Skip to content

Home Актуелно
Вести
„Дан отоврених врата“ за најмлађе ПДФ Штампа Eл. пошта

„Дан отворених врата“ се традиционално одржава током Дечје недеље, и тада предшколци долазе у посету председнику Општине. Поклањају му слику коју су сами урадили, председник узвраћа играчкама. Посета се ипак не завршава само церемонијалним делом, већ деца председнику постављају питања, изражавају жеље и захтеве, како то већ истовремено симпатично и озбиљно умеју најмлађи.

Директор Предшколске установе Мила Митровић у уводном обраћању нагласила је да је ово манифестација коју вртић организује сваке године . Председник Општине Душан Живановић пожелео је деци много радости и најавио им боље услове, који ће се добити проширењем смештајног капацитета вртића. У припреми је доградња око 2900 квадратних метара, што ће не само решити смештај деце у предшколску установу „Лептирић“, него ће добити комфорне услове за боравак игру и учење.

албум са сликама можете погледати овде
 
Дечји меморандум и филм „Корак до дна“ ПДФ Штампа Eл. пошта

На почетку Дечје недеље предшколци су у шетњи градом делили суграђанима „дечји меморандум“ посетили Пошту и Железничку станицу и разгледали изложбу  кућних љубимаца у ОШ „Миле Дубљевић“. Савет за борбу против наркоманије општине Лајковац организовао је у великој сали Општине пројекцију документарног филма  „Корак до дна“, у продукцији удружења „Добри људи“ из Ваљева, уз разговор са ученицима.

Овај документарно-играни филм едукативног карактера гледали су ученици првог разреда средње школе „17. септембар“ и ученици осмог разреда основних школа „Миле Дубљевић“ и „Димитрије Туцовић“. У пет кратких прича коришћене су изјаве бивших зависника, чиме су показане карактеристичне ситуације, проблеми опасности које прати злоупотреба психоактивних супстанци. Циљеви пројекције су превенција болести зависности и вршење едукација.

Обраћајући се ученицима, председник Савета Мила Митровић рекла је да Савет у оквиру Дечје недеље организује ову пројекцију као једну од активности којима жели да упозна младе са врстама психоактивних супстанци, да објасне њихово штетно дејство и утицај на организам младог човека, као и да промовишу здраве стилове живота.

Мила Митровић је најавила да Савет до краја године планира још програма: трибину „Очување репродуктивног здравља“ на којој ће говорити гинеколог др Драган Суботић, радионицу „Професионална оријентација“ коју ће водити педагог Јасмина Вулетић, у плану је и позоришна представа „Никад хероин“ намењена родитељима итд.

На овом догађају минутом ћутања одата је пошта несрећно преминулом Стефану Биљићу, ученику осмог разреда ОШ „Миле Дубљевић“, чије је ликовно решење победило на конкурсу за лого кампање „Ни мало... Ни једном... Ни понекад... Никад дрога!!!“.

албум са сликама можете погледати овде
 
Програм дечје недеље ПДФ Штампа Eл. пошта

Овогодишња Дечја недеља  у Лајковцу се обележава богатим програмом који ће трајати од 4. до 8. октобра. Мото Дечје недље је „Застани свете бар на тренутак, да деца наћу слободан кутак“.

програм можете пронаћи овде
 
За „лептириће“ нема граница ПДФ Штампа Eл. пошта

Недавно је средња васпитна група Предшколске установе „Лептирић“ наступила на првом Фестивалу дечјег музичко-сценског стваралаштва у Зворнику, у Републици Српској, који је организован поводом 600 година постојања Зворника. Наша деца представила су се музичко-сценским делом „Лет, лет Бубамаро“, а поред нјих наступила су деца из Лознице, Малог Зворника, Бањалуке, Бијељине, Брчког, Сребренице, Братунца и Зворника., Поред ритмика, наши малишани су се представили балетом, фолклором и хорским певањем.

албум са сликама можете погледати овде
 
Све што знамо научили смо у вртићу ПДФ Штампа Eл. пошта

У сали Културног центра „Хаџи Рувим“ Лајковац у петак је одржана завршна приредба предшколаца генерације 2003. године под називом „Све што знамо научили смо у вртићу“. У више музичко-сценских тачака у којима су певале, плесале и рецитовале скоро све васпитне групе, у присуству родитеља, васпитача и грађана, приређен је занимљив програм посвећен шестогодишњацима који ће ове године кренути у школу. Присутнима су се обратили директорка Предшколске установе „Лептирић“ Мила Митровић и поредседник општине Лајковац Душан Живановић.

Предузимљива директорка Предшколске установе Мила Митровић испратила је још једну генерацију:

- Наша установа је поносна што је извела још једну генерацију предшколаца, а то је ове године 183 деце која су завршила припремни предшколски програм. Нашим предшколцима, будућим првацима, желим пуно среће у школовању – да кроз њега стекну квалитетно образовање и знање, али пре свега желим да буду здрави, срећни и задовољни, да буду добри људи.

Председник општине Лајковац Душан Живановић у кратком обраћању пожелео је предшколцима много успеха у новом школском добу, са жељом да постану успешни ученици и људи.

албум са сликама можете погледати oвде
 
Еколошка бајка – поклон „Лептирића“ акцији „Очистимо Србију“ ПДФ Штампа Eл. пошта

У петак су у великој сали Општине деца ПУ „Лептирић“ извела позоришну игру „Еколошка бајка“, за коју је сценарио написала васпитачица Верица Јаковлјевић. Циљ представе је промоција здравих стилова живота, тако да се на овај начин вртић „Лептирић“ придружио акцији „Очистимо Србију. У маштовитој бајци, костимима који су дочаравали добру вилу, Снежану; Марицу, принца, шумску вилу, играло се и рецитовало, а приказана  је и модна ревија.

Према речима Миле Митровић, ПУ „Лептирић“ се први пут ове године укључила у кампању Министарства за заштиту животне средине, али су у вртићу редовно присутни еколошки садржаји. Део активности односи се на реализацију Локалног еколошког акционог плана, чији је значајан део посвећен деци школског и предшколског узраста на тему промовисања здравог начина живота.

- Поводом Светског дана заштите животне средине и акције „Очистимо Србију“ желели смо да прикажемо све продукте настале у родитељским радионицама. Предшколско доба је најповољнији период за постављање еколошке културе јер се у најмлађем узрасту најлакше стварају навике.

Милош Катић, координатор ЛЕАП-а, рекао је да је програм показао колико јасне поруке деца могу да пошаљу. ЛЕАП предвиђа и едукацију, при чему је битан акценат стављен на акције деце школског и предшколског узраста. По његовим речима, деца су јако добра публика и најбољи тумачи проблематике своје средине.

албум са сликама можете погледати овде
 
У повратку са Baby Exit-a 2010-05-31... ПДФ Штампа Eл. пошта

У духу идеје слогана „На крилима Лептирденса планета је нама тесна...“,  „лептирићи“ из средње и старије јаслене групе у суботу 29.05.2010. године полетели су пут Новог Сада и Петроварадинске тврђаве на свој први велики наступ!

Велики изазов за све! Како за децу чије присуство је преседан као најмлађих учесника овог фестивала, за родитеље који су самоиницијативно кренули као подршка и публика, и наравно медицинским сестрама које су осмислиле, припремиле и реализовале једно овакво дешавање.

Својом појавом и костимима деца су привукла велику пажњу многобројних посетилаца, учесника и организатора Baby Exit-a 2010 а својим наступом изазвали су незапамћене овације и позитивне коментаре!

Ми „летимо“ и даље... Ускоро нас можете видети на завршној приредби наших предшколаца која ће се одржати 11.06.2010. у 16 часова у сали биоскопа Културног центра „Хаџи Рувим“ у Лајковцу.

албум са сликама можете погледати овде

 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 14 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране