирекције Александар Мештеровић:

- Велик олакшање за целу општину, поступак је трајао годину и по дана. Овим уговором завршићемо реализацију споразума о пресељењу објеката из Малог Борка и Скобаља са РБ „Колубара“. Драго нам је што ради предузеће из комшилука, у којем је запослено доста наших грађана, а убеђен сам да ће посао урадити у предвиђеном року.

У име родитеља и деце тренутно смештене у вртићу као и будућих корисника услуга Предшколске установе , обратила се директорка Мила Митровић.

- Добићемо амбијентално леп и функционалан објекат од 2980 квадратних метара са свим испоштованим нормативима, са 12 нових соба, фискултурном салом, новом кухињом и другим садржајима. Новим објектом растеретићемо постојеће велике групе, а децу коју смо довозили сваки други дан у вртић због недостатка простора сада ћемо доводити сваки дан. Планирамо да формирамо и групу деце ометене у развоју, познато је да они сада одлазе у Лазаревац. На захтев родитеља отворићемо продужени боравак основаца. Дакле покрићемо све потенцијалне потребе корисника и наравно сместити у вртић све за које није било места. Ова инвестиција прати и демографско кретање становништва јер смо имали исељавање насеља због ширења угљенокопа и прилив становништва у град – закључила је Мила Митровић.

У првој фази градиће се нова котларница за грејање зиданог објекта од 800 квадрата који остаје у функцији, а затим ће бити срушена монтажна зграда и почеће изградња нове. Већ је направљен план за премештање деце и на градском и на сеоском подручју, тако да ће се у добрим условима реализовати предшколски програм.

албум са плановима је овде 

 
„У разликама је сличност“ ПДФ Штампа Eл. пошта

Овогодишњу дечју недељу наша установа отпочела је посетом Центру за азил у Боговађи. Том приликом наша деца однела су слаткише и дидактички материјал деци која бораве у објекту Црвеног крста. У  оквиру посете деца су се дружила и играла а након тога боравила у дворишту уживајући на справама.  Начин комуницирања углавном је био невербална комуникација али успешно што потврђује да се разлике и баријере увек могу превазићи.

 

албум са сликама је овде 

 
“Лептирићи“ на изложби „Свет диносауруса“ ПДФ Штампа Eл. пошта

Захваљујући предузимљивости руководства и особља Предшколске установе „Лептирић“ око 250 деце из централног вртића и издвојених одељења у претходна два дана обишли су изложбу „Нектар Свет диносауруса“ у Београду, на Ушћу. Лајковачки малишани тако су искористили јединствену прилику да виде ову атрактивну изложбу, где су, осим реплика диносауруса у пуној величини, заступљене  и још неке праисторијске животиње и прачовек.

Планом и програмом рада предвиђени су излети, тако да су се у Предшколској установи одлучили за одлазак у Београд на овај несвакидашњи догађај. Јуче је посета изложби организована за стотинак деце из две старије групе, у понедељак за млађе васпитне групе и децу из свих околних села тако да је „Свет диносауруса“ видело око 250 деце.

Изложба „Нектар Свет диносауруса“ постављена је на платоу код Музеја савремене уметности на Ушћу и представља реплике диносауруса у природној величини. Ова поставка садржи 52 експоната на отвореном простору, на површини од 16.000 квадратних метара. Сваки диносаурус је реконструисан по последњим научним открићима немачког Палеонтолошког истраживачког центра, а под надзором Палеонтолошког музеја из Хановера. Изложба ће бити отворена до 1. Новембра.

албум са сликама је овде 

 
Позоришна представа у Јабучју ПДФ Штампа Eл. пошта

У издвојеном одељењу Предшколске установе „Лептирић“ у Јабучју „Акт театар“ из Ваљева извео је представу „Који је дан мени рођендан“, за децу која похађају припремни предшколски програм и децу обухваћену пројектом образовне инклузије „Образовање за све“. У питању је образовна инклузија Рома пројекат Светксе банке. Представу су извеле академске глумице из Ваљева Катарина вићентијевић и Ангелина Лукић, познате по педагошком раду са најмлађима, односно школама глуме и драмским радионицама.

албум са сликама је овде 

 
„Лептирићи“ посетили полицијску станицу ПДФ Штампа Eл. пошта

Једна од традиционалних активности којом се обележава Дечја недеља јесте и посета најмлађих јавним установама, као јединствена прилика да се малишани упознају са љиховим значајем и функционисањем. После посете азилу у Боговађи и редакцији радио Пруге у понедељак, деца из вртића „Лептирић“ јуче су љубазно примљена у Полицијској станици Лајковац. Наравно све им је било занимљиво, а делић атмосфере можете доживети преко фотографија у наставку.

 албум са сликама је овде

 
Почела Дечја недеља ПДФ Штампа Eл. пошта

У Лајковцу је почело обележавање Дечје недеље, која се ове године одржавва од 3. До 7. Октобра. Као и увек у програмима највише учествују предшколци и млађи основци. У централном вртићу организовани су програми „Креда црта маштом“ и „ Буквар дечјих права“ као и дружење са децом из вртића у Јабучју. Најмлађи Лајковчани посетили су децу у азилу у Боговађи, где је сусрет са децом из удаљених земаља света за њих представљало непроцењиво искуство. Дечју недељу и дечја права промовисали су и у програму радио Пруге. Ђаци прваци из школе „Миле Дубљрвић“ традиционално су посетили Градску библиотеку, где су добили бесплатне чланске карте.

 албум са сликама је овде 

 
За „Лептириће“ нема граница ПДФ Штампа Eл. пошта

Музичко – ритмичком кореографијом „Змајева игра“ деца Предшколске установе „Лептирић“ отворила су овогодишњи Фестивал музичко – сценског стваралаштва у Зворнику (Репунлика Српска). Ово је било друго учешће „лептирића“ на зворничкој смотри стваралаштва најмлађих. Учествовало је укупно 12 предшколских установа: три из Србије, а девет из Републике Српске. Кореографију и костиме за „Змајеву игру“ урадиле су васпитачице Александра Милуновић и Јасмина Спасојевић, уз помоћ родитеља. Ова тачка је иначе освојила треће место на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу у мају месецу ове године.

 албум са сликама је овде 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 19

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране