Skip to content

Home Актуелно
Вести
Лептирићи на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу ПДФ Штампа Eл. пошта

Деца из наше предшколске установе настављају да шармирају Србију и да успешно наступају на многим дечјим манифестацијама. Последњи у низу наступа био је на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу, поводом Дана града. На Данима хумора у Лазаревцу наши малишани привукли су пажњу Крагујевчана па су ове године позвани на тамошњи карневал. Туристичка организација Крагујевца је након наступа организовала ручак у Шумарицама за најмлађе учеснике. Као и много пута до сада, организован је обилазак града и знаменитости тако да је боравак у Крагујевцу био вишеструко користан.

Слике можете погледати овде

 
Фотографије са Дечјег конгреса у Раковици ПДФ Штампа Eл. пошта

Захваљујући сјајном утиску који су оставили на Међународном карневалу у Раковици,  предшколци ПУ „Лептирић“ наступили су прошле недеље на свечаном отварању Дечјег конгреса „Ја сам дете на врху планете“ у Центру за културу те београдске општине. Сада су нам стигле и фотографије које ће најбоље дочарати сјајну кореографију „Чарлстон“ наших малишана.  Тачку су припремиле васпитачице Милица Марковић и Јасмина Петровић.

 Слике можете погледати овде. 

 
Деца из „Лептирића“ учествовала у Кросу РТС-а ПДФ Штампа Eл. пошта

Још једна у низу додатних активности Предшколске установе било је учешће у Кросу РТС-а. Прошлог петка у Спортској хали у Лајковцу одржан је Крос РТС-а "Кроз Србију" за децу из ПУ " Лептирић" из Лајковца. Такмичиле су се деца из припремно- предшколских група, старије васпитне и средње васпитне групе. Дипломе су подељене деци за прво, друго и треће место. Спортски дух су показали и васпитачи и стручна служба, па су и они узели учешће у најмасовнијој спортској манифестацији у Србији, која сваке године овом акцијом на спорт подстиче стотине хиљада младих у нашој земљи..

 Слике можете погледати овде 

 
Предшколци се спремају за фестивал у Пожаревцу ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Предшколска група ПУ „Лептирић“, коју воде васпитачице Дајана Танић и Биљана Савковић, вредно припрема музичко-сценско дело „Лептирићев лет кроз Србију“. Овом кореографијом предшколци ће се такмичити у категорији традиционалних игара на Фестивалу традиционалних игара и плеса у Пожаревцу, који ће се одржати 27. маја. Најновије остварење наше предшколске установе представља колаж песама кроз који се одсликавају различити делови Србије, а креће се одакле него – возом из Лајковца уз писак локомотиве! Костими су сјајни, а пуно креативности и труда уложено је у осмишљавање плесних тачака, односно кореографије. 
После генералне пробе у сали Културног центра „Хаџи Рувим“ нема сумње да ће „лептирићи“ наставити освајање Србије! Усоталом треба оправдати реноме јер је прошле године на фестивалу у Пожаревцу предшколска група oсвојила прво место у категорији модерног плеса изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“. Родитељи ће нову кореографију моћи да погледају на завршној приредби у јуну, у Хали спортова Лајковац, што је још једна лепа пракса Предшколске установе „Лептирић“.

 

 
Ускршња изложба у Предшколској установи ПДФ Штампа Eл. пошта

Као и сваке године, деца су пред ускрс у Предшколској установи „Лептирић“ измаштала и заједно са својим васпитачима, уз помоћ родитеља, направила разноврсну ускршњу декорацију. Настао је читав мали свет од различитих материјала представљен на Ускршњој изложби, која је приказала шта све може настати у облику ускршњих јаја, а предњачиле су животиње, омиљени дечји другари.

 Галерију фотографија можете погледати овде. 

 
„Лептирићи“ победници Прве Мале олимпијаде ПДФ Штампа Eл. пошта

Предшколска установа "Лептирић" победник је „Прве Мале олимпијаде“, одржане у Мионици! У овој спортској манифестацији учествовале су и предшколске установе из Мионице, Ваљева, Малог Зворника, Љига, Осечине, Владимираца и Коцељеве. Нашу установу представљале су две припремно-предшколске групе из издвојеног одељења у Јабучју, са васпитачима Наташом Марић и Иваном Грујичић. Деца су се надметала у шест игара: весели фудбал, пикадо сликање, трка у џаковима, сакупљање лоптица, трка са воденим балонима и надвлачење конопца.

            „Лептирић“ је заузео прво место са 36 бодова из 6 игара, друго место припало је Мионици, треће Коцељеви, следе Владимирци, Љиг, Ваљево, Мали Зворник и Осечина. У играма спретности, брзине и домишљатости највише су се истакли Матеја Миљанић, Андреј Павловић, Марија Бајић и Невена Петровић, али и сви остали другари  били су одлични. Ово је још један велики успех за предшколску установу "Лептирић" , уједно и обавеза да се следеће године „Мала олимпијада“ одржи у Лајковцу.

Галерија слика се може погледати овде

 
„Лептирићи“ били специјални гости другара у Зрењанину ПДФ Штампа Eл. пошта

У организацији Предшколске установе Зрењанин у тамошњем Културном центру крајем прошле недеље одржана је традиционална манифестација “Смотра музичког драмског стваралаштва”. Малишани из 15 зрењанинских вртића  приказали су најзанимљивије програме које су са својим васпитачима кроз и игру и песму стварали ове образовно-васпитне године. Специјални и једини  гости зрењанинских вршњака била су деца из наше Предшколске установе „Лептирић“. Публици се представила припремна предшколска група која је за „Грозницу Лептирићеве вечери“  освојила прву награду за најбољи перформанс на недавном Фестивалу музичког стваралаштва у Смедереву. Одушевљени тим наступом, колеге из ПУ Зрењанин позвали су наш вртић да учествује на њиховој сјајној смотри.

Група је освојила и награду за групну маску на Фестивалу хумора у Лазаревцу, а прошле година победила на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Параћину. Припремали су их васпитачи Дајана Танић и Биљана Савковић и приправник Гордана Селенић. Лајковачки малишани биће гости и на Ђурђевданском карневалу, који ће 6. маја бити организован у Крагујевцу поводом Дана града. Спремају се и за Фестивал традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу, где су прошле године били победници, а који се одржава 27. маја. Представиће се тачком „Лептирићев лет кроз Србију“, уз атрактивне костиме и музику...
Учешће на фестивалу је искоришћено да се деци организује мала екскурзија: осим што су разгледали центар Зрењанина, највећег града у Банату, уживали су и у специјалном резервату природе „Царска бара“. Био је то још један леп и успешан дан за најмлађе Лајковчане и ПУ „Лептирић“.

Галерију фотографија можете погледати овде

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 23

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране