Skip to content

Home Актуелно
Вести
Посета просветних саветника ПДФ Штампа Eл. пошта

Поштовани родитељи, 11. и 12. децембра у нашој установи спровешће се спољашње вредновање квалитета рада установе од стране тиме просветних саветника Школске Управе Ваљево.

Предмет вредновања: Предшколски програм, Годишњи план и Развојни план установе, Васпитно-образовни рад, Дечји развој и напредовање, Подршка деци и породици, Етос, Организација рада и руковођење и Ресурси.

спољашње вредновање рада предшколске установе ће, поред анализе докумената, обухватити опсервацију активности и вођење разговора са директором, представницима васпитача, родитеља разговоре са стручним сарадником, секретаром, финансијском службом и представницима Управног одбора предшколске установе.

Тим евалуатора: 

  1. Катарина Петровић (Руководилац тима)
  2.  Др Зорица Јоцић
  3. Снежана Јадрановић
  4. Ђоко Петровић
  5. Љиљана Рељић
Спољашње вредновање рада предшколске установе спровешће тим просветних саветника из Школске управе ваљево, за чији рад ће бити потребна једна засебна просторија.

 

 
Излет у Дино парк и Дечји музеј у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Предшколска установа "Лептирић" поводом Дечје недеље данас и сутра организује излет у Београд - обилазак атрактивног Дино парка на Калемегдану и посету Дечјем музеју у Музеју науке и технике у Београду. Данас ће у овом занимљивом путовању учестоввати 160 деце, од најмлађе васпитне групе до предшколаца. Сутра у Београд путује 115 малишана: средња група, мешовита група и предшколци. Данас је и посета припремне предшколске групе Фазанерији у Убу.
За старију групу и предшколце сутра у вртићу програм "Симфонија за две виолине и вртић", односно едукативна радионица класичне музике професорки музичке школе "Живорад Грбић" из Ваљева Сузане Радовановић Перић и Снежане Стевановић, уједно и чланица популарног ваљевског Гудачког квартета "МИСС".
Сутра предшколска установа организује и радионицу за родитеље млађе васпитне групе.
 
Слике можете погледати овде
 
Радионице са родитељима у Дечјој недељи ПДФ Штампа Eл. пошта
Крај Дечје недеље у организацији ПУ "Лептирић" обележен је, између осталог, радионицама за родитеље млађе и средње васпитне групе.
На радионици млађе васпитне групе родитељи и деца, користећи плодове јесени, различите материјале и технике, уз подршку васпитача, направили су живописни "јесењи кутак". Родитељи су још једном исказали жељу да се укључе у рад установе, али и завидну креативност. Не зна се коме је било интересантније - деци или мамама и татама - али фотографије могу дочарати део стваралачке атмосфере у вртићу "Лептирић".
Радионице су реализовали васпитачи Јованка Радовановић и Драгана Туфегџић.
 
Слике можете погледати овде
 
Креда црта маштом ПДФ Штампа Eл. пошта
Уз слоган "Обојимо вртић у радост!" једна од првих активности предшколске установе "Лептирић" била је "Креда црта маштом", у којој су деца кредама у боји осликавала бетонски део дворишта централног вртића.
 
Слике са украшавања можете погледати овде
 
Дан отворених врата за предшколце ПДФ Штампа Eл. пошта
Дан отворених врата, односно дружење са председником општине и његовим сарадницима, традиционални је догађај који ПУ "Лептирић" организује у оквиру Дечје недеље. Ове године била су то деца са сеоског подручја - у понедељак на лепој свечаности у великој сали Градске куће били су предшколци из Врачевића, Доњег Лајковца, Боговађе, Ћелија, Непричаве, Степања, Бајевца, Словца, Ратковца, Вировца, Маркове Цркве, Придворице, Стрмова, Пепљевца и Рубрибрезе.
Предвођени директорком "Лептирића" Милом Митровић и својим васпитачима, предшколци су председнику Живораду Бојичићу показали део онога што су научили у вртићу и у првим данима предшколске припреме. Рецитовали су, глумили, играли, а затим председнику поклонили своја два цртежа, који свакако спадају у најлепше поклоне које ће први човек Лајковца изложити у свом кабинету.
Председник Бојичић је такође припремио поклоне и предшколце обрадовао разноврсним играчкама. Рекао је да му је ово једна од најлепших обавеза и најавио доградњу вртића и изградњу пливачког базена у наредном периоду, као нешто што ће веома обрадовати лајковачке малишане. 
 
Слике са посете председнику можете погледати овде
 
„Лептирићи“ у сеоском домаћинству ПДФ Штампа Eл. пошта
Предшколска установа "Лептирић" наставила је данас обележавање Дечје недеље. Припремна предшколска група посетила је Градску библиотеку док је средња васпитна група била у гостима полицајцима и ватрогасцима Полицијске станице Лајковац. Припремна предшколска група посетила је манастир Боговађа, а њихови вршњаци из Јабучја гостовали су у програму радија "Пруга". Данас је организовано дружење деце из издвојених одељења и обилазак средње групе сеоског домаћинства њиховог другара Михаила Милића у Јабучју (погледајте фотографије). Малишани су данас посетили и Сајам науке у културном центру "Хаци Рувим".
Предшкосла установа сутра организује излет у Београд - обилазак атрактивног Дино парка на Калемегдану и посету Дечјем музеју и Музеју науке и технике у Београду. За сутра је планирана и посета припремне предшколске групе Фазанерији у Убу.
Обележавање Дечје недеље траје до 10. октобра.
 
Слике са посете сеоском домаћинству можете погледати овде
 
Програм Дечје недеље ПУ Лептирић ПДФ Штампа Eл. пошта
Уз слоган "Свако дете срећног лица чува једна породица!" предшколска установа "Лептирић" почела је данас реализацију програма Дечје недеље, која траје од 6. до 10. октобра. Малишани су данас "бојили вртић у радост" бавили се Букваром дечјих права, посетили Други фестивал науке у културном центру "Хаџи Рувим", а предшколци са сеоског подручја посетили су председника општине Лајковац Живорада Бојичића у оквиру програма "Дан отворених врата".
 
Програм дечје недеље у електронском формату можете погледати овде
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 22

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране