Skip to content

Home Актуелно
Вести
За „лептириће“ нема граница ПДФ Штампа Eл. пошта

Недавно је средња васпитна група Предшколске установе „Лептирић“ наступила на првом Фестивалу дечјег музичко-сценског стваралаштва у Зворнику, у Републици Српској, који је организован поводом 600 година постојања Зворника. Наша деца представила су се музичко-сценским делом „Лет, лет Бубамаро“, а поред нјих наступила су деца из Лознице, Малог Зворника, Бањалуке, Бијељине, Брчког, Сребренице, Братунца и Зворника., Поред ритмика, наши малишани су се представили балетом, фолклором и хорским певањем.

албум са сликама можете погледати овде
 
Све што знамо научили смо у вртићу ПДФ Штампа Eл. пошта

У сали Културног центра „Хаџи Рувим“ Лајковац у петак је одржана завршна приредба предшколаца генерације 2003. године под називом „Све што знамо научили смо у вртићу“. У више музичко-сценских тачака у којима су певале, плесале и рецитовале скоро све васпитне групе, у присуству родитеља, васпитача и грађана, приређен је занимљив програм посвећен шестогодишњацима који ће ове године кренути у школу. Присутнима су се обратили директорка Предшколске установе „Лептирић“ Мила Митровић и поредседник општине Лајковац Душан Живановић.

Предузимљива директорка Предшколске установе Мила Митровић испратила је још једну генерацију:

- Наша установа је поносна што је извела још једну генерацију предшколаца, а то је ове године 183 деце која су завршила припремни предшколски програм. Нашим предшколцима, будућим првацима, желим пуно среће у школовању – да кроз њега стекну квалитетно образовање и знање, али пре свега желим да буду здрави, срећни и задовољни, да буду добри људи.

Председник општине Лајковац Душан Живановић у кратком обраћању пожелео је предшколцима много успеха у новом школском добу, са жељом да постану успешни ученици и људи.

албум са сликама можете погледати oвде
 
Еколошка бајка – поклон „Лептирића“ акцији „Очистимо Србију“ ПДФ Штампа Eл. пошта

У петак су у великој сали Општине деца ПУ „Лептирић“ извела позоришну игру „Еколошка бајка“, за коју је сценарио написала васпитачица Верица Јаковлјевић. Циљ представе је промоција здравих стилова живота, тако да се на овај начин вртић „Лептирић“ придружио акцији „Очистимо Србију. У маштовитој бајци, костимима који су дочаравали добру вилу, Снежану; Марицу, принца, шумску вилу, играло се и рецитовало, а приказана  је и модна ревија.

Према речима Миле Митровић, ПУ „Лептирић“ се први пут ове године укључила у кампању Министарства за заштиту животне средине, али су у вртићу редовно присутни еколошки садржаји. Део активности односи се на реализацију Локалног еколошког акционог плана, чији је значајан део посвећен деци школског и предшколског узраста на тему промовисања здравог начина живота.

- Поводом Светског дана заштите животне средине и акције „Очистимо Србију“ желели смо да прикажемо све продукте настале у родитељским радионицама. Предшколско доба је најповољнији период за постављање еколошке културе јер се у најмлађем узрасту најлакше стварају навике.

Милош Катић, координатор ЛЕАП-а, рекао је да је програм показао колико јасне поруке деца могу да пошаљу. ЛЕАП предвиђа и едукацију, при чему је битан акценат стављен на акције деце школског и предшколског узраста. По његовим речима, деца су јако добра публика и најбољи тумачи проблематике своје средине.

албум са сликама можете погледати овде
 
У повратку са Baby Exit-a 2010-05-31... ПДФ Штампа Eл. пошта

У духу идеје слогана „На крилима Лептирденса планета је нама тесна...“,  „лептирићи“ из средње и старије јаслене групе у суботу 29.05.2010. године полетели су пут Новог Сада и Петроварадинске тврђаве на свој први велики наступ!

Велики изазов за све! Како за децу чије присуство је преседан као најмлађих учесника овог фестивала, за родитеље који су самоиницијативно кренули као подршка и публика, и наравно медицинским сестрама које су осмислиле, припремиле и реализовале једно овакво дешавање.

Својом појавом и костимима деца су привукла велику пажњу многобројних посетилаца, учесника и организатора Baby Exit-a 2010 а својим наступом изазвали су незапамћене овације и позитивне коментаре!

