Skip to content

Home Актуелно
Вести
Упис деце у припремни предшколски програм ПДФ Штампа Eл. пошта

Дечији вртић ,,Лептирић’’  Лајковац обавештава родитеље деце рођене  од  01. марта 2004.  до  01. марта 2005.  године  да упишу  децу  ради похађања припремног  предшколског програма . Напомињемо да је на основу Члана  97. Закона  о основама система  образовања и  васпитања  предшколска установа     дужна  да упише свако дете ради похађања припремног предшколског програма, што значи да је похађање припремног  предшколског програма  обавезно. 

                          На  крају  васпитне  године  предшколска установа издаје уверење о завршеном припремном предшколском програму без које се  деца не могу уписати у први разред.

                          Молимо родитеље  да се јаве  секретару  установе, Загорки Шалипур  и до  30. јуна  ове године упишу дете.  При упису  обавезно  приложити извод   из матичне књиге  рођених.

                        У августу, пред почетак васпитне године одржаће се општи родитељски састанци на којима ће родитељи добити  детаљније  информације о начину  и  организацији  рада, а сам предшколски програм  биће објављен крајем  јуна месеца на огласној табли  вртића .

 
Baby Еxit у Новом Саду 29. мај 2010 ПДФ Штампа Eл. пошта

 Поводом обележавања светског дана породице у Новом Саду, на Петроварадинској твђави 29. и 30. маја одржаће се фестивал оптимизма - Baby Exit. Наша установа по други пут учествује на овом фестивалу, на бини Ђачки оскар.

Млађа васпитна група ПУ „Лептирић“ из Лајковца већ је учествовала на музичком фестивалу у Смедереву и ове године својим музичко – сценским делом  „Лет лет Бубамаро“ освојила награду за најбољи сценски наступ. Васпитачи су: Александра Милутиновић, Јасмина Спасојевић и Драгана Марић.

Најмлађи учесници овог фестивала јесу представници Средње и Старије јаслене групе нашег вртића. 

Својом плесном формацијом, а у духу идеје која је основа овог фестивала, негујући традиционалне и породичне вредности али и дајући значај садашњим трендовима и урбаном начину живљења на специфичан начин приказаће своје виђење.

Преплитањем традиционалног, сценског приказа прошлости и динамичним и ефективним тренуцима садашњости, у целокупном перформансу уживаћете у „Лептирденсу“, деци која са пуно оптимизма стварају, костимима које су идејно осмислиле њихове васпитачице, а које су са пуно емоција направиле њихове породице. 

На крилима „Лептирденса“

планета је нама тесна...

Аутор: Јасмина Ивковић

Сарадници: Стана Миловановић

Јелена Ашковић

 

 

албум са сликама Млађе васпитне групе можете погледати овде

албум са сликама Средње и Старије јаслене групе можете погледати овде

 
Еколошки вртић ПДФ Штампа Eл. пошта

 

 

Деца ПУ „Лептирић“ су наступила на седмом Фестивалу дечјих драмских радости 13. маја ове године у Смедереву. Назив драмске игре је „Еколошка бајка“ чији сценарио је написала Верица Јаковљевић, васпитач. Сценографију и одабир музике и сам рад са децом реализовали су васпитачи: Драгана Туфегџић, Јованка Радовановић и Јасмина Петровић. Улоге су расподељене на следећи начин:

 1. Леа Пауновић – писац
 2. Јован Теофиловић – наратор
 3. Вук Бољановић – вук
 4. Ивана Милошевић – Снежана
 5. Алекса Пејкић – Ивица
 6. Андреа Радивојевић – Марица
 7. Катарина Мартић – вештица
 8. Јована вуковић – добра вила
 9. Илија Жарић – дух
 10. Милош Живковић – принц
 11. Тамара Вукашиновић – шумска вила
 12. Невена Радованчевић – шумска вила
 13. Маша Митровић – шумска вила
 14. Ана Јовановић – шумска вила
 15. Јована Томић – шумска вила

 

Представа је у Смедереву добила награду за допринос подизања еколошке свести и очувања здраве животне средине а иста ће се играти на позорисшним играријама 28. маја у Шапцу.

 

албум са сликама можете погледати овде

 
Лептирићи на кросу ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Дечаци и девојчице показали су велику упорност и жељу да победе, а седморо најуспешнијих награђени су пехарима. Кросу је присуствовала стручна служба дома здравља Лајковац. Међу девојчицама пехаре су освојиле: I место – Леа Пауновић, II место – Невена Радованчевић, а III место су поделиле Ивана Милошевић и Стефана Пакић. У категорији дечака најбољи су били: I место – Андрија Станојевић, II место – Милан Лукић, III место – Вељко Петровић. Велика радост за победнике, а било је и суза оних који то нису успели.

Васпитачи који и ове године реализују припремни предшколски програм реализовали су овај крос, и то: Јованка Радовановић, Верица Јаковљевић, Оливера Секулић, Драгана Марић, Светлана Живковић, Јасмина Петровић, Милка Спасић, Бојана Јовановић и Наташа Марић.

 

албум са сликама можете погледати овде

 
Превенција болести зависности – едукација родитеља ПДФ Штампа Eл. пошта

П.У. „Лептирић“ и Савет за борбу против наркоманије у општини Лајковац организовали су едукативне радионице за родитеље деце предшколског узраста. Водитељ радионице је Јасмина Вулетић из П.У. „Наше дете“ из Шапца. Циљеви радионице су:

-  препознавање породичних снага у превенцији болести зависности

-  сензибилисање родитеља за уважавање индивидуалности у развоју сваког детета

- промовисање здравих стилова живота у породици

- разбијање табуа и превазилажење предрасуда о ризико понашању код деце и болестима зависности

- подстицање сталне осетљивости родитеља за све проблеме

- упућивање родитеља на самоедукацију (литература, филмови, трибине...)

Бити родитељ је тежак посао, но то је и посао који пружа највише награда. Бити родитељ у исто време је огромна одговорност али и велика част. У одгајању деце постоје ситуације у којима се родитељи „повуку“ пред овом улогом јер не знају шта треба учинити, или кад оно што чине само погоршава ствар. Зато увек треба имати на уму да родитељи, уз мало прилагођавања, могу успети да деци дају оно што им је потребно и да нико то не може учинити боље од њих.

Родитељи данас имају мање времена него икада пре да се посвете васпитању. Зато је од пресудног значаја да науче шта је најбитније за њихову децу. Када родитељи постану свесни правих потреба своје деце, постају више мотивисани да нађу времена да уживају са породицом. Највеће богатство родитеља треба да буде слободно време које проводе са породицом.

Сматрамо да са превентивним активностима треба почети у најранијем периоду формирања личности. Обзиром да су медицинске сестре и васпитачи едуковани из ове области, остаје да то урадимо и са родитељима како би се деци у овом добу усадила у подсвест прича да иако је нешто примамљиво и ново не треба по сваку цену да се узме и да је управо радозналост први разлог зашто млади посегну за многим пороцима.

Родитељи наших предшколаца имају вољу и навику да сарађују са нама, да заједно учимо и васпитавамо децу, а то јесте важан предуслов превентивног рада. Радионици је присуствовало 28 родитеља.  
 
албум са сликама можете погледати овде
 
Играјмо се стопалима! ПДФ Штампа Eл. пошта
 
 

На тринаестим Стручним сусретима медицинских сестара предшколских установа Србије који ће се одржати од 12. до 15. маја у Врњачкој бањи наша установа ће се представити радом из области превентивно - здравствене  заштите „Играјмо се стопалима!“. Аутори и реализатори су Гроздана Пантелић и Зорица Ранковић, медицинске сестре – васпитачи и Биљана Савковић васпитач и физиотерапеут.

У циљу подстицања правилног раста и развоја, формирања свода стопала реализоване су вежбе усмерене на превенцију деформитета истих.

Сматрамо да је овај период дечијег развоја најподобнији, јер уколико се превенција занемари, последице могу бити далекосежне (равно стопало, спуштено стопало, деформитети кичме...).

Реализацијом поменутих активности постигли смо радну, подстицајну и пријатну атмосферу у групи, усађујући навику за прихватање телесног вежбања, равијајући моторику, подстичући дечју радозналост, а при том смо обогатили дечја искуства.

Пратећи дечји раст и развој обезбеђујемо континуитет ових активности током читаве васпитне године, а укључујемо и родитеље као партнере у образовању да исте спроводе кући.

 
албум са сликама можете погледати овде
 
Васкршња изложба јаја ПДФ Штампа Eл. пошта

Традиционално, вртић организује изложбу украшених јаја поводом најрадоснијег српског празника – Васкрса. У среду 31. марта након освећења водице бираће се најлепше украшена јаја на нивоу сваке групе, као и главне награде на нивоу вртића.

 

                                             албум са сликама можете погледати овде

 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 15 од 20

РегистрацијаАнкета

Да ли сте задовољни условима у вртићу?
 
Банер
Банер
Банер
Банер
No images

Врх стране