Ми „летимо“ и даље... Ускоро нас можете видети на завршној приредби наших предшколаца која ће се одржати 11.06.2010. у 16 часова у сали биоскопа Културног центра „Хаџи Рувим“ у Лајковцу.

албум са сликама можете погледати овде

 
Упис деце у припремни предшколски програм ПДФ Штампа Eл. пошта

Дечији вртић ,,Лептирић’’  Лајковац обавештава родитеље деце рођене  од  01. марта 2004.  до  01. марта 2005.  године  да упишу  децу  ради похађања припремног  предшколског програма . Напомињемо да је на основу Члана  97. Закона  о основама система  образовања и  васпитања  предшколска установа     дужна  да упише свако дете ради похађања припремног предшколског програма, што значи да је похађање припремног  предшколског програма  обавезно. 

                          На  крају  васпитне  године  предшколска установа издаје уверење о завршеном припремном предшколском програму без које се  деца не могу уписати у први разред.

                          Молимо родитеље  да се јаве  секретару  установе, Загорки Шалипур  и до  30. јуна  ове године упишу дете.  При упису  обавезно  приложити извод   из матичне књиге  рођених.

                        У августу, пред почетак васпитне године одржаће се општи родитељски састанци на којима ће родитељи добити  детаљније  информације о начину  и  организацији  рада, а сам предшколски програм  биће објављен крајем  јуна месеца на огласној табли  вртића .

 
Baby Еxit у Новом Саду 29. мај 2010 ПДФ Штампа Eл. пошта

 Поводом обележавања светског дана породице у Новом Саду, на Петроварадинској твђави 29. и 30. маја одржаће се фестивал оптимизма - Baby Exit. Наша установа по други пут учествује на овом фестивалу, на бини Ђачки оскар.

Млађа васпитна група ПУ „Лептирић“ из Лајковца већ је учествовала на музичком фестивалу у Смедереву и ове године својим музичко – сценским делом  „Лет лет Бубамаро“ освојила награду за најбољи сценски наступ. Васпитачи су: Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и Драгана Марић.

Најмлађи учесници овог фестивала јесу представници Средње и Старије јаслене групе нашег вртића. 

Својом плесном формацијом, а у духу идеје која је основа овог фестивала, негујући традиционалне и породичне вредности али и дајући значај садашњим трендовима и урбаном начину живљења на специфичан начин приказаће своје виђење.

Преплитањем традиционалног, сценског приказа прошлости и динамичним и ефективним тренуцима садашњости, у целокупном перформансу уживаћете у „Лептирденсу“, деци која са пуно оптимизма стварају, костимима које су идејно осмислиле њихове васпитачице, а које су са пуно емоција направиле њихове породице. 

На крилима „Лептирденса“

планета је нама тесна...

Аутор: Јасмина Ивковић

Сарадници: Стана Миловановић

Јелена Ашковић

 

 

албум са сликама Млађе васпитне групе можете погледати овде

албум са сликама Средње и Старије јаслене групе можете погледати овде

 
Еколошки вртић ПДФ Штампа Eл. пошта

 

 

Деца ПУ „Лептирић“ су наступила на седмом Фестивалу дечјих драмских радости 13. маја ове године у Смедереву. Назив драмске игре је „Еколошка бајка“ чији сценарио је написала Верица Јаковљевић, васпитач. Сценографију и одабир музике и сам рад са децом реализовали су васпитачи: Драгана Туфегџић, Јованка Радовановић и Јасмина Петровић. Улоге су расподељене на следећи начин:

 1. Леа Пауновић – писац
 2. Јован Теофиловић – наратор
 3. Вук Бољановић – вук
 4. Ивана Милошевић – Снежана
 5. Алекса Пејкић – Ивица
 6. Андреа Радивојевић – Марица
 7. Катарина Мартић – вештица
 8. Јована вуковић – добра вила
 9. Илија Жарић – дух
 10. Милош Живковић – принц
 11. Тамара Вукашиновић – шумска вила
 12. Невена Радованчевић – шумска вила
 13. Маша Митровић – шумска вила
 14. Ана Јовановић – шумска вила
 15. Јована Томић – шумска вила

 

Представа је у Смедереву добила награду за допринос подизања еколошке свести и очувања здраве животне средине а иста ће се играти на позорисшним играријама 28. маја у Шапцу.

 

албум са сликама можете погледати овде

 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 14 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране